2013. július 21., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2013. 07. 22-28-IG)Eseménydúsan indul hetünk, hiszen Hétfőn délután köszönthetjük érzelmünk jelölőjét, a Vénuszt, a Szűz Zodiákusban. Az elkövetkezendő közel egy hónapban megtapasztalhatjuk, hogy ,milyen amikor a szépérzékünk a logika,  a szőrszálhasogatás és a kritika csapdájába esik. Lehetőség szerint kerüljük az effajta érzelmi megközelítést, hiszen a Vénusz, a szépség , a harmónia a kiegyensúlyozottság, a lágyság jelölője. Figyeljük, a bennünk megjelenő kibillentségeket, az orrnyíláson beáramló" Lélek-zetérzetének követése által. 
 
Oroszlán
Késő délután üdvözölhetjük otthonában a Napot, tudatosságunk jelölőjét. Mint tudjuk, az Oroszlán Zodiákusba hazatérő Nap, beragyoghatja életünket, amennyiben hagyjuk, hogy a környezetünkben élők is szabadon ténykedjenek. Ne feledjük, hogy az igazi uralkodó ÖNMAGÁN uralkodik, nem pedig másokon!!!Ahogy a Javas dal is mondja: „Mindennek az ura, az ki a MAGA  ura.” A MAGA szavunkon érdemes elidőznünk, hiszen amennyiben közelebbről megvizsgáljuk, úgy megtalálhatjuk benne legbelső lényünk lényegét, azaz: MAG-unkat!!! 

Igyekezzünk erőinket visszafordítani, önmagunk irányába. Ezt a légzésfigyelésen keresztül közvetlenül gyakorolhatjuk, illetve amennyiben megtanulunk egyenes háttal, valamilyen zárt ülésben üldögélni, úgy megtapasztalhatjuk, hogy a vérnyomásunk kiegyenlítődik, elménk nyugodtabbá válik. Zárt ülés lehet török ülés, fél-lótusz ülés, lótusz ülés, tökéletes ülés, tehát minden olyan ülési pozíció, amelyben a láb, visszafelé, azaz, magunk felé van fordítva. Ezzel szimbolikusan és valósan is megfordítjuk erőink áramlását, azaz, ami eddig kifelé folyt, most visszaáramlik. Gondoljunk, bele, hogy a székről órákon át lelógó lábból, milyen komoly erőt kell kifejtenie az artériás keringésünknek, hogy a vénás rendszeren keresztül visszaáramolhasson a vér, a szívbe, majd ismét körbeáramoljon. Ne csodálkozzunk, ha például a gyermekünk is elfárad az iskola padjában, ahol órákon keresztül így kell ülnie! 


Gondoljuk át ezt az egyszerű élettani folyamatot, hiszen az este (20óra 7perc) folyamán, Vízöntőbe lépő Hold( önérzetünk jelölője), szinte azonnal jelezni fogja az aktuális Teliholdat, ahol egy szertartás keretén belül mindjárt át is gondolhatjuk, a fentebb leírtakat.  Átgondolhatjuk berögzült ideáinkat, rugalmatlan nézeteinket, szívügyeinkhez való hozzáállásunkat, és az elkövetkezendő két hétben csökkenthetjük a Hold fogyásával összefüggésben hibás ideáinkat.  Ne feledjük, hogy az Oroszlán havában két Teliholdat is ünnepelhetünk!!!  A második alkalom: Augusztus 21-én hajnali 4óra tájékon lesz. Ragadjuk meg az alkalmakat, és tudatosítsuk életünk célját! Ne feledjük, hogy a lelki tudati folyamataink (érzelem, gondolkodás és akarat) fejlődése nélkül, életünk üressé, semmivé foszlik a létben! Vigyünk tartalmat, értelmet, éter-elemet, életünk minden pillanatába…!
Szerda estig élvezhetjük a Vízöntőben lévő Hold levegős társalgós könnyedségét, majd ismét egy igen víztúlsúlyos két napra készülhetünk. A Halakba lépő holddal egyidejűleg a bőrünkön tapasztalhatjuk meg a fennálló víztúlsúly okozta tüneteket. Tompaság, restség, tunyaság, lustaság. Amennyiben ilyen jellegű élményt tapasztalunk magunkban, tudjuk, hogy kezelhető az állapot. Végezhetünk böjtöt, a reggeli 7 korty meleg víz fogyasztása éhgyomorra is igen kiváló emésztés javító hatású. Amennyiben túlzott hurut keletkezik gyomrunkban, akkor végezzünk reggel hánytatást. Kb. fél-egy liter meleg víz elfogyasztása után, dörzsöljük meg ujjbegyünkkel a nyelv hátsó részét, majd ürítsük ki a meleg víz által fellazított hurutos méreganyagot. Ezzel az egyszerű mozdulattal, igen komoly problémákat előzhetünk meg! 

Jó, ha tudatosan készülünk, a Vasárnap hajnalban kulmináló két közelgő feszültségre, melyek beárnyékolhatják hétvégénket. Az Oroszlánban, „királyi útján” haladó Nap, kilencven fokos negyed-fényszögbe, úgynevezett kvadrátba kerül, a Skorpióban ippeg előre irányba fordult Öreg Bölccsel, a Szaturnusszal. Szívszorító élményt tapasztalhatunk, hiszen a Nap szervi jelölője a Szív és a gerinc. Járjunk egyenes háttal, és mindenképpen hallgassunk a bennünk megszólaló „Bölcsre”, aki külső formáját tekintve egy idősebb férfi is lehet. Lehetőleg ne kötekedjünk, ne akaratoskodjunk, inkább szívleljük meg a jó tanácsot! Szívesen végezzük teendőinket!!! Segítségünkre lehet, a Koriander, Édeskömény, Galagonya főzete, melybe áztathatunk Kankalint, illetve Citromfüvet és Bazsalikomot. 
Bazsalikom

A másik feszültséget a Rákban járó Mársz (akaratiságunk), és a Bak jegyben vonuló Plútó szembenállása (180 fok) okozhatja. Amit szándékozunk, az most a külső körülmények tükrében pokoli fordulatot vehet. Kerüljük a kíméletlen, durva megnyilvánulásokat, különösen a szeretteink körében. Ne sumákoljunk, legyünk gerincesek! A fentebb leírt főzethez, hozzá tehetjük még a bojtorján gyökeret és az orbáncfű virágját.  Pénteken, nem sokkal éjfél előtt, önérzetünk jelölője, a Hold ismét jegyet vált, és belép a Kos jegyébe.

 Ügyeljünk rá, hogy az egyébként sportos, optimista, újítóan harcos alapállásunk megmaradjon a hétvégén is. Amennyiben a már említett feszültségekhez hozzá vesszük a Kos jegy hirtelen, indulatos hozzáállását, úgy komoly válságokat idézhetünk elő környezetünkben. Legyünk figyelmesek, és „számoljunk tízig”, mielőtt beszólnánk!!! Egy-két nap múlva komoly lelki-ismereti válságba kerülhetünk, esetleges elhamarkodott tetteink következménye miatt!!!Legyen a kezünk ügyében hűs víz, hiszen néhány korty, hamar visszahűti, a hirtelen beömlő epe savval keveredő, fellobbanó tüzet, a vékonybélben. Kerüljük a savas, erjedő ételeket, alkoholt és csípős –fűszereket. Keressük inkább az aktuálisan megoldandó feladatokat, és így elkerülhetőek a mások hibáztatásából fakadó esetleges konfliktusok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése