2013. szeptember 15., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (Szept.16-22-ig)

Ismét nehéz hét elé nézünk. Figyelmünkkel szorgosan kövessük, az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetét, hiszen így el tudjuk kerülni elménk „csapkodását”. Igyekezzünk a jelenben tartózkodni, ami legegyszerűbben a fentebb említett gyakorlattal valósítható meg.

A múlt heti leírásban már említésre került a Vénusz helyzete, ami most nem igazán rózsás. Mint tudjuk a Skorpió jegyében érzelmi állapotunk (Vénusz), inkább hasonlítható egy mocsárban tapicskoló menyasszony helyzetéhez. Érzelmeinkben szélsőséges, depresszív állapotokat tapasztalhatunk, amennyiben hagyjuk magunkon az említett tulajdonságokat eluralkodni. Igyekezzünk reggel napkelte előtt felkelni, így javíthatunk a most aktuális, víz túlsúlyos időszak fárasztó, nyomasztó érzeteket előidéző állapotain
. Étkezésünkön is változtassunk, hiszen a külső hőmérséklet is lehűlőben van, ezért részesítsük előnyben a meleg, olajos leveseket; olajos magvakat; szószos meleg, tápláló, könnyű főzelék - féléket; rostos típusú élelmeket. Italok tekintetében is a meleg – 36 fok, és felette-, finom, mézes teákat fogyasszuk, amennyiben erre lehetőségünk van. Igen aktuális a kurkuma, a szerecsendió, a galagonya és a bazsalikom fogyasztása, melyek segítenek az emésztésben, és a depresszív időszakon való áthaladásban.

 Kiváló lehetőség nyílik most a méregtelenítésekre, főleg a vesékkel kapcsolatban. Mint tudjuk, a Vénusz szervi szimbolikája a vese, ami páros szerv, tehát harmonikus, illetve diszharmonikus működése igencsak kihat a társkapcsolatra és általában a kapcsolatainkra. Mindenképpen tartsuk melegen a hátsó bordaív alatti területet, illetve a keresztcsont és a felette lévő háti részeket. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a vese keringésünk ne hűljön le. A deréktáji fájdalmak jelentős része, a vese keringésének lehűléséből adódik. Kiváló gyógyszere a meleg só, illetve a zsurlófőzettel turbózott, meleg sós fürdő. A méreganyagok kihajtása a vizeleten keresztül, a következő gyógynövényekkel javallt: Zsurló, Petrezselyem, Édeskömény, Boróka, Koriander, Zilizgyökér(táplálásra).

Figyeljünk a kommunikációnkra, és a közlekedésünkre, hiszen a Merkuriusz(gondolkodásunk) feszültség sorozata a héten is folytatódik. Kerüljük a szabálytalanságokat, a törvény megszegését. Ügyeljünk a családtagjainkkal való kapcsolatra, hiszen az most könnyen sérülhet. Amennyiben hasonlókat tapasztalunk környezetünkben, úgy értékeljük jel-ként a jel-en-séget.
A hétvégére erősödik fel a Mársz(akaratiságunk) és a Vénusz(érzelmeink) feszültsége. Igen nehéz, depresszív napokat élhetünk meg. Akaratiságunkat nem igazán fogja érdekelni, hogy az ippeg aktuális tennivalóban, hogyan érezzük magunkat. Különösen a Női nem képviselői érezhetik magukat száműzött helyzetben. A folyamat lassan és hosszan zajlik, hiszen a jelölők egymás kvadrátjában haladnak egészen Október 8-ig.
Hetünket Vasárnap 23 óra előtt nem sokkal a Nap Mérleg Zodiákusba való átlépésével zárhatjuk. Végezzünk szer-tartást, hiszen minden bajra a legjobb gyógyír a TUDATOSSÁG, melynek szimbóluma a NAP!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése