2014. február 23., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.02.24-03.02-IG)Amennyiben hetünkön végigtekintünk visszamenőleg, úgy vonjuk le a tanulságokat. Jól tesszük, ha az elmúlt hét eseményeit egy kicsit részletesen megvizsgáljuk, mert a most következő héten jó eséllyel ugyanezeket fogjuk tapasztalni. Nézzük meg a kérdés okát:

-         A Merkuriusz, gondolkodásunk jelölője úgynevezett látszólagos hátráló mozgását végzi, és ippeg most készül hozzá a „forduláshoz”. Számunkra ez a szimbólum jelentheti azt, hogy az eddig visszatérő események megoldása még várat magára, viszont lehetőségünk nyílik azok tüzetesebb, precízebb átgondolására.

-         - A Mársz ami akaratiságunkat szimbolizálja, szintén látszólagos megfordulásához készül, ami pedig a cselekvéseinkbe vitt erőt fogja hátráltatni. Tehát, itt ismét egy visszatérő kérdéssel találhatjuk magunkat szembe. Inkább tereljük most erőinket a visszatérő megoldandók irányába, amit akaratiságunk jelölője most mások felől fog számunkra megjeleníteni (Mérlegben a Mársz). A Mérleg Zodiákus jelenti a másik felől érkező, másképpen akaró lehetőségeket. Ne lepődjünk meg azok esetleges visszatérésén, inkább igyekezzünk megtalálni a megoldás kulcsát, és erőinket mozgassuk a harmonikus megoldások irányába.

-         - A Szaturnusz, mint az IDŐ URA is ezt sugallhatja, hiszen „Ő” is ippeg fordulni készül, tehát a visszatérő dolgok időszerűsége nem kérdés. Lehetőleg most ne akarjunk előre törni, hiszen komoly, sorsszerű akadályokba ütközhetünk!!!
Igyekezzünk átgondolni jelen helyzetünket és fogadjuk meg a Szaturnusz tanácsait, melyeket a belső hangon keresztül közöl velünk! Átgondolhatjuk például az élet idő fogalmát,  amelyet  órákban, napokban, években gondolunk, valójában azonban légzésszámban telik-múlik. Gondoljunk bele, hogy életünk ideje nem más, mint a születésünkkor belélegzett első légvétel, és a lelkünk kilehelésekor kifújt utolsó lélegzet között eltelt néhány millió lélegzet!


 Amennyiben ez igaz, úgy viszont lehetőségünkben áll az életidőnket megtölteni minőséggel, hiszen a Szaturnusz erre akarja felhívni a figyelmünket. Gyakorlatban ez úgy tud lenni, hogy a gerinc egyenesen tartása és az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetének a figyelése által, meg tudjuk figyelni a gondolkodásunkat, vagyis a lélegzet kiteljesítésével le tudjuk azt lassítani, így belenyúlunk az idő múlásába. Ez életidőnk MINŐSÉGI kiteljesedéséhez vezethet, hiszen annak lelassításával megfigyelhetjük életünkben, az értelmetlen dolgok megjelenését és azok felhalmozódását, viszont lehetőségünk nyílik arra is, hogy kiürítsük azt a lomtárból. Ugyanúgy, mint ahogy a számítógép lomtárát is kiürítjük néha (jobb esetben). Tehát, bátran vizsgálódjunk életünk kidobandó lomjai között és itt és most ne habozzunk…!
Az idő minősége jó alkalmat kínál arra, hogy változtassunk eddigi esetleges helytelen berögzültségeinken. Lélegzetünk figyelésén keresztül több olyan mozgató rugóra is ráismerhetünk, melyek életünk eddigi fonalát helytelen irányba terelték.
Jó hír lehet, hogy érzelmi életünk jelölője a Vénusz, már kifelé tart a Bak jegyéből, ahol az elmúlt négy hónapot töltötte. Érzelmi életünk ennek tükrében kicsit fagyosabb lehetett, illetve találkozhattunk kíméletlen érzelmi megnyilvánulásokkal. Most is legyünk résen, hiszen ezen a héten csúcsosodik ki az a feszültség, amely igencsak próbára teszi érzelmeinket, főleg a társkapcsolat területén. Nagy lépést tehetünk most a bennünk működő szexualitás dinamikájának feltárásában. Az említett jelölők, ugyanis erre kívánnak majd rámutatni, hiszen a Vénusz, mint érzelem, és a Mársz mint akarat, a férfi, illetve a nő közötti szexuális vonzalmat is jelölik. Lehetőleg ne akarjunk olyat, amit a másik nem szeretne! Amennyiben a lélegzet áramlás segítségével megfigyeljük magunkban az esetlegesen megjelenő indulatot, vagy más feszültséget, úgy nagy lépést tehetünk annak felszámolása érdekében. Pusztán igyekezzünk figyelmünket rajta tartani az érzeten és kövessük a figyelmünkkel, hogy merre tart és mit szeretne elérni. Ezáltal rádöbbenhetünk arra, hogy ami keletkezik, az el is múlik anélkül, hogy bármit tennénk vele. Ez javarészt a betegségekre is igaz, hiszen azok kialakulása berögzültségeinkből fakad. Amennyiben le akarjuk egyszerűsíteni a kérdést, úgy azt is mondhatjuk, hogy: a lélegzet hiányosságából fakad minden problémánk. 
A lélegzet kiteljesítése, teljes élethez vezet!
Továbbra is igen óvatosan közlekedjünk, és kommunikációnkban is alkalmazzuk a kedvesség erényét. Ne feledjük, hogy a kedves és a nedves analóg fogalmak. Péntek délutántól erre kiváló alkalom nyílik, hiszen önérzetünk jelölője a Hold a Halak jegyébe lép, és együttállásba kerül az ott tartózkodó Neptunusszal, valamint tudatunk jelölőjével, a Nappal. Hallgassunk a bennünk most megjelenő karitatív sugallatokra (Neptunusz a Halakban), hiszen ezekre most érzékenyek lehetünk. Megfigyelhetjük magunkban az esendőség és az együtt érzés kérdését, és arra is ráérezhetünk, hogy ez minden lényben jelen van. Ennek következtében fontos belátásokra tehetünk szert.
Szombaton kora délelőtt köszönthetjük a Halak Újholdat, és megfogalmazhatjuk ezzel kapcsolatos megnövelendőinket, az Újholdig. Például, az együttérzés képességét. Ügyeljünk azonban arra, hogy a Hold belépésével a Víz energia túlsúlya is megnő, így ne feledjük, hogy a korai kelés és az étkezés mérséklése továbbra is időszerű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése