2014. március 9., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.03.10-0316-ig)

Reggeli ébredéseinket jól tesszük, ha a Nap ébredése elé igazítjuk. Földi mércénkkel, ez a hajnali 5-fél 6 körüli időpontra tehető. Ilyenkor érdemes elvégezni reggeli gyakorlatainkat, amelyek segítik a napi teendők harmonikus elvégzését. Akik egyéb okokból korábban ébrednek a jelzett időpontnál, úgy Ők is bátran jógázzanak, vagy végezzék a már bevált saját rendszerük gyakorlatát. A jóga tradíciója azt mondja, hogy az ilyenkor végzett gyakorlatok 40-szeres erejűek. Érdemes tehát törekednünk az egyensúly elérésére és fenntartására. 

Hétfő reggelünk is vizesen, és szétszórtan indulhat, amennyiben nem tartjuk magunkat az IDŐ URÁNAK szabályaihoz. Önérzetünk jelölője a Hold, egy igen feszült fényszög kapcsolatból ébreszthet minket, és gyorsan egy családi perpatvar közepén találhatjuk magunkat. Helyzetünket nehezítheti az a fennálló Merkuriusz-Szaturnusz  kvadrát, amelyről már a múlt heti írásban részletesen olvashattunk. Lehetőleg kerüljük a konfliktusokat, főleg a családban és a munkahelyi környezetben. Óvatosan közlekedjünk, hiszen igen balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki, szinte a semmiből. Amennyiben gyakorlásra adjuk a fejünket, úgy érdemes kipróbálni, a hajnali 3óra 15-perckor elkezdhető légzéskiegyenlítéses gyakorlatot, hiszen ebben az időben a tüdő-meridiánját eddzük, ami igencsak kihat a gondolkodásunkra, a kommunikációnkra és a közlekedésünkre is. Ezáltal a fentebb leírt lehetséges problémákat kiküszöbölhetjük. Maga a gyakorlat egyszerű, hiszen az egyik orrnyíláson beszívjuk a levegőt, a másikon kifújjuk, majd amelyiken kifújtuk, ugyanott visszaszívjuk. Amennyiben elvégzünk például 36-ot az említett gyakorlatból, úgy kb. 7 perc múlva már vissza is fekhetünk aludni, és úgy bő 2 óra múlva lényegesen frissebben ébredhetünk a megszokottnál. Amennyiben valaki például rendszeresen felébred hajnali 2-és 3 óra (máj-időszak) tájékon, úgy az említett gyakorlattal felszámolhatja tüzes túlsúlyát. Segítségünkre lehet  ezen felül a Merkuriusz (gondolkodás) és a Mérlegben ippeg hátráló Mársz (akaratiságunk) között létrejövő harmonikus fényszög, amely átöleli egész hetünket. Használjuk ki az idők kegyét és fejezzük be az elhalasztott, el nem végzett feladatainkat. Ebben segítségünkre lehetnek ismerőseink, barátaink is. 
Én

Szerdától lecsengőben lesz az említett közlekedést és kommunikációt nehezítő feszültség, és mostantól segítő erők meglétét tapasztalhatjuk a mindennapjainkban. A Halak Nap- Skorpió Szaturnusz harmóniája jószívű, idősebb, bölcs segítő jelen létét feltételezi. Járjunk nyitott szívvel, és halljuk meg az IDŐ BÖLCS SZAVAIT! Segítsünk a rászorulókon, idősebbeken, hiszen a Halak havában a karitatív tevékenységek gyakorlása igencsak áldásos lehet. Természetesen a józan ész határai között!!!


Pénteken Napkeltekor, a Hold, mint az önérzetünk jelölője kerül ismét egy mulandó feszültségbe a Vízöntő Merkuriusszal, és a Skorpió Szaturnusszal. Legyünk résen, hiszen a fennálló feszült helyzet könnyen a gyomrunkra mehet, és dühös reakciók képében jelenthet megnyilvánult feszültséget világunkban. Maga a fényszög kapcsolat hasonlít a szigorú tanár- és a feleselő diák viszonyára. Tekintsünk rá a mulandóság szemüvegén keresztül, hiszen amennyiben a reggeli szituációt nem tüdőzzük le, úgy délutánra már visszatérhet jó kedélyünk.  Negyed öt körül vált jegyet a Hold, és kerül szembe a Halakban araszoló Neptunusszal, ami egy kicsit bizonytalanabb, talajvesztettebb állapotot jeleníthet meg érzeti szinten. Ismét a mulandóság tudatosításával tudunk úrrá lenni a látszólagos bizonytalanságokon. Tehát, a pénteki napon megfigyelhetjük, ahogyan önérzetünk jelölője, a Hold, egy tüzes, aktív jegyből, jegyet váltva, átmegy egy földiesen mozgó, részletezőbb önérzetet hordozó zodiákusba. 

Megfigyelhetjük azt is, hogy ezek a változások, a Hold két és félnaponként történő jegyváltásával vannak összefüggésben, így a folyamatosan változó érzeti és hangulati képeink, pusztán illuzórikusak. Keletkeznek, vannak és elmúlnak. Ráeszmélhetünk arra is, hogy nekünk nem feltétlenül kell az önérzeti változásokkal együtt mozogni, hiszen úrrá is lehetünk azokon!
Vasárnap kora este, 18 óra után nem sokkal tetőzik a Halak Telihold, mellyel összefüggésben megfogalmazhatjuk csökkentendőinket, az Újholdig. Például azt, hogy a minket öntudatlanul rángató érzeti élmények, a tudatosság következtében szűnjenek meg. Induljunk el érzeti énünk (egonk) uralásának folyamatán keresztül, belső világunk megismerése felé. Ebben segít, a Telihold Szertartás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése