2013. szeptember 23., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (SZEPT. 23-29-ig)
Vélhetően Hétfő reggelre csökkenek azok a feszültségek, melyek elmúlt hetünket jellemezték. Amennyiben nem sikerült megőrizni belső bizonyosságunkat az adott feszültségek közepette, úgy végezzünk önvizsgálatot, és lehetőségeink szerint tárjuk föl azokat a tulajdonságainkat, amelyeket másokban nem igazán szívesen viselünk.
Az önismeret, a belső út, saját utunk akkor tud fejlődéssel járni, amennyiben megkeressük magunkban azokat az összefüggéseket, amelyek világunk történéseit jellemzik! Lehetőleg kerüljük az önvádaskodást, hiszen a mostani időszak igen alkalmas, a lelki furdalások fenntartására! Ne tegyük!!! Nézzünk szembe a tényekkel, ismerjük fel bennük a lehetőségeinket, képességeinket. Minden helyzetnek meg van a maga tanulsága. Az a kérdés, hogy: Mi az a legharmonikusabb történés, amit egy szituációból ki tudunk hozni!?

A hét eleje jó alkalmat kínál ezen kérdések átgondolására, és a felmerülő válaszok értékelésére. Harmonikusan kapcsolódhatunk társunkhoz, másokhoz, hiszen a mérlegben lévő Nap és Merkuriusz(gondolkodás), erre kiváló alkalmat biztosít. Amennyiben sérelmeket szenvedtünk, illetve követtünk el másokon, abban az esetben jól tesszük, ha rendezzük ezeket! Merjünk bocsánatot kérni és megbocsájtani!!! Tegyük ezt annál is inkább, mivel Szerdától egy egészen Október 8-ig elhúzódó feszültség veszi kezdetét. A Skorpióban lévő Vénusz(érzelem), és az Oroszlánban lévő Mársz(akarat), egy kilencven fokos negyed fényszögben feszül egymásnak.
Többször érezhetjük magunkat száműzött helyzetben. Olyan élményeink is lehetnek, hogy mások akaratunk ellenére hoznak meg olyan döntéseket, amelyeket mi egyáltalán nem szeretnénk. Ezekből az érzelmi állapotokból alakulhat ki az az elfojtott düh, sérelem, harag, amely a későbbiekben akár fizikai betegségekben is felszínre törhet. Használjunk édesköményt és koriandert, akár főzetként is, hiszen ezek kiválóak az epe folyadék harmonizálására. Az epe szervileg nem más, mint az akaratiságunk végrehajtója. Mivel a máj termeli az epét, így az „Ő” parancsait hajtja végre. Érdemes ezt átgondolni, főleg, ha tervezünk valamit, amit végre akarunk hajtani. Lehetőleg terveinkkel ne sértsünk másokat.
 Kérdezzük meg környezetünk tagjait, hogy mit szólnak aktuális ötleteinkhez? Így, le tudjuk mérni a válaszokból adott reakción keresztül, hogy terveink mennyire aktuálisak. Amennyiben nem, úgy önfegyelmünkhöz képest álljunk el a megvalósítástól, hiszen az hallhatóan ellenállásba fog ütközni. Amennyiben haragos, sérelmes állapotokat tapasztalunk magunkban, úgy végezzünk has hajtást, így közvetlenül tudjuk kiűzni a tűz ártót a vékonybélből.
Vasárnap kora délután lép át a Merkuriusz, a Skorpió jegyébe. Mostantól gondolkodásunk háttér energiája levegőről, vízre változik. Jellemző lehet a depresszió, a gyanakvás, a sértődékenység. Amennyiben ilyen típusú gondolatokat fedezünk fel magunkban, úgy lehetőségeinkhez képest igyekezzünk nem beleragadni azokba. Jusson eszünkbe, hogy minden mulandó!!! Élettani szempontból a meleg-olajos masszázsok, a sós meleg fürdők tudnak segíteni. Igyekezzünk a veséket melegen tartani, hiszen azok keringése igencsak kihathat egészségi állapotunkra. „ Izzik a galagonya”!!! Amennyiben tehetjük, szedjünk a terméséből, hiszen az előttünk álló igen hideg, nedves télnek jó fűtő anyaga lesz. Úgy tűnik, hogy most bőven teremnek a galagonya bokrok(fák), ezért következtethetünk arra, hogy szívügyeink bajai, bújai, igencsak meg fognak szaporodni. A galagonya, macskagyökér, édeskömény, koriander, és bazsalikom teája, igencsak sokat segíthet a hideg, szürke, depresszív téli napokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése