2014. április 20., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.04.21-04.27)
Ennek a cikknek azt a címet is adhatnánk, hogy: Megállt az idő.  Amennyiben figyeljük a történéseket, úgy tűnhet, hogy nem akar semmi sem haladni, amit pedig meg akarunk csinálni, ahhoz sokkal nagyobb erőbedobással kell neki állnunk, hogy némi eredményre tudjunk jutni. Az előzőekben már részletesebben írtam arról az átfutó feszültségről, amely a négy kardinális jegy között feszül. 

Tehát, a Kos jegyében lévő Uránusz, a váratlan, hirtelen változásokat idézi elő, a Rák jegyében menetelő Jupiter az otthoni, családias helyet jelöli, a Mérlegben látszólagos hátráló mozgását végző Márszikusságunk, azt az akaratiságot hivatott megjeleníteni, amit most sehogy sem tudunk érvényre juttatni, a Bak jegyében araszoló Plútó pedig mindezt felforgatja. Így tehát, nem igazán tudunk semmit megvalósítani a szokott módon. Érdemes inkább hagyni a dolgokat elmúlni, átalakulni, és magát az átalakítási folyamatot belső gyakorlatokkal felügyelni. Például, amennyiben minden nap figyeljük az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetét, és megszámlálunk belőle pont 108-at, úgy az érzetfigyelésben igencsak előre tudunk jutni, aminek következménye a koncentrációnk jelentős fejlődése lesz.

 Javaslatként megemlítendő még a Hét Világ gyakorlat végzése, melyet Mireisz László: Jógama c. könyvében fotókkal, leírással meg tudunk tanulni, és amelynek rendszeres végzése folytán „láthatatlan szálakon” rendeződni tud életünk fonala. Ebben a tézisben a gyakorlatot rendszeresen végzők, általánosan egyetértenek. Maga a gyakorlat egyszerű, nem igényel különösebb előképzettséget, hiszen úgy is az egyén tapasztalata dönti el annak hitelességét. Három részben is végezhetjük, hiszen vannak tathelyzetek, mantrák és kéztartások, amik lehetővé teszik a gyakorló számára, hogy választhasson, illetve akár mindhárom lehetőséget összegezve végezze el a gyakorlatot. 

Aki nem végez rendszeresen jóga gyakorlatokat, annak természetesen praktikusan, a kéztartások (Mudrák) végzése tud aktuális lenni. Amennyiben a Tisztelt olvasók közül valaki rászánja magát az említett gyakorlat végzésére, úgy szívesen veszem, ha esetleg visszajelez, az eredmény tükrében…
Nézzük a hét alakulását: Mint tudjuk, Vasárnap (20-án) Napkeltekor, jegyet váltott tudatosságunk jelölője a Nap, így mostantól 30 napon át a Bika zodiákus stabilizáló erőit szemlélhetjük önmagunkon keresztül megnyilvánulni.  Természetesen a mostani kardinális időszakban jól jön egy kis nyugalom, amit a Bika jegy fix alapokat adó képessége jelez. Mint tudjuk, a Bika jegy a legstabilabb, hiszen a föld analógiáit hordozza önmagában és abból is a fix, stabil, mozdíthatatlan jelleget. Ügyelnünk kell azonban arra, hogy a mozdulatlanság ne okozzon bennünk lustaságot, restséget, makacsságot és ezek következményeként, lerakódásokat. Igyekezzünk megtalálni a középutat, a stabilitás, és a lustaság megjelenése között! Itt szintén segítő erőként tud megjelenni, a fentebb leírt Hét Világ gyakorlat. 


Hétfőn a Bakban lévő Hold, segíthet megalapozandó létünk új pilléreit lerakni, viszont bekerül a kardinális jegyek említett feszültségébe, melynek következménye lehet a gyomor, görcsös feszülés érzete, adott esetben túlzott, hideg gyomorsav megjelenése. Alkalmazzunk meleg, koriander, édeskömény, menta, citromfű főzetet, amely segíthet a savasodás, illetve feszültség elkerülésében. Lehetőleg ne akarjunk mindent megoldani most azonnal, mert csalódás érhet minket. Kedden Napkeltére önérzetünk jelölője már a Vízöntő jegyébe lépve akar majd fixa ideák képében lehetőségeket kínálni, a napi teendők megoldásában. Könnyedén összetűzésbe kerülhetünk társunkkal, hiszen a délelőtt folyamán tapasztalhatjuk a Bika Nap- Vízöntő Hold kvadrátját. Figyeljük meg a légzés áramlásán keresztül, hogyan feszül egymásnak legbelső Énünk és az egónk. Figyeljük meg magunkban azt a párbeszédet, amely a két jelölő között zajlik, magunkban! Amennyiben megfigyeljük, úgy vonjunk párhuzamot, a külső jelenségek és a belső párbeszéd között, így a jelenségeket, jelekként tudjuk a továbbiakban értelmezni. Ez jelentheti számunkra azt is, hogy nem kell minden olyan cselekményben részt vennünk, amiben nem akarunk! A belső konfliktusok, a figyelem befelé fordítása által megfigyelhetővé és értelmezhetővé válnak számunkra, ami a kijavítás, felszámolás lehetőségét adja, mielőtt még a világban megnyilvánítanánk belső feszültségeinket. Példaként: Amennyiben az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén keresztül, vagy a reggeli Hét Világ gyakorlat végzése közben megjelenő belső képet megfigyeljük, akkor lehetőségünk nyílik, annak módosítására, kicserélésére, így elkerülendő, a még be nem következett konfliktus. Természetesen amennyiben harmonikus eseményt szeretnénk létrehozni, azt először ugyanúgy magunkon belül kell megvalósítani, hogy majd a kinyilvánításkor az megfelelően hasson kifelé is. Így lesz a belső energiákból, kívül megnyilvánult elem.
 
A szerdai napunk még igen komoly feszüléseket hordozhat magában, de gondoljunk vissza arra, hogy nem kell minden áron akarni. A nem akarás is akarás, csak azt nehezebb megvalósítani!  A délelőtt folyamán köszönthetjük gondolkodásunk jelölőjét, a Merkuriuszt, a Háromszorosan Nagy Hermészt, a Bika zodiákusban. Gondolkodásunk mostantól egy megfontoltabb, anyagi stabilitásra törekvőbb hozzáállást vehet fel. Ennek tükrében ügyeljünk arra, hogy ne váljunk sóvárgóvá, illetve bírvágyunk és ragaszkodásunk se hatalmasodjon el rajtunk, majd következményesen környezetünkön. Ismét egy vizesebb, lustább időszak elé nézhetünk, amennyiben nem figyelünk oda étkezésünkre. Helyzetünket fokozhatja még, a Csütörtök reggel a Halak jegyébe lépő Hold, amely igencsak megnehezítheti a délelőttöt. Lehetőleg ne ússzunk el vállalt dolgainkkal! Most lerakhatjuk a stabil alapokat, hiszen a Bika érdekeltségek erre jó lehetőséget kínálnak. Beszéljük meg társunkkal (Mérleg Mársz) a teendőket, hogy akaratiságunk harmóniában tudjon illeszkedni, a környezetünkhöz, így könnyedén elkerülhetőek a belső- és a külső feszültségek is. A hét második része igen alkalmas gyógyászati tevékenységekre, hiszen a Nap-Merkuriusz együtt állása a Bika jegyében, egy harmonikus (szextil, 60 fokos) fényszöget zár be a Halak Neptunusszal, illetve a Halakban haladó Vénusz, pedig a Skorpióban ippeg hátrafelé araszoló Öreg Bölccsel (Szaturnusz), alkot trigont. 

Ezek tükrében, hallgassunk jó megsejtéseinkre, sugallatainkra, illetve régi emlékek, idősebbekkel folytatott beszélgetések rejthetnek most olyan bölcseleteket önmagukban, amelyek feltárása révén komoly mély belátásokra, elixírekre bukkanhatunk önmagunkban. Ezen belátások fényében, gyógynövényekből készíthetünk lelkünk számára értékes elixírt, illetve érezhetünk rá például hasonlóságában olyan homeopátiás szerre, amely igencsak rendező elvű tud lenni életünk alakulásában.
Szombaton délben köszönthetjük önérzetünk jelölőjét a Kos jegyében. Mostantól figyelmünket igencsak tartsuk a lélegzetünkön, hiszen ismét harcosabb énünk kerülhet fölénybe, egészen hétfőn késő délutánig. Lehetőleg ne menjünk fejjel a falnak, illetve másoknak hirtelen,forró fejű  ötleteinkkel, akarnokságunkkal. Hűtsük a gyomorban esetlegesen megjelenő tüzes savakat, koriander, édeskömény, zilizgyökér, fodormenta és citromfű keverék főzetével. Amennyiben figyelmünket következetesen a légzés áramlásán keresztül vezetjük, úgy a megjelenő feszültségeket, mintegy átvarázsolva, kreatív teremtő, átalakító, stabilizáló erőként élhetjük meg. Megtapasztalhatjuk, a bennünk ÉLŐ TEREMTŐ erejét, amelyet a légzés fokozatos uralásán keresztül tanulhatunk meg irányítani. Ezáltal rátalálunk saját, BELSŐ utunkra, hiszen a lélegzet nem más, mint a Merkuriusz, vagyis a Gondolkodás, aki pedig nem más, mint a LÉLEK-VEZETŐJE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése