2014. február 17., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.02.17-02.23-ig)

Alcímként ennek az időszaknak, a: „Megáll az Idő” szlogent is adhatnánk.  Igen nehéz időszak vette kezdetét, hiszen gondolkodásunk jelölője, a Merkuriusz megkezdte látszólagos hátráló mozgását, és visszatért a Vízöntő jegyébe, hogy rámutasson elmaradt feladatainkra. Ez még önmagában nem lenne dráma, viszont szinte folyamatos kvadrátban halad az ippeg „megállni” készülő Szaturnusszal, aki a Skorpió zodiákusból hívja fel a figyelmünket arra, hogy elmaradt feladataink javarészt sorsunk kötelező hozzátartozói! Ez azért  fontos tényező, mert bár szeretnénk majd kikerülni ezen feladatok visszatérő megoldása elől, de ezt a Szaturnusz mint az Idő Ura, most nem fogja megengedni!!! Ne tegyünk a sorsunk ellen, hanem vállaljuk bátran a saját magunk által magunkra kirótt feladatokat ( Szaturnusz, a Napból született), hiszen a feszültség elmúlásával igen komoly lelki-tudati előnyökre, azaz belátásokra juthatunk most! Ez által képességek kapuit tudjuk magunkban megnyitni!

Maga az időszak Március 18-ig tart, tehát véges, mint minden. Már csak 30-at kell aludni, és elmúlik… Addig viszont legyünk éberek, és a légzésfigyelésen keresztül szemléljük a felbukkanó feladatokat. Lehetőleg ne akarjunk most új dolgokba kezdeni, mert jó eséllyel nem fog sikerülni. A dolgok, most inkább visszafelé mennek, és elmaradt, visszatérő feladataink irányába mutatnak. Legyünk igen óvatosak, és elnézőek a közlekedésben, kommunikációban. Lehetőleg ne siessünk, és ne szabálytalankodjunk, mert ezért most igen súlyos, drámai árat fizethetünk!!!Óvakodjunk az idősebbekkel, főnökkel való összeszólalkozástól, mert ezek jelentős következményekkel járhatnak. Amennyiben igazunk mellett állunk ki, úgy megbízható tényekkel támasszuk alá mondandónkat. Kerüljük a mellébeszélést!

Minden tekintetben nehezen kezelhető időszakban vagyunk, ami élettanilag az idegrendszert és a lépet érinti kiemelten. Aki foglalkozik asztrológiával, annak talán érdemes megvizsgálni a Vízöntő Merkuriusz idegrendszeri feszülését, és a Skorpió Szaturnusz lerakódott mérgeinek felszínre kerülését, különösen a lépben és a vérkeringésben. Mint tudjuk, a LÉP-LÉPNI szervünk magában hordozza mind a Skorpió, mind a Szaturnusz analógiáját. Amennyiben megvizsgáljuk az összefüggést, úgy láthatjuk, hogy az elénk kerülő élethelyzeteket már valamikor átéltük, most azonban ismét elénk tárulkoznak majd, megoldatlan önvalójukkal, tehát, még nem léptünk ki belőlük. Jól tesszük, ha szembenézünk ezekkel, hiszen minden kérdés magában hordozza a választ is. Lehetőleg kerüljük az ötleteléseket, elméletgyártásokat, hiszen erre a Merkuriusz pozíciója most igencsak hajlamosíthat bennünket. Amennyiben az orrnyíláson keresztül beáramló lélegzet érzetét figyeljük, úgy lehetőségünkben áll rácsodálkozni a megjelenő feladatokra úgy, ahogy egy gyermek csodálkozik rá az újdonságokra. A jóga testhelyzetek közül különösen a kobra testhelyzet, a mérlegállás, a kígyó testhelyzet, a daru testhelyzet, a felemelő gyomorzár és az oroszlánszáj testhelyzet lehetnek segítségünkre, illetve a Hét-Világ gyakorlat sorral tudjuk a bennünk működő erőkkel legkönnyebben megtalálni a harmóniát.

Egyensúly

Helyzetünket nehezítheti még, hogy  18-án Kedden este 7 óra előtt a Nap, átlép a Halak zodiákusba, és ott szinte azonnal együttállásba kerül a Neptunusszal. A fennálló feszültség mellett talajvesztett állapotokat is tapasztalhatunk. Mindenképpen kerüljük a bódító szerek használatát, és lehetőleg ne ragaszkodjunk most görcsösen a kitűzött napi feladatok mindenáron történő elvégzéséhez. „ Hagyjuk a dolgokat a maguk útján menni”! Szemléljük inkább a dolgok mulandóságát, és hallgassunk finom megsejtéseinkre, sugallatainkra. Jó időszak ez a mostani például a saját gyógynövényeink, jóga gyakorlataink felfedezésére. Amennyiben megjelenik bennünk egy gyakorlat, vagy egy gyógyelixír, úgy alkalmazzuk azt magunkra, és vizsgáljuk meg annak hatását, a lélegzet figyelés segítségével. Ezen gyakorlás által komoly felismerésekre juthatunk önmagunk megoldandóit illetően.
Önérzetünk jelölője, a Hold is megmutatja változékonyságát, hiszen Kedden a Mérleg jegyében befeszíti a gyomor húrjait, Szerdán azonban már segítő szándékú lehetőségeket kínál aktuális kérdéseink megoldásához. Csütörtöktől a Skorpióban teljesít „szolgálatot”, ahol hozzásegíthet minket a fentebb leírt belső mérgek felkutatásához, és semlegesítéséhez. Péntekre meggyűlhet bennünk a harag és a düh élménye, amin reggeli gyomortisztítással segíthetünk.  Igyunk éhgyomorra 2-3 pohár meleg vizet, egy kis almaecettel, és vizsgáljuk meg a hatást. Az almaecet felszámolja a mérgező savakat, lúgosító hatásával. Amennyiben hányingerünk keletkezik, úgy a nyelvgyök dörzsölésével szabaduljunk meg a gyomorban felhalmozódott Víz méregtől. Nem kell aggódnunk, hiszen a reggeli hánytatással nem az elfogyasztott étel távozik, hanem a gyomorban keletkezett hurutos, habos takmányok ürülnek ki. Szombaton a talajvesztettségünk esetleges élménye erősödhet fel bennünk. A fordított testhelyzetek (eke, gyertya, fejállás v. annak megközelítése), az egyensúly gyakorlatok, és a lélegzet figyelése tudnak igen jelentős segítséget nyújtani.Vasárnapra megjelenhetnek bennünk a felszabadultabb, idealisztikusabb, optimistább élmények, ötletek. Figyeljünk most ezekre, mert lehet, hogy a megoldandókra találtuk meg a megoldást.

A következő gyógynövények lehetnek segítségünkre (amennyiben alkalmazzuk azokat): Bojtorjángyökér a vér tisztításához; Szerecsendió az emésztetlen tápanyagok felszámolásához( vacsorázók előnyben); Macskagyökér az idegpályák melegen tartásához, az idegfeszültségek elkerüléséhez; Galagonya a keringés harmóniájának fenntartásához; Bazsalikom, a depresszív állapotok elkerüléséhez, a jó kedély megtartásához; Koriander a savak felszámolásához; Szurokfű az emésztés segítéséhez; Rozmaring a belső harmónia megőrzésére.
Ne feledjük, hogy a gyógynövényeknek mágikus gyógyerejük van, így nemcsak a testi tünetek kezelésére hasznosak, hanem sokkal inkább a lelki-tudati folyamatok harmonikus működésében játszanak igen fontos szerepet. Ezt azért fontos tudatosítanunk, mert minden, ami a fizikai testen megjelenik, az először belül, a gondolkodási,érzelmi,akarati folyamatainkban jelentkezik. Tehát, amennyiben megjelenik lelki szemünk előtt egy terápikus módszer, vagy egy gyógynövény, az minden bizonnyal az adott, fizikailag is megmutatkozó probléma jelentkezése előtt történik!!! HALLGASSUNK A JÓZAN ESZÜNKRE!

2 megjegyzés:

 1. Drága Csillaglány,
  no ennyire még nem találták el a Bolygók, hogy miképpen érzem magam a bőrömben! Ennyire önhitt halandót biztosan nem sodort még eléd az élet. De komolyra fordítva: ez annyira, de annyira így van manapság velem, hogy már kaptam a telefon után, amikor eszembe jutott, hogy dolgozol.
  Szóval pontosan, mint egy óramű, vagy tükör azt méri, mutatja, ami van itt körülöttünk az univerzumban és persze bennünk emberekben (ami fenn az lenn ugyebár). Csodadolog ez az asztrológia...
  Nagyon sok szeretettel kívánok további jó munkát Nektek
  Utasi Ica

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen :) így van......pontosan letükrözi azt ami bennünk zajlik.....tényleg csuda dolog ez az asztrológia :) mi is szeretjük......

   Törlés