2014. június 29., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.06.30-07.06)Ezen a héten minden bizonnyal érzékelhetjük majd, a közelgő energetikai változások előjeleit. A Július asztrológiai eseményekben bővelkedő lesz és több olyan változást is tapasztalhatunk, amely az elkövetkezendő időszak meghatározója lesz. Maradva azonban a jelenben, vizsgáljuk meg, hogy mi várható ezen a héten. 

Hétfőnket, az Oroszlán Hold, lustán kényelmes önérzeti átélésével indíthatjuk, ha nem vagyunk résen! Ne tegyük! Lehetőleg keljünk a Nappal. A reggeli tudatos ébredéssel helyünkre kerülünk, így elkerülhetővé válnak a napi késedelmek, torlódások, amik egyébként is igen jellemzőek az időszakra. Ébredésünkkor, az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetét követve, állapítsuk meg, hogy melyik orrnyílásunk az ippeg nyitottabb. Amennyiben a baloldali (vízoldal- Hold), úgy bal kezünkkel dörzsöljük meg az arcunkat háromszor, és bal lábbal lépjünk ki az ágyból. Amennyiben a jobb oldali (tűzoldal-Nap), úgy jobb kezünkkel dörzsöljük meg az arcunkat háromszor, és a jobb lábunkkal lépjünk ki az ágyból. Ébredésünk így egy egyszerű mozdulattal tudatosítva lesz. Utána igyunk meg hét korty ihatóan meleg vizet, így emésztőrendszerünket is felkészítjük a napi teendőkre. Megtapasztalhatjuk még ezen felül, hogy amennyiben a bal oldali orrnyílásunk van nyitva a reggeli ébredéskor, úgy napunk viszonylagos nyugalomban telhet. Ilyen esetekben végezzük el a napi ritmusos teendőinket és. Amennyiben a jobb oldali orrnyílásunk a nyitottabb, úgy napunk annak megfelelően egy tüzesebb attitűddel rendelkezhetünk aznap, így a feladatok is könnyebben megtalálhatnak minket. Maga a gyakorlat egyszerű, de mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy igen hatékony. 


Hetünk további részében tapasztalhatjuk, hogy a dolgok most sem mennek igazán előre irányba, bár, már jó jel, hogy a Merkuriusz nemsokára folytatja” előre irányú” mozgását az égbolton. Összegezhetjük az elmúlt hetek tanulságait, megoldandóit, és amennyiben tehetjük, szánjunk időt elkövetkezendő feladataink, terveink előkészítésének. Most még jó pillanatot foghatunk ki esetleges elmaradásaink pótlásához. Közlekedésünkben, kommunikációnkban továbbra is legyünk éberek, óvatosak! Hetünket átíveli a már jól ismert T-kvadrát, amely eddig a Mérlegben lévő Mársszal tett minket próbára, az elkövetkezendő másfél hétben pedig a tudatosságunk jelölője, a Nap fogja „elszenvedni” a feszültség ráeső részét. Élettani szempontból a keringés, a vérnyomás, a túlzott savasodás lesz kiemelve. Mivel a Rák jegyében lévő Nap lesz most támadott, így a, sérelmek a családban című fejezetet nézhetjük meg lelkünk vetítő vásznán. Lehetőség szerint kerüljük a túl fűszeres, túl savas ételeket, italokat. Amennyiben belső, maró dühünket nem tudjuk kezelni, úgy végezzünk has hajtást, mellyel a savas tüzeket, vizeket tudjuk kihajtani a vékonybélből. Maga a feszültség belső átalakulást, változtatást jelenthet abban az esetben, amennyiben definiáljuk a családdal kapcsolatos helytelen berögzültségeink fogalmát. Jól tesszük, ha feltérképezzük téves elképzeléseinket a témával, illetve a családunk tagjaival kapcsolatosan, mert akkor megjelenhet bennünk a helyes megoldás kulcsa. Ezt nevezhetjük tudati fordulatnak. Gondoljunk arra, hogy a megoldások nem a körülmények változtatgatásában vannak, hanem bennünk, hiszen mi hozzuk létre a körülményeinket. Szombatra Önérzetünk jelölője, a Hold is” beszáll” az említett feszültségbe, így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg az események sodrát. Önérzeti jelölőnk, a Mérleg jegyből zárja az említett T-kvadrátot, egy átfutó kvadráttá. Óvakodjunk a veszekedésektől, civakodásoktól, hiszen a feszültség maga gyors lefutású. Vasárnap fordul a Merkuriusz, amelyről már az előzőekben olvashattunk. Mostantól dolgaink menete a rendes kerékvágásba kerül és megindulhatunk terveink megvalósításában. Esténket lehetőség szerint fogjuk rövidre és térjünk nyugovóra, hiszen a Hold jegyváltásával egyidejűleg, szembe találkozhatunk szenvedékeny önmagunkkal (Hold a Skorpióban).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése