2014. július 7., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.07.07-07-13-ig) Hetünket kellemesen indíthatjuk, hiszen érzelmi jelölőnk – Vénusz-, az intuitív ötletesség fényében világoskodik. A Kos Uránusztól kapott fél harmonikus fényszöge a cselekményekben és a gondolkodásban fejti ki áldásos hatását. Ezen felül, a Skorpióban haladó Hold, szintén harmonikusan kapcsolódik a Halakban úszó Neptunuszhoz, és a Bakban araszoló Plútóhoz. Ennek kapcsán figyeljünk finom sugallatainkra, megsejtéseinkre, valamint világi dolgainkat a víz erejével tudjuk most átformálni. Amennyiben a légzésen keresztül megfigyeljük gondolatainkat, érzelmi mozgatottságunkat, úgy gátat szabhatunk azok hullámzásának, melyek önérzetünkön keresztül nyilvánulnak meg. Kedden délután teljesedik be a Rák Nap - Kos Uránusz kvadrátja, amely tudati hasadtságot, hirtelen, váratlan dühöket gerjeszthet bensőnkben. Amennyiben ilyet tapasztalunk, úgy gyakoroljuk a bölcsesség erejét, amelyet a Skorpió Szaturnusz és a Rák Nap trigonja hordoz magában, mint „ÉGI”segítséget. Gondoljuk át megfontoltan, hogy mi az a tudati állapot, amelyet most a családdal kapcsolatos ideáinkban át kell alakítanunk ahhoz, hogy az a későbbiekben lelki-tudati kiteljesedésében tudjon minket segíteni utunkon.Hetünk további részében nyugodt, harmonikus állapotokat tapasztalhatunk meg, amennyiben követjük az orrnyíláson beáramló lélegzet élményét, ez által érzelmi, gondolati mozgatottságunkat kísérve figyelemmel.


 Szombaton délután fél kettőkor ünnepelhetjük, a Rák havának Teliholdját. Megfogalmazhatjuk magunkban, az Oroszlán Újholdig, hogy mik azok a családdal kapcsolatos berögzült nézetek, amelyeket érdemes elfogyasztanunk, a Hold fogyásával analógiában. Vasárnap tetőzik a Vénusz és a Mársz trigonja, amely a másik nemmel kapcsolatos kellemes lehetőségeket hordoz magában. Mivel érzelmi jelölőnk a Vénusz, az Ikrek jegyéből trigonálja a Mérlegben haladó akarati jelölőnket (Mársz), ezért, erkölcsi vonatkozása is lehet a fényszög kapcsolatnak. Mint tudjuk, az Ikrek Vénusz az erkölcsi normákat igen szabadon is értelmezheti, ami következményesen érzelmi bonyodalmakhoz, hazugságokhoz is vezethet. Lehetőleg tartsuk be a határainkat, elkerülve ezzel a későbbi kellemetlenségeket! Amennyiben így cselekszünk, hetünk igen harmonikusan fejeződhet be.

 Gyógynövények szempontjából érdemes a csombor menta virágzását figyelnünk, amely mostanában van ereje teljében. A menták közül a csombor az, amely hordoz magában némi melegítő erőt, segítve ezzel a keringés folytonosságát. Vizsgálódhatunk még a fehérmályva irányába, amelyet orvosi zilizként is megtalálhatunk a szakirodalomban. Gyökerének főzete igen hasznos tűz csökkentő és szövet tápláló, így a szeles-tüzes alkatúaknak kifejezetten elixír tud lenni. Amennyiben kiássuk, úgy fogjuk meg puszta kézzel magát a gyökeret és megfigyelhetjük, hogy az szinte hidegen hűvös erőt áraszt magából, jelezve, hogy egy vizes, hűtő-tápláló növényről van szó.  Hasonlóképpen található mostanság nagy-bojtorján is, amelyet gyerekkorunkból bogáncs, illetve lapu levél néven is ismerhetünk. Érdemes azt a fiatal növényt szedni, amelynek még nincs meg a bogáncs virágzata, hiszen az igazi vértisztító erő ezek gyökereiben leledzik. Természetesen a gyökerekben lévő erő igazán az Újholdhoz tartozik, így előre tervezhetünk két héttel, amikor is az Oroszlán Újholdnál erejük teljében találhatjuk az említett gyökérzeteket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése