2013. augusztus 19., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (AUG.19-25)

Amennyiben követjük a változásokat, észlelhetjük, hogy a történések keletkeznek, vannak és elmúlnak, mint minden, ami időbe vetett. Érdemes az orrnyíláson beáramló lélegzet figyelésén keresztül követni a bennünk zajló eseményeket, hiszen a külső megjelenések ezek tükrei! Minden egyes lélegzetünk keletkezik, van és elmúlik, vagyis: belégzés-benntartás (jobb esetben), és kilégzés. Tehát, életünk fonala és ideje inkább légzés számokban mérhető, mint órában… Egy nap 25920 légzés ugyanúgy, mint, ahogy egy Platóni világ év25920 év.

Hétfőn reggel napunkat összetörten kezdhetjük, hiszen Napkeltekor még a Bak jegyben lévő Hold érzetei uralkodhatnak el rajtunk. Napkelte után nem sokkal azonban önérzetünk jelölője jegyet vált, és a levegős Vízöntő jegybe lép. Mostantól két és fél napon keresztül inkább a specifikumokra, a könnyed kapcsolódásokra leszünk ráhangolódva. Ügyeljünk arra, hogy ne „hasogassunk fát” mások hátán, vagyis, lehetőleg kerüljük azokat a meghasító érzeti- érzelmi élményeket, amelyeket környezetünkre váratlanul, hasítólag zúdíthatunk.  Ezek az élmények, valamilyen extrém ötletünk megvalósulása híján keletkezhetnek bennünk.  Napunkat egyéb iránt kellemesen tölthetjük. A délután közepén tapasztalhatjuk azt a depresszív feszültséget, melyet a Vízöntő Hold és a Skorpió Szaturnusz kvadrátja idézhet elő. A gyomrunkban megjelenő feszülés terjedhet át az idegpályákra, bizonyos belső mérges lerakódásokat „mozgósítva”. Élettani szempontból kerüljük az alkoholt, és egyéb ajzó szereket. Ne feledjük, hogy minden mulandó!!!
Hetünk további része igen eseménydús lehet. Több történést is tapasztalhatunk, melyek igen jelentősen befolyásolhatják létünket. Rajtunk múlik, milyen irányba!!! Szerdán hajnalban, röviddel három óra után ünnepelhetjük az Oroszlán havának második teliholdját. Érdemes éber tudatossággal rajta lenni az „Égi történésen”, hiszen amennyiben bensőnkben is felkészülünk, úgy a Hold fogyásával összhangban elfogyaszthatjuk magunkból például a gőgöt, a becsvágyat, a túlzott önérzetességet, a hiúságot, a despotizmust. Ezáltal megjelenhet bennünk a lények iránti együttérzés, az önuralom képessége, ami az oroszlánnak az igazi Önvalóját jelképezi, hiszen:”Mindennek az URA, az, ki a MAGA URA!  Napkelte után nem sokkal, a Halakba lépő Hold, ismét a Víz erőket turbózza fel. Lehetőleg keveset együnk, inkább a böjt irányába tereljük testünk ösztönerejét, hiszen a mostani túlzott étkezéssel kilóink igencsak megszaporodhatnak.
 Egész hetünkre rányomja bélyegét az a kardinális feszültség, amelyről már a múlt héten esett néhány szó. A Bakban menetelő Plútó, mint felforgató erő, a Kosban masírozó Uránusz, mint váratlan hasító erő, a Rákban lépdelő Jupiter, mint a családban rejlő erkölcs és törvény, valamint, a Mérlegben haladó Vénusz, mint társkapcsolatunk és érzelmeink (szervileg a vese) jelölője kerül igen kellemetlen feszültségbe. Az elkövetkezendő hét napban legyünk igen szemlélődőek. Lehetőleg kerüljük a megjelenő konfliktusokat! Gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk életünkben átalakítani, hiszen ezek a napok a meglévő dolgok lebontására igen alkalmasak lesznek (például: lakás átalakítás).
  Segítségünkre lesz, hogy Péntek hajnali egy órakor tudatosságunk jelölője a Nap, átlép a rendszerező, analitikus Szűz jegyébe, melyet, szinte majdnem pontosan rá egy napra követ, a Szűz Zodiákus ura, a Merkuriusz, gondolkodásunk jelölője. Tehát, amennyiben életünk fonalán találunk átalakításra váró dolgot, ügyet, történést, úgy, azt most rendszerbe foglalva, pontosan precízen előkészítve tudjuk átszervezni, átrendezni. Ide kapcsolódóan, Pénteken délelőtt nem sokkal kilenc óra után, a Kos Zodiákusba lép Önérzetünk jelölője a Hold, így a fentebb leírtakat, saját bőrünkön is tapasztalhatjuk! Lehetőség szerint, ne robbanjunk rá a felmerülő eseményekre. számoljunk legalább harminchatig, mielőtt válaszolunk, vagy cselekszünk!!!

 Gyakoroljuk, az ÖNURALOM képességét!!!
Készüljünk fel, hogy az eddigi időjárás bizonyosan változni fog, és vélhetően a Természet(ünk) is felölti lassacskán őszi gúnyáját. Mostantól a levegő hőmérséklete csökkenhet, ezért ügyeljünk a megjelenő hőmérséklet különbségekre. Öltözzünk melegebben, lehetőség szerint kerüljük, az eddig megszokott hideg ételek, italok fogyasztását, hiszen ezekkel előkészítjük magunkban azt az amúgy is fennálló víz túlsúly többletet, amely a tél folyamán igen súlyos hurutos problémákban üthet vissza. A hajlam szerint vizesebb, szelesebb alkatúaknak érdemes komolyabban készülni, hiszen Ők már most belső feszültséget érezhetnek, a megjelenő hideggel kapcsolatosan. A fázás kérdése igen komoly probléma, ami főként az idegrendszert veszi igénybe és általában enerváltságot, depresszív mindennapokat eredményezhet. 

Élettanilag érdemes meleg olajos fürdőket venni, hogy a bőr csatornáin keresztül, az idegpályák is olajozottak legyenek, így életünk menete is olajozottá válhat.  Igyekezzünk táplálkozásunkban is a meleg, olajos,  könnyű levesek, főzelékek irányába fordulni, hiszen ezek pasztikus, folyékony minősége kíméletesen tölti ki a bélrendszerünket, így elkerülhetővé válik a nehéz, emésztetlen mérgek felhalmozódása. Élettani szempontból a fázósabbak alkalmazhatják a Kakukkfüvet, Szerecsendiót, Szurokfüvet ( Oregáno ), Bazsalikomot. Ezen gyógynövények segítenek az emésztésben, és melegítő mivoltukból kifolyólag életünk mindennapjait is melegebbé tehetik. Bármilyen ételbe belemorzsolhatóak. Az étellel együtt meg lehet főzni a növényeket is, minek következtében, azok gyógyereje, beleköltözik az ételünkbe, kifejtve ott áldásos hatását. Fontos gyógynövény még a Kurkuma, amely melegítő jellegénél fogva, segít az izmok, inak rugalmas megtartásában, a hideg időszak idején is. Szintén beleszórható a napi meleg ételünkbe. Különösen jótékony olyan emberek számára, akik jógáznak, sportolnak, táncolnak, Thai Chi-val foglalkoznak, hiszen Nekik fontos, hogy ne húzódjanak meg egy-egy gyakorlat közepette. A Kurkuma az ízületi gyulladásokat is jó hatásfokkal gyógyítja. Ebben az esetben napi rendszerességgel érdemes fogyasztani. Tapasztalás alapján javallt mennyiség: egy tányér leveshez, egy teáskanál kurkuma. Belső mosószerként is használhatjuk, az érfalakra lerakódott, izomrostok  között megrekedt méreganyagok eltávolításhoz.Folyamatosan, belső belátás szerint fogyasztható, egészen a melegebb tavaszi napokig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése