2013. november 4., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (NOV.4-NOV 10-ig)

A tegnapi Skorpió Újhold szertartásunk keretében megfogalmazhattuk magunknak például azt, hogy a Hold kiteljesedéséig növekedjen bennünk a megbocsájtás képessége. Ne feledjük, hogy a Skorpió szülöttek legnagyobb élet feladata, a megbocsájtás!!! Hegyezzük ki most éles látásunkat, és gyökerestül szaggassuk ki magunkból a mérgező gondolatokat, indítékokat. Ne feledjük, hogy a mostani erős Skorpió időszakban (Hold, Merkuriusz, Nap, Szaturnusz a Skorpió jegyében), lehetőségünk nyílik a lelkünkben megbúvó mérgek megtisztítására, ill. áttranszformálására. Készítsünk a mérgeinkből elixírt. Az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén keresztül lefigyelhetjük dühös, haragos, intrikus álcákat öltő mérgeinket. Jusson eszünkbe, hogy a Skorpió mérgéből például homeopatikus módszerrel, kiváló gyógy elixír készül. Keressük meg magunkban azt a tulajdonságot, amely analóg a hátulról, lesből támadó kígyó eszmeiségével és leplezzük le. Legyünk kritikusak ÖNMAGUNKKAL szemben!!! Javuljunk hibáink felismerése által. Segítségünkre tud lenni, a mostanság (Újhold) gyűjtött nagy bojtorján (a gyerekkorunkból ismert: Bogáncs) gyökere, melynek főzete alkalmas a vérben lévő méreganyagoktól való megtisztulásra.

-         Kedden délelőtt nem sokkal fél tíz után jegyet vált érzelmeink jelölője a Vénusz, és megkezdi öt hónapos utazását, a Bak jegyében. Érzelmi állapotunk egészen Március 5-ig egy igen fagyos, földies, merev, rugalmatlan, kíméletlen állapotot ölthetnek, amennyiben nem figyeljük kitartóan annak merevségét, mozdulatlanságát. Szorgalmasan gyakoroljuk a kedvesség képességét, igyunk meleg (36 fok feletti) folyadékot bőven, hiszen a kedvesség- és a nedvesség összetartozó fogalmak. Tartsuk melegen a vese tájékot és a derék tájékot. Fürdőzzünk meleg sós, zsurló főzetes vízben, járjunk gyógyfürdőkbe rendszeresen, így ki tudjuk küszöbölni, az esetleges érzelmi lefagyottságainkat.  Szervi szempontból elsődlegesen a veséink lesznek megpróbálva, így általuk a társ és más kapcsolataink is. A fentebb leírtak segítenek abban, hogy ki tudjuk oldani esetleges érzelmi görcseinket, merevségeinket. Gyógynövények szempontjából segítségünkre lehetnek: Boróka, Zsurló, Galagonya, Petrezselyem, Koriandermag, Édesköménymag, Orvosi Ziliz (Fehérmályva) gyökér, Édesgyökér, Bodza virág, BAZSALIKOM. Maga az időszak igen hideg, nedves, jeges, fagyos időjárást is hozhat, ami összefüggésben belső érzelmi állapotunkkal, magunkban is okozhat depressziót, kilátástalanságot, lehűlést és egyéb görcsös, hideg feszüléseket.
-         A hét további részében tapasztalhatjuk az időszak vizes jellegét, illetve jó lehetőség kínálkozik most tulajdonságaink javítására, ebből fakadóan személyiségünk épülésére. Használjuk ki az IDŐ (Szaturnusz) kegyét, és végezzünk jóga gyakorlatokat. Például a kobra testhelyzet segít az emésztés tisztulásában, és a gerinc rugalmasan tartásában. Az egylábas álló egyensúly gyakorlatok rámutatnak kibillentségeinkre. A bal oldalunk érzelmi, míg a jobb oldalunk akarati kibillentségeinkről beszél a test szimbolikus nyelvezetén keresztül. Figyeljük meg a beáramló lélegzet érzetén keresztül, hogy melyik irányban vagyunk esetlegesen kibillentebbek…
-         Péntek késő este jegyet vált önérzetünk jelölője a Hold, így hétvégénket a Vízöntő Hold kicsit extrém, ötletekkel dúsított, társaságkedvelő, ön-érzetiségén keresztül szemlélhetjük. A mostani helyzet nehezített pálya lesz az Oroszlán, a Vízöntő és a Bika szülötteinek, hiszen a Skorpióban lévő három bolygó, igencsak feszülten érintheti érdekeltségeiket. Legyünk éberek. Törekedjünk felismerni gyengeségeinket, hiszen a belátáson keresztül tudunk javulni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése