2014. február 9., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.02.10-02.16-ig)
Hétfőn még érezhető lehet a Nap-Szaturnusz 90 fokos negyed fényszöge (kvadrátja), amely az idegrendszer feszültségét, keringésünk kibillenését és depresszív hajlamainkat fokozhatja fel. Lehetőleg ügyeljünk az idősebbekkel való kommunikációra és amennyiben lelki nyomasztottságot, szívtájéki szorítást tapasztalunk magunkon vagy környezetünk tagjainál, úgy igyekezzünk nyugodtan, higgadtan, megértően hozzáállni a történésekhez.

 A Galagonya, macskagyökér főzete, egy kis bazsalikommal áztatva, igen komoly segítséget nyújthat a hét közepéig tartó feszültség kifutásában. Bár maga a kulmináció Kedden várható, a Szaturnusz fényszögeinél még egy-két napig érdemes figyelni az események múlását, hiszen az IDŐ URA mindig aktuális kérdéseket vet fel életünkben! Reggel, nem sokkal Nap-kelte után érkezik otthonába önérzetünk jelölője, a Hold. Hazatérvén, igencsak komoly feszültség sorozat veheti kezdetét, amennyiben nem vagyunk résen az otthoni történésekben. A víz energia felerősödésével, valósnak vélt sérelmeink is megsokasodhatnak, így könnyedén összeütközésbe kerülhetünk közvetlen környezetünkkel.

Maga a feszültség az egész hét elejére rányomhatja a bélyegét, így amennyiben igazságtalansággal találkozunk, úgy tudjunk róla, hogy mulandó eseményről van szó. A Rák jegy igen érzékeny, sértődékeny így most jó lehetőség kínálkozik ezen tulajdonságok részletes megfigyelésére, amennyiben figyelemmel kísérjük, az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetét. Így figyelmünk összeszedettebb és élesebb tud lenni, minek következtében megfigyelhetjük, hogy a gyomor tájékon történő apró rándulásokkal indul a sérelmi aktus, ami innentől kezdve igen komoly kibillenéseket okozhat. Lehetőség szerint figyeljük meg, a Rák zodiákushoz tartozó családias érzelmű gondoskodást, amely lekorlátozódik szűk környezetére. Gondoskodni vágyásunkat kiterjeszthetjük környezetünk más tagjaira is, elkerülve ezzel a beszűkülés okozta lelki-tudati merevségeket. 

Csütörtökön hajnali 4 óra után nem sokkal, gondolkodásunk jelölője a Merkuriusz visszatér a Vízöntő jegyébe és egészen Március 18-ig ott is marad. Megfigyelhetjük, hogy gondolkodásunk mostantól élesebb, kritikusabb, sajátos ideákat követő, metsző, hasító formulákat ölthet. Lehetőleg kíméletesen közöljük aktuális mondandónkat környezetünk tagjaival. Ne akarjuk fixa ideáinkat mindenáron rákényszeríteni másokra, inkább ismerjük fel, a gondolkodás szabadságának lehetőségét!!! Akkor tudunk szabadok lenni, ha ideáinkat mi magunk valósítjuk meg úgy, hogy az mások számára is a legharmonikusabb tudjon lenni. Segítségünkre lehet a Mérlegben araszoló akarati jelölőnk (Mársz), amely ippeg harmonikus fényszöget ( Trigon) zár be gondolkodásunk jelölőjével (Merkuriusz). A két tudatfunkció alapból a cselekvés harmóniáját adja. Használjuk ki az ÉG kegyét! Tegyünk másokkal, másokért, ismerjük fel az önzetlenségben rejlő tudati szabadságot!Legyünk igen óvatosak, hiszen a hátráló Merkuriusz jelezhet baleset veszélyes helyzeteket mind a közlekedésünkben, mind pediglen a kommunikációnkban. Figyeljünk fokozottan a visszatérő élethelyzetekre, hiszen most ezek rendezésében érhetünk el jelentősebb sikereket. A víz háttér túlsúlya továbbra is óvatosságra int bennünket, különösen a meleg italok, ételek tekintetében. Ne feledjük, hogy a meleg az élettanilag 36 foknál kezdődik! Fontos, hogy kerüljük az esti étkezést, hiszen az emésztetlen tápanyagok most különösen könnyedén megrekedhetnek emésztő rendszerünkben. Ennek tünetei, a puffadásokban, pangó, megrekedt élethelyzetekben ismerhetőek fel! Amennyiben nem tudunk úrrá lenni (L)étvágyunkon, úgy fogyasszunk meleg leveseket. Készíthetünk Jógi-teát, melynek összetevői 1 liter vízhez: 3 vékony szelet nyers gyömbér; 1 kávés kanál édeskömény; darabka fahéj; 7 szem szegfűszeg; 3 db kardamommag; 2 csillagánizs. Főzzük össze a gyógynövényeket. Forrásnál vegyük kis lángra a tűzhely lángját, majd kb.. 3 percig főzzük így, közben adjunk hozzá 3dl tejet, és ízlés szerint mézet. Az így kapott elixír melegen tartja a keringésünket, táplálja az idegrendszert és a szöveteket, jó kedélyt és harmóniát biztosít kihűlt érzelmeinknek, így a társkapcsolati kérdések is könnyedén rendeződni tudnak. Figyeljük meg elixírünk utóhatását, és belátásunk szerint mértékletes jólesően fogyasszuk.

 Hetünk további részében felpörgő gondolatiságunkat csillapíthatjuk, például a légzés kitartó figyelemmel követése által. Amennyiben rajta tudunk lenni saját ritmusunkon, úgy a szívünk lüktetésében megjelenő enyhe zavarokat is észlelhetjük, megszűntetve ez által az ebből fakadó idegrendszeri feszültséget. A fentebb már említett főzetek nyújthatnak segedelmet, az esetleges szél túlsúly megszüntetéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése