2013. október 14., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (Okt. 14-20-ig)
Hétfői könnyedségünk hátterében a Mérleg-Nap - Vízöntő-Hold trigonja állhat. Tudatosságunk és önérzetünk trigonja harmonikus kapcsolódásokat biztosíthat egész napunkra. Lehetőség szerint kerüljünk korán az ágyba, hiszen Önérzetünk jelölője későn este a Halak jegyébe lép, így levegős könnyedségünk átmegy, egy víz - energetikai hátterű állapotba, így reggeli felkelésünk igen nehézkes lehet. Minden képen törekedjünk a Nap-felkelte előtt ébredni. Keljünk ki az ágyból! Ne engedjük, hogy testünk összetörtsége megakadályozzon minket ebben, hiszen a Nap-kelte után néhány perccel bekapcsol az aznapi víz energetika, amellyel egyben el is úszunk aznapra!!! Ekkor lehetnek olyan típusú érzet élményeink, hogy szaladunk a dolgaink után.

Kora délután jegyet vált akarati jelölőnk, a Mársz( MÁRSZ= MÁVORSZ-, nagyokat változtató). Az eddigi tüzes típusú szándékaink (Oroszlán), mostantól egy aprólékos, megfontoltabb, precízebb, számítóbb földies alaphajlamot ölt. Kritikai hajlamunk igen csak felfokozódhat, amennyiben nem figyeljük a légzés áramlásán keresztül a bennünk megjelenő gondolatokat. Haladóbb asztrológusoknak érdemes lesz megfigyelni az előttünk álló két hónapot, hiszen a Skorpióban ippeg megállni készülődő Merkuriusz (gondolkodás) és a holnaptól a Szűz Zodiákusban masírozó Mársz (akarat), egy igen jelentős recepcionális kapcsolatba kerülnek egymással. Bár külön – külön peregrin (vándor, semleges) helyzetben vannak mostanság.
Amennyiben azonban megcseréljük a jelölők jelenlegi helyzetét, és megvizsgáljuk, hogy, hogyan áll a Mársz a Skorpióban, és a Merkuriusz a Szűzben, úgy láthatjuk, hogy mindketten Urai az adott jegyeknek. Tehát, egy kölcsönös- pozitív előjelű-uralmi recepció kerekedik közöttük, az elkövetkezendő közel két hónapban. Ez egy igen kedvező hatású gondolati és akarati folyamatban tud megnyilvánulni, különösen abban az esetben, ha valamilyen koncentratív ténykedésbe visszük bele a két tudati funkció között fennálló szenzust.
Mostanság megtapasztalhatjuk, hogy milyen az, amikor a bal kéz tudja, hogy mit csinál a jobb kéz! Kiváló időszak lesz ez a méregtelenítésekre, és a gyökér okok, gyökér problémák feltárására, hiszen a Merkuriusz a Skorpióban igencsak a Szaturnusz együtt állásában tartózkodik hosszú napokig. Érzékenységünket segíti még a Halakban tartózkodó Neptunusz, mely ugyan okozhat egyfajta akarati bizonytalanságot, a szemben lévő Szűz – Mársz szemben állásával, ez azonban feloldható lesz, ha nem akarjuk minden áron megvalósítani aprólékos, szőrszálhasogató terveinket. Megtapasztalhatjuk ugyanakkor azt a Víz energia túlsúlyt is, amely az elkövetkezendő hónapokat fogja jellemezni. Lehetőleg tartsunk böjtöket, lé-böjt kúrákat, hanyagoljuk az esti étkezést, keljünk jóval a Nap-kelte előtt, legyünk aktívak, vegyünk fel szellemi gyakorlatokat. Végezzünk rendszeresen meleg olajos talp és test masszázsokat, így melegítve és rugalmasítva szöveteinket. Az olaj, olajozottá, gördülékennyé teszi elménk és testünk működését, tehát, mindennapjainkat is. Felszámolható általa a fázás, mint fizikai tényező, így napjaink lényegesen feszültség mentesebben telhetnek a hosszú, hideg téli napokon. Fogyasszunk édeskömény, koriander, galagonya főzetéből készült italt, amit a bazsalikom áztatmányával még pezsdítőbbé tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése