2013. december 15., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (Dec. 16-22-ig)
Jövő hetünk lehet az utolsó olyan hét, amit az elkövetkezendő hosszú hónapok feszültségét megelőzendő, mint egy „pihenéssel tölthetünk. Napforduló (21-e Szombat du.) után elindul az a feszültség sorozat, amely kisebb szünetekkel egészen nyár elejéig tart majd. Mindenképpen készítsük fel magunkat – főleg érzelmeinket-, a fordulatos, hideg-rideg változásokra! Élettani szempontból védjük derekunkat, hiszen most a vesék és a keresztcsonti ízület különösen veszélyeztetett helyzetben lesz. A Bak Zodiákusban lévő Vénusz összefüggése alapján, most érzelmi életünket igencsak lefagyaszthatjuk. Ügyeljünk arra, hogy 36 fok (testhőmérséklet) feletti ételeket, italokat fogyasszunk, így elébe megyünk a testi szövetek kihűlésének, amivel komolyabb betegségeket kerülhetünk el. 


Lehetőleg továbbra is keljünk korán, amivel elkerülhetjük, a Napkelte előtt nem sokkal induló víz időszak ártalmas túlsúlyát. Amennyiben belealszunk a kb. fél hétkor kezdődő víz időszakba, úgy a gyomorban felszaporodik a hideg nyákos hurut, ami szép lassan átveszi az uralmat, az életünk felett. Tünetei: nehézkes ébredés; reggeli hideg érzetek; a bal oldali orrnyílás (víz oldal) többször egymás után nyitottabb állapotban van, a jobb oldalihoz képest; fogmosáskor jelentkező öklendezés; belső fázás, remegés; majd a későbbiekben taknyos, hurutos légúti problémák és még sorolhatnánk. Érdemes tehát elejét venni a kellemetlenségeknek. Például igyunk meg minden reggel éh gyomorra 7 korty meleg vizet, ami segíti az emésztést. Végezzünk aktív jóga gyakorlatokat, amik kiválóan segítenek a kibillentségek rendezésében. Ezeket bármikor végezhetjük. Különösen segítő jellegűek a Kobra, az íjfeszítő testhelyzetek, amelyek az emésztést, és a gerinc rugalmasságát is karban tartják. A légzésfigyelésen keresztül folyamatosan rajta tudunk lenni belső állapotaink mozgatottságán, így a kibillenéseket idejében lefülelhetjük. Segítő gyógynövények: Bazsalikom, kakukkfű, szurokfű, nyers gyömbér, kurkuma, szerecsendió, majoránna, galagonya, kankalin, petrezselyem, ánizsmag. Ajánlom a Kedves Olvasók figyelmébe, Dr.Kmeth Sándor: HERBÁRIUM c.  művét, amelyben a gyógynövények energetikai és lélektani hatását is kifejti a szerző.
Hetünket mindamellett levegős könnyedséggel indíthatjuk, az Ikrekben lévő Hold analógiájának tükrében. Kedden délelőtt 10 óra után ünnepelhetjük, a Nyilas Teliholdat, melynek szertartásos keretein belül megfogalmazhatjuk azokat az erkölcsi elfogyasztandókat, melyektől Újholdig meg szeretnénk szabadulni. Kedden este lép át a Hold, a Rák jegybe, így reggeli felkelésünk a vizes analógiák tükrében telhet. Szerdán és Csütörtökön, egy pillanat erejéig belekóstolhatunk abba a feszültség sorozatba, amelyet a Hold mozgásának szimbolikája által értelmezhetünk, illetve tapasztalhatunk meg. Kerüljük a konfliktusokat, főleg családi berkeken belül. Mindig a tisztázás irányába tereljük a cselekmények fonalát. Amennyiben ez kilátástalannak tűnik, úgy” hagyjuk a dolgokat a maguk útján menni”. Péntektől hétvégénket az Oroszlán Hold bőségessége jellemezheti. Ügyeljünk a nagyvonalúságra, nehogy tékozlásba csapjon át!Szombaton röviddel 18 óra után köszönthetjük a Bak jegyében a Napot, vagyis ünnepelhetjük a Fény születését. Üdvözöljük a Tudatunkban ragyogó Napot, amely fényével bearanyozza életünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése