2014. március 17., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.03.17-03.23-ig)Mozgalmas hét elé nézünk. Lehetőleg tartsuk figyelmünket az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén, hiszen a mostani események kardinálisan sejtelmes alakulása összpontosított figyelmet igényel. A Hold éjszakai jegyváltásával egy társkapcsolatban harmóniát kereső önérzetre ébredhetünk, hiszen a Mérleg jegyének összefüggései ezt hordozhatják számunkra. Délelőttünk kellemesen telhet, viszont délutántól ízelítőt kaphatunk abból a kardinális feszültség együttesből, amelynek leendő érkezéséről már olvashattunk. Önérzetünk jelölője, a Hold, ugyanis behúzza a Bak Plútó, a Kos Uránusz és a Rák Jupiter között feszülő átfutó kvadrát élményét, mint egy előre jelezve a nemsokára ide érkező Mérleg Mársz által megjelenítendő feszültségeket. 

Természetesen a jelölők, szimbolikájuk értelmezéséből fakadóan jelzik számunkra az érkező feszültségeket, így ezeket magunkban érdemes megkeresni és átalakítani. A két transz-szaturnália (Plútó és az Uránusz) által megjelenített szélsőségekkel (Plútó) és hasító váratlanságokkal (Uránusz) nehéz dolgunk lehet, hiszen ezek látszólag tőlünk függetlenül nyilvánulnak meg. Itt kap jelentőséget a Hermetikus Asztrológia tradicionális gondolkodásmódja, hiszen vissza kell vezetnünk gondolkodásunkat, a Hét bolygós világképbe, ahol is könnyebben meg tudjuk fogni a látszólag tőlünk független, „ külső” történéseket. Tehát, ez azt jelenti, hogy a Plútó a Márszra, vagyis akaratiságunkra vezethető vissza, az Uránusz pedig a Merkuriuszra, a gondolkodásunkra vezethető vissza. Megemlítendő még a Neptunusz, a harmadik transz-szaturnália, aki a Vénusszal, vagyis érzelmi életünkkel mutat összefüggést. Ez számunkra azt jelentheti, hogy evvel a módszerrel, a külsőnek vélt eseményeket is beazonosíthatjuk a bennünk zajló élettani folyamatokkal. Tehát, még egyszer: Az Uránusz mozgása összefüggésbe hozható a gondolkodási folyamatainkkal, a Neptunusz mozgása a venerikus, érzelmi folyamatainkkal, míg a Plútó által jelzett események, az akaratiságunkkal mutatnak analógiát. Aki asztrológiával foglalkozik, az a születési képletén keresztül, összevetésben a tranzit mozgással kiválóan le tudja követni az események folytonosságát, hiszen erre a mai technika jó lehetőséget kínál. Ebből az összefüggés-rendszerből arra is következtethetünk, hogy a legfontosabb figyelemmel kísérni a jelen (tranzit) állapotot, hiszen a mostban, vagyis a jelenben letett dolgok határozzák meg a holnapunkat! 

Ezért igen fontos gyakorlat, az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetének a figyelemmel követése, hiszen ilyenkor az elme le van kötve, így a jelenben tud lenni! Tehát, a mostani időszak jó lehetőséget kínál arra, hogy életünk struktúráját áttranszformáljuk úgy, hogy az számunkra a legharmonikusabban alakuljon. Ezen változás kivitelezésén érdemes elgondolkodnunk, és az aktuálisan felmerülő eseményeket követve, át-alakítani azokat.
Hétfőn este nem sokkal éjfél előtt jegyet vált gondolkodásunk jelölője a Merkuriusz, így mostantól egy karitatívabb, odaadóbb lelkületet tapasztalhatunk bensőnkben, a Halak jegyével összefüggésben.

 Ügyeljünk azonban a megnövekvő víz energia túlsúlyára, ami elúszásra hajlamosíthat bennünket. Közlekedésünk is jóval labilisabbá, baleset veszélyesebbé válhat, hiszen a Halakban lévő Mekuriusz pozícióját tekintve igencsak hátrányos, úgynevezett ejtett-és száműzött pozícióban van. Eme helyzetét tetézi még, a Neptunusszal való együtt állása, ami igencsak zavaros, ködös állapotokat idézhet elő! Amennyiben emlékszünk még a Január 30- Február 10-e közötti időszakra, akkor emlékezhetünk arra, hogy a Merkuriusz már egyszer belépett a Halak jegyébe, és akkor pl. időjárási szempontból is megjelent a köd. Érdemes lesz megfigyelni a mostani hetet, hiszen ismét felidéződhetnek az akkori állapotok. Különösen figyeljünk az elúszás veszélyére, hiszen a Halak Merkuriusz vég nélkülisége, hajlamosíthat minket a napi folyamataink elfolyására. A karitatív túlvállalásokból fakadó besokallás veszélye fenyegetheti mindennapjainkat. Szabjunk gátat önmagunknak!!!

Csütörtökön délután 18 óra előtt néhány perccel köszönthetjük a Napot, a Kos jegyében. Tudatosságunk jelölője mostantól harcias jókedvében fényeskedik, hiszen a harcosok között a Király igen megbecsült. Ez a pillanat a Tavasz kezdetét is jelenti, mivel ilyenkor van a tavaszi Nap-Éj egyenlőség pillanata, ahol megtapasztalhatjuk a világos és a sötét erők játékának pillanatnyi kiegyensúlyozottságát. Megfigyelhetjük magunkban a tüzek, savak, indulatok összefüggését, hiszen a Kos zodiákus élettanilag ezen folyamatok  megjelenését sejteti. Amennyiben szükséges végezzünk has hajtást, mivel így az ártó tüzeket közvetlenül a vékonybélből tudjuk kiűzni, megelőzve ezzel későbbi kórósan-káros folyamatok elterjedését. Vasárnap este a Bakba lépő Hold ismét előre jelzi a már jelzett kardinális feszültséget, megfűszerezve most a Kosban lévő Nap kvadrátjával, amely kíméletlen indulatok megjelenését is generálhatja. Különösen legyünk éberek a társkapcsolat területén! Az édeskömény, a koriander, a galagonya főzete és a fodor menta hozzá áztatása,  szívügyeinket is kímélő gyógyhatású főzet lehetőségét kínálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése