2013. október 6., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (OKT.7-13-ig)

Hetünket igen depresszív hangulatban, nyomasztó, víztúlsúlyos állapotban kezdhetjük, amennyiben nem figyelünk oda Nap- kelte előtti ébredésünkre, illetve az azt megelőző este történt étkezésünkre. Mint tudjuk, a Nap – nyugtával, emésztésünk is nyugovóra tér, így, az azután elfogyasztott ételek nem emésztődnek meg bélrendszerünkben. Feldolgozatlan tápanyagként panganak, melyek jelentősen elősegítik a fentebb leírt lelki- állapotot, illetve az elhízást. Lehetőleg kerüljük az esti étkezést. Amennyiben minden képen enni szeretnénk este, úgy fogyasszunk inkább folyékony táplálékot, mint például a levesek. 

A hétfői napon igen sok bolygó tartózkodik a Skorpió jegyében (Hold, Merkuriusz, Vénusz, Szaturnusz ), melyek mély belátásra ösztönözhetnek minket, amennyiben éberek vagyunk a belső sugallatok, gondolatok megfigyelésére. Találkozhatunk sorsszerű eseményekkel, halálhíreket is kaphatunk, illetve meghalaszthatunk magunkban nem kívánt állapotokat. Jó nap ez a mai, a lezárandó ügyek lezárására. A Merkuriusz és a Szaturnusz együtt állása a Skorpió jegyében rámutathat még bennünk működő rothadó, erjedő gyökér állapotokra, melyeket most gyökerestül ír(t)hatunk ki magunkból, amennyiben vesszük a kellő bátorságot, az adott ügy meglépéséhez.
 Legyünk  bátrak, és lép-jünk!!! 
Tisztítsuk meg LÉP-ünket, a benne megragadt mocsaras helyzetektől. A lép tisztítás 
legegyszerűbb módja, ha intenzív mozgásba kezdünk( pl futás), és addig végezzük, amíg nem érezzük, hogy „szúr a lépünk”. ilyenkor bocsájtja ki a szerv, a tartalék energiákat a többi szervhez, és ez által tisztul is. Jó lehetőség még, az igen keserű ezerjófű fogyasztása, illetve táplálásként a sárga színű ételek, mint például a sütőtök. Az ezerjófüvet igen óvatosan fogyasszuk, hiszen keserűségéből adódóan nagy léptékben növeli a szél energiát. 
Hétfőn este kilenc órakor érzelmi jelölőnk a Vénusz lép át a Nyilas jegyébe, így a nap folyamán még érezhető nyomasztó, vizes állapotunk nagy lendülettel változhat jó kedélyű, vidám, nyilasokra oly jellemző nagyvonalú, optimista, tüzes lendületű, vezetői szerepet is szívesen vállaló állapottá. Kedden délután önérzetünk jelölője, a Hold is csatlakozik a Vénuszhoz. Óvakodjunk a szeszes italok és egyéb bódító szerek használatától, hiszen két-három napig a Vénusz, a Halak-Neptunusz kvadrátjában fog csapongani. Figyeljük éberen a hajlamot, és füleljük le a túlzásokat. Lehetőleg kerüljük mások érzelmi befolyásolását, illetve amennyiben ilyennel találkozunk, úgy jusson eszünkbe a mostani konstelláció. Kerüljük az erkölcsi kihágásokat, mert most bizonytalan kimenetelű, kétes ügyletekbe bonyolódhatunk, melyekből igen nehéz lesz utána kimászni. 

Hetünk további részében készüljünk a Szombaton kulmináló, de még Vasárnap is igen érezhető Mérleg-Nap-Rák-Jupiter feszültségére. Élettanilag a máj és a szív-keringés érhető tetten a feszültségben. A mindennapokban a család tagokkal történő törvénytelenségekkel találkozhatunk. Különösen a férfiak ügyeljenek a törvények betartására. Kérdezzük meg társunkat, mielőtt döntenénk valamiről a feje fölött! 

Kerüljük az ismeretlen eredetű, hideg élelmeket, hiszen ezzel még tetézhetjük az amúgy is nagy feszültséget. Gyomrunkban jelentkező ideges feszültséget tapasztalhatunk a hétvégén. Fogyasszunk finom meleg leveseket, főzelékeket. Főzzünk bele bazsalikomot, szurokfüvet, kakukkfüvet, igyunk macskagyökeres, bazsalikomos, mézes főzetet, melyet frissen szedett galagonya termésével koronázhatunk meg. Ezen gyógynövények alkalmazása jelentősen enyhítheti, a leírt feszüléseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése