2014. január 26., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.01.27-02-02-ig)
Mint megfigyelhettük, minden egyes hét kezdete, újabb és újabb kihívásokkal kecsegteti az olvasót. Következtetésként levonhatjuk, hogy a háttér energetikai állapotok (víz, szél, tűz), állandóan változnak, megváltoztatva ez által a körülményeket is. Például, most az időjárásban bekövetkezett lehűlést tapasztalhatjuk meg, megtámogatva némi hóeséssel vagy ippeg hófúvással. Ennek következtében megtapasztalhatjuk, hogy érzelmi állapotunk is le van hűlve, tehát sokkal inkább fagyosabbak lehetünk, mint egyébként szoktunk lenni. A héten is feszül az a T-kvadrát, melynek csúcsait a Bakban lévő Vénusz (érzelem) és Plútó együtt állása- a Rákban lévő Jupiter (családi hely, otthon…)-, illetve a Kosban haladó Uránusz jelzik. Ebben a helyzetben a Plútó a pokoli fordulatot, az Uránusz a váratlan, hirtelen megjelenő körülményeket jelzi, melyek az érzelmi állapotunkat (Vénusz) érintik igen kellemetlenül.
Hold

Mindezen történések a családban, illetve családias környezetben (Jupiter a Rákban) tudnak megjelenni, hiszen a Rák Zodiákus a családot szimbolizálja. A családias környezet lehet egy munkahelyi közeg, abban az esetben, ha valaki azt tekinti otthonának, ahol dolgozik. Természetesen azt mi döntjük el, hogy mit tekintünk otthonnak, és kit tekintünk családunk tagjainak. Nagyban befolyásolja ez irányú döntésünket, a születési képletünk lenyomata, melyből ez tisztán kiolvasható a szimbólumok értelmezése által. Tehát, ha valaki a munkahelyét tekinti otthonnak, és az ott dolgozó kollégák a család tagjai, akkor ne lepődjön meg, ha azon a helyen érik őt kellemetlen érzelmi fordulatok. Természetesen ezekre nem igazán érdemes reagálni, inkább a lélegzet érzetén keresztül érdemes megfigyelni azt a belső érzeti feszülést, ami a reagálást hivatott belőlünk kikényszeríteni. Amennyiben ezt megfigyeljük, és a figyelmünket rajta tudjuk tartani, úgy megfigyelhetjük azt is, hogy kis idő elteltével már nem akarunk reagálni az eseményre, vagy másképpen reagálunk. Tehát, azt az automatizmust, ami ilyenkor szokásosan megjelenik, felülmúlva, sokkal inkább nyugodtabban állhatunk a megjelent eseményhez. Olyan ez, mint a viszketés és a vakarás. A viszketés, a vakarás miatt jön létre mindaddig, amíg meg nem figyeljük, hogy, ha nem vakarjuk meg a viszketeg test felületet, akkor az, magától elmúlik! 

Tehát, ebből következik, hogy ez a tézis más kimozdító eseményekre is igaz tud lenni, amennyiben megfigyeljük magunkban az azokra adott automatikus reakciót kiváltó érzetet!  A hét igen jelentős eseménye lesz még, a Csütörtökön este 22 óra 39 perckor (Bp-re számítva) kulmináló Vízöntő Újhold, amely a szellemi újévet hozza el számunkra.Érdemes átgondolni, hogy mit szeretnénk szellemi ideaként megnövelni magunkban Teliholdig.
Pénteken délután fél négy előtt lép be a Halak jegyébe a Merkuriusz. Gondolkodásunk mostantól szétfolyásra lehet hajlamos. Fokozott éberséget igényel az elkövetkezendő időszak, hiszen gondolkodásunk jelölője a Halak jegyében igencsak hátrányos helyzetben van (ejtett és száműzött helyzet egyidejűleg), ami azt jelenti, hogy az ember képes vég nélkül értelmetlenségeket beszélni anélkül, hogy ez bárkit is érdekelne. Ezen felül a Neptunusszal együtt állásba kerül, ami a bódító szerek (pl.: alkohol) használatát igencsak kívánatossá teszi. Lehetőleg ne keressünk ilyen típusú mankókat életünk támaszának, mert igen labilis helyzetekbe sodorhatjuk magunkat. Vigyázzunk a kimondott szavainkra és kerüljük a fecsegést!  A közlekedésben az eltévedés lehet a jellemező, de ezt vezessük vissza gondolatainkra: amennyiben eltévedünk az úton, úgy a gondolataink útvesztőjébe kerültünk, tehát, nem jó úton járunk. Nem arra van annak a kérdésnek, problémának a megoldása! Eltévelyedés esetén gondoljunk vissza arra, hogy min gondolkodtunk akkor, amikor eltévedtünk, vagy miről beszélgettünk ippeg az autóban a társunkkal… Ezek a jelek segítségünkre tudnak lenni, a keresett problémák megoldásában.
Pirkadat

Szombaton (Febr.1-én) a fentebb említett helyzethez csatlakozik a Hold, amely önérzeti szinten is megjelenítheti a leírtakat. Most a saját bőrünkön érezhetjük a Halak jegy labilis, elúszó sajátságait…, amennyiben összeszedettek tudunk lenni, úgy a hajnali keléssel megelőzhetjük az elkövetkezendő napok  szétfolyását.
Ezen felül még ügyelnünk kell arra is, hogy a fennálló vizes energetikai túlsúly fokozódni fog, hiszen a Halak, az vizes jegy. Óvakodjunk a hideg-ételek, italok fogyasztásától, a rendszertelenségtől. Öltözzünk melegen, és kerüljük a szétforgácsolódást. Lehetőleg ne akarjunk sok programot kreálni magunknak, mert ezzel elősegítjük elúszásunkat a mindennapokban.
A melegítő gyógynövények segítségünkre lehetnek a táplálkozásban. Fogyasszunk nyers gyömbért, kakukkfüvet, macskagyökeret, kurkumát, majoránnát, szurokfüvet, rozmaringot, bazsalikomot, szegfűszeget, kardamommagot. Ezen gyógynövények segítik az emésztést, a keringést, nyugtatják az idegeket, és melegítik a szöveteket. Lehetőleg kerüljük az esti étkezést, hiszen azzal igencsak ronthatjuk az amúgy is nehéz reggeli felkelések esélyét!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése