2014. március 31., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.03.31-04.06-ig) 
A tegnap este beteljesült Kos Újhold, egy valóban fordulatos, dinamikusan átalakító időszak kezdő pillanatát jelölheti, amennyiben rajta voltunk az eseményen. Megfogalmazhattuk például, hogy Teliholdig milyen képességek, tiszta tulajdonságok teljesedjenek ki bensőnkben.  Hétfő reggelünket tűzről pattanva indíthatjuk, és jól is tesszük, ha így cselekszünk, hiszen napunkra, hetünkre is jellemző lesz a dinamika. Óvakodjunk a hirtelen meggondolatlan cselekedetektől, mert erre most igen nagy hajlamot érezhetünk. Amennyiben valamit el szeretnénk érni, úgy kérdezzük meg társunk véleményét, adott esetben kérjünk meg rá másokat.

 A Mérlegben hátrafelé araszoló Mársz, amely akaratiságunk jelölője, jó alkalmat kínál erre. Ez által elkerülhetjük, hogy olyan dolgokat csináljunk, ami a másiknak, illetve másoknak nem igazán kedvező. Legyünk körültekintőek! Hetünkre még egy komoly esemény nyomhatja rá bélyegét, melyet a Nap állása jelez számunkra. A Kosban haladó Égi Uralkodó, most az Uránusz együtt állásában, a Rák Jupiter és a Bak Plútó kvadrátjában halad, jelezve ezzel, hogy a szív ideg és az agyi keringés problémái előkerülhetnek. A Nap-Uránusz a Kos jegyében hozhat szívügyekkel kapcsolatos ritmus zavart, illetve a Kos jegyének fejjel kapcsolatos összefüggésében pedig agyi keringési zavarokat jelezhet előre. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ennek így kell lennie, inkább jelenti azt, hogy tudjunk róla, és ennek tükrében kerüljük a feszült élethelyzeteket!!! 
Használjuk a galagonya, citromfű, koriandermag hármasságának erejét egy főzetben, így helyére tehetjük az esetleges kibillentségeket. Végezhetünk has hajtást, amely a megjelenő indulatokat, mérges tüneteket takarítja el a vékonybélből, a tűz energia központjából. Kíméletes lehetőség erre a szennalevél, vagy kutyabengekéreg főzete, de kiváló a Hunyadi víz fogyasztása is. A has hajtás következménye, hogy a tűz ártó távozása után megjelenik a kiegyensúlyozott béke élménye lelkületünkben. Súlyos betegségek és mérges állapotok előzhetőek meg ezen egyszerű módszerrel.

Szombaton (ápr. 5) 23 órakor lép be a Halak jegyébe a Vénusz, így érzelmi folyamataink egy vizes, karitatív állapotot tükrözhetnek az elkövetkezendő egy hónapban. Éjfélkor pedig önérzetünk jelölője, a Hold érkezik otthonába, a Rák jegyébe, ahol a jegy másodlagos ura, a Jupiter „fogadja” Őt.  Tehát, a vasárnap reggelünket már egy igen vizes közegben kezdhetjük, és jól tesszük, ha ébredésünket a Nap kelte előtt legalább egy félórával megejtjük, mert utána igen könnyen az elúszás veszélye fenyegetheti napi időbeosztásunkat. Kerekedjünk felül a reggeli nehézkességen és végezzünk jóga gyakorlatokat, amellyel belső állapotunkat hozhatjuk egyensúlyba. Ezen a napon hat bolygó tartózkodik vízjegyekben: A Hold és a Jupiter a Rákban, a Szaturnusz a Skorpióban és a Mekuriusz, a Vénusz és a Neptunusz a Halakban. Lehetőleg segítsünk a rászorulókon, hiszen a víz túlsúly egyben a belső gyógyász képességének ébredését is jelezheti lelkületünkben. Keressük meg magunkban az együtt érzés élményét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése