2014. április 27., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.04.28-2014-05-04-ig)Mielőtt rátérnék a heti elemzésre, ejtsünk néhány szót az elmúlt időszak változásairól, amelyek következményesen a közeljövőben lesznek tapasztalhatóak. Mint tudjuk, a kardinális jegyekben egy átfutó kvadrát energetikája „határozza” meg mostanság, létünk változását. Az elmúlt cikkekben már részletesebben kifejtettem a résztvevő bolygó princípiumok szimbolikáját. Érdemes a felmerülő változásokat a saját életünkben értékelni, hiszen a Hermetikus Asztrológia lényegisége pontosan ebben rejlik. Minél inkább magunkon belül tudjuk értelmezni a változásokat, annál inkább eredményesek tudunk lenni e tekintetben. Természetesen a meghatározás kifejezés azért is került idézőjelbe, hiszen itt nem külső hatásokról beszélünk, hanem belső megnyilvánulásokról, melyeket jelekként értelmezhetünk abban az esetben, amennyiben észrevesszük. Ezért is igen kiemelt jelentőségű gyakorlat, az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetének a figyelése, hiszen  a szaglás, az maga a föld elemhez kapcsolódó érzékelésünk, így amikor a lélegzet élményét tudatosítjuk, azon nyomban földeljük is elménket, vagyis a jelen-lét állapotába kerülünk. A tradíciók szellemi gyakorlataikban általában első helyen kezelik a légzés figyelését. A Buddhista terminológiában  vipasszana gyakorlatként ismert, ami páli nyelven azt jelenti, hogy: nézni, megfigyelni. A Javas-Jóga gyakorlataiban is ezt a gyakorlatot tekintjük a legalapvetőbbnek, hiszen a lélek-zetünk megfigyelése által tudunk leginkább önismeretre szert tenni! Tulajdonképpen semmi mást nem kell tennünk, mint a figyelmünket folyamatosan a légzésáramláson tartani. Természetesen ez nem olyan egyszerű feladat, hiszen két-három légzés után az elme kalandozni kezd. Megjelennek a gondolatok, melyek zabolázatlanul száguldoznak bennünk, és rángatnak minket össze-vissza a létünk minden pillanatában. Így általában nem igazán tudunk a jelen-lét állapotában időzni, hiszen vagy a múltban, vagy a jövőben időzünk. Morfondírozunk azon, hogy, hogyan kellett volna valamit cselekednünk, és akkor milyen jó lenne most, vagy ippeg aggódunk azért, hogy majd holnap hogyan fogjuk tudni megcselekedni az előttünk álló aktuális feladatot. Általában létünk jelentős része ezzel telik, és valahogy az az érzés támadhat bennünk, hogy tehetetlenek vagyunk a bennünk garázdálkodó tudati folyamatokkal szemben. Sem érzéseinket nem tudjuk uralni, sem a gondolkodásunkat, sem pediglen a vágyainkat, szándékainkat. Azt is mondhatnánk, hogy teljesen ki vagyunk szolgáltatva saját magunknak, csak az a probléma, hogy MI magunk nem vagyunk a MAGUNK URAI! Tehát, egyszerűen azt is mondhatnánk, hogy minden problémánk végső soron visszavezethető a lélek-zetünk hiányosságára. Amennyiben ezt felismerjük, úgy minden bizonnyal belátás születik bennünk annak érdekében, hogy tegyünk magunkért. Lelkünk működése, a lélegzetünk uraltságától függ!

Hetünket viszonylagos nyugalomban kezdhetjük.  Reggel figyeljünk felkelésünkre, és lehetőleg keljünk a Nap előtt, hiszen később a víz energia túlsúlya elsodorhatja terveinket. Délután önérzetünk jelölője a Hold átlép a Bika jegyébe, így méginkább ügyeljünk a lustaság, tunyaság, kontroll nélküli étkezés lehetőségeinek felbukkanására.  Kedden reggel nem sokkal nyolc óra után ünnepelhetjük a Bika havának Újholdját, amelyben megfogalmazhatjuk magunkban, hogy a Telőholddal mit szeretnénk magunkban kiteljesíteni. A Bika jegy az anyagi stabilitás lehetőségét kínálja, de ne felejtsük el, hogy az igazi stabilitás, az elemek egyensúlyának fenntartásában rejlik, az pediglen belső munka eredményeként tud létre jönni! A hét-köznapjaiban a Magasabb Istenek áldását élvezhetjük, hiszen Szerdán teljesedik be a Bika Merkuriusz- és a Rák Jupiter hatvan fokos ( szextil) segítő fényszöge. Most a családban tudunk stabil, megalapozott lehetőségeket létrehozni, illetve eltervezett ötleteket véghezvinni. Családtagjainkkal most megbeszélhetjük, a közös tervek megvalósításához szükséges javak előteremtésének lehetőségét. Használjuk ki az alkalmat!  Szombaton hajnalban teljesedik be a Bika Merkuriusz- és a Skorpió Szaturnusz szemben állása, amely okozhatott némi feszültséget az előtte lévő két napon. Amennyiben figyeljük magunkat a légzésen keresztül, úgy a javunkra is fordíthatjuk a felmerülő feszültségeket. Idősebbekkel tudunk érdemi beszélgetéseket folytatni múltbéli ügyekről, melyek adott esetben sérelmeket is okozhattak. Amennyiben türelmesen végighallgatjuk az elbeszéléseket, úgy igen komoly tanításokban, bölcseletekben lehet részünk.
Szombat éjszakánk mozgalmas lesz, hiszen fél négykor lép át a Kos jegyébe érzelmi életünk jelölője, a Vénusz, amely egészen Május 19-ig kiemelt figyelmet fog érdemelni. Legalábbis jól tesszük, ha érzelmeinken tartjuk lelki szemeinket, hiszen, a Vénusz is át fog haladni a már említett átfutó kvadráton, és okozhat igen kellemetlen pillanatokat abban az esetben, ha szabadjára engedjük érzelmeinket.  A hét végén még lehetőségünk nyílik egyéb világi ügyeinket eredményesen rendezni, a Bika Nap-és a Bak Plútó harmóniájából fakadó energetika segítségével, amennyiben figyelünk a jelekre.
Amennyiben tehetjük, járjuk az erdőket, mezőket, hiszen a korai tavasznak köszönhetően megjelentek a gyógynövények. Szedhetünk pettyegetett tüdőfüvet, bodza virágot, kakukkfüvet, galagonya virágos hajtásvéget, lándzsás útifüvet és egyéb tavaszi gyógynövényeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése