2014. június 9., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.06.09-06.15-ig)

                           
Az elmúlt hétvégén már érezhettük annak a feszültségnek a megjelenését, amelyet a Mérleg Mársz, a Kos Uránusz és a Bakban araszoló Plútó zár be. A kardinális feszültségekről az elmúlt hónapokban már szerezhettünk tapasztalást. A mostani feszültség annyiban fog különbözni az előzőtől, hogy  a Rákban haladó Jupiter, már 22 foknál jár, az említett feszültség pedig  a kardinális jegyek 10 és 17 foka között lesz igen erőteljes. Amennyiben valakinek ezen fokszámok között születési érdekeltsége található, úgy a szülött igencsak jól teszi, ha folyamatosan rajta tartja a figyelmét a feszültség alakulásán, hiszen ez által lefigyelhetjük azokat a belső élményeket, érzeteket, amelyek lefülelésével komolyabb problémákat előzhetünk meg. 

Maga a feszültség időtartama egészen Június végéig érzékelhető lesz. Függetlenül attól, hogy az utolsó kulminációja már Június 25-én megtörténik, lehetőleg még napokon keresztül figyeljünk, hiszen lassan mozgó jelölőkről lévén szó, egyéb utóhatások még meglepetéseket okozhatnak. Élettani szempontból az epe savának túlzott erőssége okozhat maró érzeteket, melyet lúgosítással kezelhetünk hatékonyan, illetve a reggel éhgyomorra elfogyasztott 7 korty meleg víz minden esetben segítő erőként tud megjelenni. Tulajdonságok szempontjából a Mársz az akaratiságunkat jelöli, a Mérleg jegy pediglen a másképpen akarást, a mások akaratát fejezi ki, ami most igencsak nehezen lesz megvalósítható. Egy másik oldalról nézve feszültségre gerjedhetünk például hirtelen, váratlan indulattal mások felé, illetve tapasztalhatunk ilyet mások felől. Az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetének a figyelmével tudjuk magunkat a leginkább uralni, így ezen gyakorlat végzése igencsak nagy segedelmet nyújthat, az elkövetkezendő hetek minden napjaiban! 

Jóga gyakorlatok oldaláról, a kobra testhelyzet, a tigris póz, a törpe állás és az egyensúly gyakorlatok lehetnek segítségünkre. Élettanilag még kiemelendő a has hajtás elvégzése, ami mint tudjuk, az indulatokat hivatott igen gyorsan megszüntetni, a vékonybélben lerakódott tüzes salakok kiűzése által.
Hétfőn mindazon által érzelmeinket konkrét művészi formába önthetjük, hiszen a Bak Plútó és az otthonában tündöklő Bika Vénusz, erre kiváló lehetőségeket kínál. A földies jegyek harmóniája konkrét alkotások elkészítésére biztat…  A hét további részében készüljünk fel egy igen nyomasztó feszültségre, amely a már említett Bika Vénusz, és a szemben álló Skorpió Szaturnusz között jön létre. Érzelmeinket a Mester (Szaturnusz), az Idő Ura késztetheti most aktuális belátásokra, például a múlandóság tükrén keresztül. Amennyiben idősebb hozzátartozóinkkal kerülnénk szomorúan feszült, indulatos helyzetbe, úgy jusson eszünkbe, hogy minden múlandó. Lehetőleg türelmesen hallgassuk végig a másik (mások) mondandóját, és viseltessünk irányukba együtt érzéssel. Ezen felül Pénteken reggel, a Napkelte után negyed hétkor ünnepelhetjük, az Ikrek havának teliholdját, ahol megfogalmazhatjuk magunkban, hogy a Rák Újholdig mit szeretnénk elfogyasztani, lefogyasztani… Hétvégénket a fentebb részletezett feszültség jegyében tölthetjük, így továbbra is legyünk résen!
Bár már a múlt heti írásban volt szó a Merkuriusz látszólagos hátráló mozgásának elindulásáról, azért érdemes megemlíteni még egyszer, hogy Június 6-ig, gondolkodásunk jelölője visszatérő ügyek elintézésében lesz igazán kiteljesíthető. Lehetőség szerint ezen időszak alatt előre irányba ne akarjunk haladni, hiszen most komolyabb akadályokba is ütközhetünk. Észleljük a visszatérő, befejezésre váró, előkészítendő ügyek lehetőségét, és azok megoldásában most igencsak aktívak tudunk lenni. Közlekedésünkben legyünk óvatosak, hiszen ilyen időszakban fokozott a baleset veszélyének kialakulása, illetve a rend őreinek jelenléte.

Gyógynövények szempontjából, áldásos a bazsalikom, macskagyökér, citromfű, édeskömény, fodormenta főzetének fogyasztása. 

 A cikket írta :Lévai Roland

1 megjegyzés:

  1. Hajni szívem,
    nem július 6-át gondoltál írni, június 6 helyett? A Merkúr hátráló mozgásának által kiváltott események lecsengésére gondolok itt, de lehet, hogy rosszul gondolom.

    VálaszTörlés