2014. május 4., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.05.05-05.11-ig)Hetünket hűvös érzetekkel kezdhetjük, tekintettel az időjárás hirtelen lehűlésére, illetve ezzel analóg lelki világunk hasonló állapotára. A víz túlsúlya különös képen reggeli felkelésünket veszélyeztetheti, hiszen ilyenkor a legnehezebb túltenni magunkat, az energetika átható nyomásán.  Jól tesszük azonban, ha túlemelkedünk hajlamunkon, és reggeli jóga gyakorlattal indítjuk hetünket, hiszen a kezdet tartalmazza a folyamat kimenetelét. Gondoljunk a születési képletünkre, amelyben energetikai hajlamaink és képességeink rejlenek szimbólumokban elbeszélve.  Képességeink és hajlamaink elkísérnek minket életünk folyamán. 

Hetünk igen eseménydús lesz, hiszen az égi mozgások következtében újabb háttérváltozásokat figyelhetünk meg.  Hétfőn este a Hold jegyváltásával egy tüzesebb önérzeti hozzáállást tapasztalhatunk az elkövetkezendő két és fél napban. A keddi napunkat magasabb ideáink megfogalmazásával és megvalósításának lehetőségével tölthetjük, a Bika Nap- Rák Jupiter harmonikus fényszögének tükrében. Természetesen ez főképp abban az esetben tud megjelenni életünkben, amennyiben tudunk az égi üzenetről. Ennek tükrében érdemes figyelnünk az asztrológia kínálta lehetőségeket. Szerdán, Napkelte előtt tetőzik a Bika Nap- Oroszlán Hold kvadrátja, amelyet érdemes a lélegzeten keresztül megfigyelnünk, hiszen így észlelhetjük magunkon belül azt a torz tükröt, amelyet napközben a rossz érzetekkel, vagy a társsal, másokkal való konfliktusban élhetünk meg kívül. Figyeljük meg a belső párbeszédünkben a lelkünkben dúló feszültséget, amelyet például ilyen konstelláció alakalmával tapasztalhatunk meg. Amennyiben lefüleljük magunkban eme belső lelki feszüléseket, úgy tudatosíthatjuk annak múlandóságát! Délután öt órakor lép át a Merkuriusz, az Ikrek jegyébe, így az eddig tapasztalt vizes, földes túlsúly némi enyhülést mutathat. Gondolkodásunk jelölője, most az egyik otthonába lép, ahol a könnyed levegősebb intelligencia az uralkodó tényező. Nehezítő tényező, hogy a Halakban lévő Neptunusz egy feszült kvadráttal homályosíthatja gondolkodásunkat. A hét folyamán igen óvatosan közlekedjünk, hiszen veszélyes helyzetekben találhatjuk magunkat, melyek a semmiből teremhetnek elénk, hasonlóképpen a rend őreihez….  Lehetőleg kerüljük a bódító szereket, és a felesleges locsogást, fecsegést. Adott szavunkat tartsuk be, hiszen a hét és az elkövetkezendő harminc –negyven nap legfontosabb feladata most ez lesz. 


Az Ikrekben lévő Merkuriusz bőven kínál majd lehetőséget a fentebb leírtak be nem tartására. Ügyeljünk szavunk hitelességére, lehetőleg kerüljük a ferdítéseket és a szétszórtságot. A szél túlsúlya hajlamosíthat minket az élet eseményeink több szálon való futtatására. Lehetőleg maradjunk meg az EGY cselekedetnél!  Hétvégénk ismét intenzívnek mutatkozik. A Bika Nap- és a Skorpió Szaturnusz szembenállása Szombaton csúcsosodik ki. Ráláthatunk arra, hogy sors feladatunk (Szaturnusz) következetes, napi rutinszerű teljesítésével, hogyan támogathatjuk életcélunkat! Hiszen a Szaturnusz, a „Napból született”! Szülőkkel, idősebbekkel lehetnek most sorsszerű találkozásaink, belső meglátásaink. Figyeljünk a belső hangra, mert most komoly, mély kérdésekre kaphatunk válaszokat! Vasárnapunk igen komoly feszültségeket hordoz magában. A Mérlegben haladó Hold, ippeg az átfutó kvadrátot eleveníti fel a kardinális jegyekben, így most komoly veszélyben érezhetjük belső, és az ebből fakadó külső harmóniánkat. Ezen felül érzelmünk jelölője a Vénusz , most áll szemben akaratunk jelölőjével, a Mársszal, így kezdetét veszi az az érzelmi feszültség, amely az elkövetkezendő közel tíz napot uralni fogja, amennyiben nem figyeljük éberen érzelmi mozgatottságunkat.  Ennek tetejébe, még az említett Merkuriális  zavar is a mai napon kulminál, így mondhatni, akár el is vonulhatunk egy csendes erdei lakba, ahol kevésbé érezni a világ rezdüléseit.

Amennyiben gyakorlatként kezeljük az előttünk álló hét feszültségeit, úgy kitartásunkkal igen komoly belső fejlődésben lehet részünk, hiszen mindig az ilyen intenzív kihívások hordozzák magukban a legkomolyabb lelki-tudati fejlődéseket. Figyeljük tehát légzésünket, és végezzük el rendszeresen reggeli gyakorlatainkat, biztosítva így magunknak a védelmet saját belső rendezetlen, uralatlan erőinkkel szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése