2013. szeptember 8., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS(Szept. 09- Szept. 15-ig)ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS(Szept. 09- Szept. 15-ig)

Kedves olvasó!
Ismét egy új HÉT(fő) elé nézünk, ami jelzi számunkra, hogy az óra körbe jár, vagyis, hogy az IDŐ nem egy lineáris vonalon mozog, hanem ciklikusan, körbe-körbe járjuk szamszárikus létünket. A mi feladatunk az, hogy ebben a körkörös mozgásban megtaláljuk a saját ritmusunkat, vagyis összehangoljuk életünket a Lét-el, az Univerzum mozgásával. Magiar nyelvre fordítva ez úgy tud lenni a mindennapjainkban, hogy a születési képletünkhöz hozzá nézzük a napi tranzit (égi) mozgást, és az így összevetett képből látni fogjuk, hogy nekünk mihez képest érdemes igazodni. 

Tehát, értékeljük a születési adottságaink által hordozott erőinket (FÖLD), a mindennapi bolygó (ÉG) mozgással összhangban. Ezt nevezzük úgy, hogy” együtt mozogni az Éggel”, vagy másképpen” Hozzuk le az Eget a Földre, hogy beteljesítsük az EGY teljességét”. Látható, hogy itt nem valami misztikusan megfoghatatlan dologról van szó, hanem egy nagyon is valóságos, minden napjainkban is megfogható tennivalóról. Pusztán „csak” annyi a dolgunk, hogy állítsuk fel születési képletünket, és tanuljuk meg a hermetikus szimbólum rendszeren keresztül olvasni a „láthatatlan” betűkkel írt sorsunkat, amit- nem utolsó sorban- mi írtunk magunknak! Továbbra is jól tesszük, ha figyelmünket az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén tartjuk, hiszen a most következő hetünk is igen fordulatos, dinamikus történéseket hordoz…
Hétfőn reggel köszönthetjük, a Mérleg jegyébe lépő Merkuriuszt. 

Ezzel együtt tapasztalhatjuk, hogy gondolkodásunk minősége megváltozik. A precíz, rendszerező, kritikus, földies Szűz jegyből átlép, a levegős Mérleg jegybe, így megjelenhet bennünk a mások megsegítésére, támogatására irányuló gondolati fordulat. Mivel a Mérleg jegy ura a Vénusz (ÉRZELMI JELÖLŐNK), így minden bizonnyal törekedni fogunk a szép kifejezésekre. Véleményünket szép szavakba önteni, és úgy elmondani a másiknak, lehetőleg nem megsértve azt.
Nos, ezzel így rendben is lennénk, csak, hogy ippeg Hétfőn este éri el tetőpontját az a múlt héten már kifejtett agresszióra hajlamosító feszültség, melynek előjeleit már bizonyára napok óta érezzük, és utóhatásai még a hét közepéig igencsak érezhetőek tudnak lenni. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy feszít minket a düh, úgy végezzünk has hajtást, mellyel könnyedén kitisztíthatjuk a vékonybélben összegyűlt salakanyagot. Nem könnyíti helyzetünket, hogy önérzetünk jelölője, a Hold is pont a Skorpió jegyében tartózkodik. Óvakodjunk a sértődöttségektől, hiszen ezek valóban komoly mérgek felhalmozódását okozhatják, főleg a gyomorban. Ezt legkönnyebben, reggeli hánytatással tudjuk eltávolítani. 

Biztos jele a gyomorban összegyűlt méreg anyag felhalmozódásának, a reggeli fogmosásnál jelentkező öklendezés, hányinger. Törekedjünk a Napkelte előtti ébredésre, illetve az ebben a napszakban elvégzendő szellemi gyakorlatok (pl. Jóga) rendszeres végzésére. Ezzel a mozdulattal rendezhetjük kibillentségeinket, és rövid időn belül egy viszonylagos egyensúlyt tapasztalhatunk a mindennapjainkban.
-         Szerdán reggel nem sokkal nyolc óra után lép át a Hold a Nyilas jegyébe, és a Vénusz(érzelmi jelölőnk), a Skorpió jegyébe. Amennyiben elvégezzük Napkelte gyakorlatunkat, úgy tudatosan léptethetjük át a jelölőket, egy szertartás keretében. Mostantól igencsak rajta kell lennünk érzelmi folyamatainkon, hiszen a Vénusz a Skorpió jegyében száműzött, tehát hajlamosak lehetünk depresszív, sértődős, bosszúálló hajlamokat belevinni a mindennapjainkba, aminek természetesen learathatjuk a későbbi gyümölcsét. A skorpió Vénuszhoz társítható, a „menyasszony a mocsárban” típusú érzelmi állapot képe.
-         A hét további részében készüljünk fel, a Merkuriusz „Canossa járására”, amely körülbelül három héten keresztül fog kísérni minket utunkon. Igen kellemetlen, váratlan fordulatokra számíthatunk a hét további részében, hiszen a négy kardinális jegy között, most kifeszül egy úgynevezett átfutó kvadrát, ami alapjaiban rengetheti meg, a családról, a társunkról alkotott képünket, ideánkat. Lehetőleg kerüljük a vitákat, veszekedéseket. Igen óvatosan, megfontoltan közlekedjünk az utakon, hiszen most a baleset veszély fokozottan jelen lehet életünkben. Megjelenő gondolatainkat inkább fektessük tanulmányokba, vagy írjuk le magunknak. Ezt később visszaolvashatjuk, és levonhatjuk e nehéz időszak tanulságait. Ne feledjük, hogy minden tettünknek, gondolatunknak következménye van, ami az IDŐ ciklikus áramlásából adódóan vissza szál ránk! Számoljunk a következményekkel!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése