2013. szeptember 30., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (Szept. 13-Okt. 6-ig)

Kedves Olvasó!
Minden bizonnyal tapasztalható, hogy a leírtakban inkább a feszültségek vannak kiemelve, mintsem a „happy” jellegű események. Történik mindez annak tükrében, hogy a belső megélésekre (érzeti önátélésekre) összpontosítva, összefüggést találjunk BELSŐ-, és KÜLSŐ világunk között. Ennek szellemében ráláthatunk arra, hogy külső világunkban sem történik más, mint ami bennünk zajlik! Bellül ugyanannyi dolog van, mint kívül. Nem több és nem kevesebb.
Amennyiben az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén keresztül figyeljük önmagunkat, úgy lehetőségünk nyílik rá, hogy „lomtalanítsuk” elménket. Megfigyelhetjük magunkban, a fölösleges berögzültségeket, és ezen technika segítségével módunkban áll fokozatosan felszámolni azokat. Mivel születési hajlamokról beszélünk, ezért nagy türelemmel és kitartással érdemes magunkhoz állnunk, hiszen lassú és kitartást igénylő folyamatról van szó.  Mindezen folyamatok megélése inkább tetten érhető a feszültségekben, mintsem a harmonikus napi történésekben, hiszen olyankor minden jól megy, és nem igazán figyelünk oda javítandó dolgainkra. Bezzeg, amikor „rossz időszakunk van”, akkor mindjárt szaladunk a megmondó emberekhez, hogy :Ugyan mondják már meg, hogy mikor lesz már jobb…? 

Ennek szellemében elvárjuk egy másiktól, hogy tegye rendbe az általunk elrontott folyamatot!!! Természetesen ez nem megvalósítható, hiszen Életünk nem pillanatnyi történésekből áll, hanem ezen történések folyamából, melynek se eleje, se vége. Egy módon tudunk gátat szabni ennek a hömpölygő történés áradatnak, amennyiben mi magunk vesszük kézbe sorsunkat! Az embernek nem az a baja, hogy nem tud teremteni, hanem az, hogy ezt a teremtési folyamatot nem tudja URALNI! Ahhoz, hogy uralmunk alá tudjuk vonni tudati funkcióinkat, szellemi gyakorlatot kell végeznünk. Vagyis, az érzelmeinket, az akaratiságunkat át kell tudnunk hatni tudatosságunk fényével, vagyis, a két szélső erőt( jobb és bal) középre kell hoznunk, vagyis, az értelem( Merkuriusz-gondolkodás) segítségével rá kell tudnunk látni arra, hogy van e értelme( éter-eleme) tetteinknek. Amennyiben nincs, úgy érdemes belátni, hogy tetteinket berögzültségeinkből fakadóan, egy automatikus mechanizmus alapján (születési hajlam) végezzük.
 Másképpen: madzagon rángatott egónk, mint egy marionett bábu éli berögzültségeiből fakadó, hajlamszerű ösztön létét. Ezen írásokban a Hermetikus Asztrológia által nyújtott szellemi technika érhető tetten, melyen keresztül, figyelmünket megedzve, lehetőségünk tud nyílni hajlamainkból fakadó berögzültségeink felszámolására, kinek-kinek a saját életén belül. Természetesen a leírtakat érdemes rugalmasan kezelni, hiszen mindannyiunk életében másként tudnak megjelenni a történések.
Az előttünk álló héten érdemes a múlt heti leírásban részletesen kifejtett Vénusz-Mársz kvadrát (érzelem-akarati feszültség), leírását elővenni, hiszen Október 8-ig igen csak komoly, elfojtott indulatokat tapasztalhatunk bensőnkben. A Nap Mérleg Zodiákusba lépése sem könnyít helyzetünkön, hiszen egészen Október 18-ig tapasztalhatjuk a négy kardinális jegy között ( Kos-Rák- Mérleg-Bak) feszülő, részleges átfutó kvadrátot. Mivel hosszú lefutású feszültségekről van szó, így értelem szerűen első sorban türelmünk lesz próbára téve. Kapcsolati feszültségeket tapasztalhatunk, főleg családunk tagjai és közvetlen környezetünk között. Legyünk türelmesek, és megértőek. Lehetőleg akaratiságunkat fogjuk vissza.
Amennyiben mindenképpen akarni akarunk valamit, úgy kérdezzük meg környezetünk tagjait, hogy számukra ez nem lesz e sértő, vagy méltatlan. Élettani szempontból ízületi problémák megjelenését tapasztalhatjuk. Például amennyiben könyökünk fájdalmát tapasztaljuk, úgy jusson eszünkbe, hogy a könyök a családot szimbolizálja. Ne könyököljünk, különböző pozíciók elérése érdekében! Felmerülhetnek vérnyomás problémák, keringési és memória zavarok, valamint szív problémák. A leírtak, a hétvégére fokozottan előtérbe kerülhetnek, hiszen önérzetünk jelölője a Hold, a Mérleg zodiákusba lép, és ezáltal a bőrünkön tapasztalhatjuk a történéseket. Erősödik egy igen komoly belátásokat érintő konstelláció. A Skorpióban lévő Merkuriusz (gondolkodás), együtt fog állni Október 8-án, a sors erőket megjelenítő Szaturnusszal. Igen nyomasztó, depresszív hajlamok jelenhetnek meg bennünk. Lehetőleg ne ragadjunk bele ezekbe az állapotokba, hiszen mulandóak. Igyekezzünk inkább rálátni a sorsunkat mozgató gyökér okokra, a bennünk megbúvó testi és tudati mérgekre, hiszen erre most kiváló alakalom nyílik. Segítségünkre lehet, a galagonya, a macskagyökér, a kankalin, és a bazsalikom főzete. Ezen felül végezhetünk méregtelenítő jóga testhelyzeteket, mint például: Kobra-testhelyzet, daru- testhelyzet, a hát egyenesen tartása, mint a helyes légzéshez vezető út.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése