2014. február 2., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.02.03-02.09-ig)

Némi változást tapasztalhatunk az időjárásban. Megjelent az ónos eső, ami jelzi, hogy a háttérben is változások történtek. Pontosabban, az energetikai háttér megváltozása okozza, a külső dolgok, körülmények változását. Mivel mi főképpen az érzékszervi tapasztalásokra (fül, szem, bőr, orr, nyelv) vagyunk ráhangolódva, így javarészt a háttérerők változásának a KÖVETKEZMÉNYEIT tapasztaljuk meg. Ez alól kivétel, ha elsajátítjuk a befelé fordulást, vagyis szellemi gyakorlatokkal, a figyelmünket elvonatkoztatjuk az érzékszerveinktől, akkor a belső, finomabb érzékelések által, előre tudjuk jelezni, a magunk számára az eseményeket. Ez kb. olyan, mint például amikor egy gerinc-műtött előre megérzi az időjárás változását, mert a műtét helye jelez számára egy bizonyos ingerrel.

 Bennünk is működnek hasonló belső finom ingerek, csak nem igazán foglalkozunk ezekkel, a mindennapjainkban. Úgy is mondhatnánk, hogy nem végzünk olyan szellemi gyakorlatokat, amik ezeket a belső képességeket fel tudják ébreszteni. A Hermetikus Asztrológia figyelemgyakorlata egy lehetséges lehetősége ennek. Amennyiben az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetének a figyelésén keresztül szemléljük a mindennapjainkat, akkor szemünk nyílhat a folyamatosan előttünk megjelenő szimbólumok értelmezésére. Ezáltal, az eseményeket egyfajta jelként tudjuk értelmezni, és hozzá kapcsolhatjuk olyan történésekhez, amiket ugyan még nem tettünk meg, viszont szándékunkban áll. Például, amennyiben beszélgetünk valakivel egy adott témáról, és közben megcsörren a telefonunk, akkor az adott témának annál a részénél, ahol megszólalt a telefon, ott valami fontos dolog fog történni majd, az adott eseményben. Tehát, érdemes az adott témát annál az eseménynél fokozottan figyelni. Ez azonban a mindennapjainkban csak úgy nem tűnne fel! Az ember átsiklik a finom jelek felett, mert nincs benne felébresztve az a finom belső éberség, ami pedig ott lakozik mindenkiben.
Univerzum

Folytatva jelfigyelésünket, hétfő hajnalban a Hold jegyváltásával ismét felerősödik az a régóta fennálló érzelmi feszültség, amelyet leginkább a családias környezetünkben érzékelhetünk. Legyünk résen, és lehetőleg ne bonyolódjunk, fölösleges adok-kapok ügyekbe. Jusson eszünkbe, hogy a dolgok mulandóak! Az időjárás változásával kapcsolatosan érdemes még kitérnünk, a már említett Halak Merkuriuszra, mellyel összefüggésben megjelent, az ónos eső. Maga a konstelláció még kiegészítendő a Neptunusz együtt-állásával, amely az ippeg látszólagos hátráló mozgását megkezdő Merkuriusszal egészen Február 13-ig együtt fog állni. Ekkor ugyanis a Merkuriusz amely a gondolkodásunk jelölője-, visszahátrál a Vízöntőbe. Érdemes figyelni azokat a visszatérő eseményeket, melyek jellemezni fogják az időszakot. Most lehetőleg ne akarjunk előre haladni, inkább oldjuk meg azokat a visszatérő kérdéseket, amiket jó-sorsunk ismét elénk „hátráltat”.

 Figyeljük meg azokat, és vonjuk le a megfelelő tanulságokat. Viszont köszönthetjük érzelmeink jelölőjét a Vénuszt, amely most kezdi meg (végre) előre-masírozását, így érzelmi folyamataink is egyenesbe fordulhatnak az elkövetkezendőkben. Bár még Március 5-ig a Bak jegyében halad, de már lassan elhagyja azt a többször említett T-kvadrát feszültséget, amelyben jó ideje „elszenvedőként” tűrt. Mint tudjuk, a Bak jegy nem csak rideg-merev, hanem konokan kitartó is, ezért aki észrevesz magában hasonlókat, az jól teszi, ha meleg-olajos masszázzsal és fürdőkkel rugalmasít testi és lelki folyamatain. Még ha kitartóan szenvedni vágyó bak tulajdonságokkal bírunk is, érdemes átgondolni, hogy van e értelme a hosszú ideig tartó, teljesen felesleges önsanyargatásnak. 
Csillagok

Élettani szempontból ebben az esetben kihűlt, hideg keringésről, recsegő- ropogó ízületekről, hideg ételek és italok fogyasztásáról beszélhetünk. A csúszós sikamlós időjárás szempontjából közlekedésünk (Merkuriusz) is bizonytalanná válhat (Neptunusz). Különösen figyeljünk a boka és csukló testrészeinkre, hiszen ezek sérülése mostanság a legveszélyeztetettebb. A Jóga testhelyzetek közül a sarokülés, és annak ippeg ellenkező mozdulata, a nagylábujj állás testhelyzetek segíthetnek a járás, és a köztes összefüggést mutató gondolkodás stabilizálásában. Ezen gyakorlatok napi 1-2 perces gyakorlása igen csak komoly segítségünkre tudnak lenni.
Péntek délutántól már kövessük nyomon, az este folyamán jegyet váltani készülő önérzeti jelölőnket szimbolizáló Holdat, hiszen igen kellemetlen, feszült fényszöget fog bezárni, a halakban együtt álló Merkur-Neptun jelölőkkel. Részben zavaros, talajvesztett cselekedetek, elképzelések, illetve igen komoly közlekedési bizonytalanságok közepén találhatjuk magunkat. Szervileg az idegrendszer, a tüdő, a vastagbél, a gyomor, nőknél a méh, illetve ezek keringése okozhat egészségügyi megfoghatatlanságokat. Általában a Neptun jelenléténél jellemzőek a diagnosztizálhatatlan egészségügyi problémák. 
Az étkezés féken tartásával, és a légzés-figyeléssel tudunk felülkerekedni, az esetleges bizonytalanságokon. A jelzett feszültség szombat délutánra elillan, viszont bekapcsol egy másik, komolyabb problémákat előre jelző konstelláció, a: Vízöntő Nap- Skorpió Szaturnusz kilencven fokos negyed fényszöge ( kvadrátja).  Élettani szempontból, a galagonya, bazsalikom teája lehet igen áldásos, hiszen a szívünk keringését érintő kérdésekről lesz szó az elkövetkezendő 4-5 napban. Idősekkel kapcsolatos régi ügyek, nem rendezett ideák, mérgezett, múltbéli események jöhetnek felszínre, melyek igen súlyos, rothadó problémákra mutathatnak rá a múltból. Ezen problémákat gondoljuk át, és megragadva az idők kegyét (Szaturnusz), rendezzük azokat, tudásunk legjavát beleadva. Segítségünkre tud lenni az a közeledő, életerőt-és cselekvést összehangoló harmonikus fényszög, melyet a Vízöntő Nap- és a Mérlegben araszoló Mársz (akarat) szimbolizál. Cselekedjünk a nehéz, nyomasztó helyzetekben is úgy, hogy mindenki örömét lelje abban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése