2014. július 13., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.07.14-07.20)

                           

Hetünk igen jelentős asztrológiai eseményekkel lesz tarkítva, melyekre jól tesszük, ha előre felkészülünk. Hétfőn reggel, egy Vízöntő Hold - Skorpió Szaturnusz feszültségbe ébredhetünk bele, amely torz és mérgezett elképzeléseket hordozhat magában. Keljünk a Nappal (hajnali öt óra), és a lélegzet figyelésén keresztül tudatosítsuk magunkban, hogy minden múlandó, különösen a tévképzeteink. Végezhetünk jóga gyakorlatokat is, mint például a kobra testhelyzet vagy a mérleg- állás gyakorlatok. Ezek egy ellentétes mozgatottságra mutatnak rá, amely a Vízöntő fixa ideáját és a Skorpió hátsó szándékait hivatottak leleplezni. Az eke gyakorlattal bepillanthatunk bensőnk világába, és ráláthatunkönérzetünk folytonosan változó játékára. Fordítsuk meg magunkat, és szemléletünket a világról alkotott berögzült ideaképek kifordítása által. Ebben segítenek a gyertya és a fejállás testhelyzetek, amelyek a keringésünket visszafelé áramoltatják. Magas vérnyomásban szenvedők óvatosan vagy, ne végezzék ezen gyakorlatokat! Jó gyógymódot jelentenek a visszérben szenvedőknek, hiszen az Ő problémájuk, a befektetett munka el nem ismerésében, vagyis a visszaáramlás hiányában rejlik. Ne feledjük azonban, hogy ennek gyökér okát is magunkban hordozzuk. Lehetőleg kerüljük a bűnbakok keresését a világunkban.  Napunk további részét kellemesen, jó hangulatban tölthetjük.


Figyeljünk azonban, egy erősödő háttérfeszültségre, amely Szombaton éri el csúcspontját, de a hatását azon túl, még legalább 7-8 napig érezni fogjuk. A Rák zodiákusban haladó Nap, egy igen kellemetlen 90 fokos feszültségbe kerül, a Mérleg jegyéből hosszú hónapok után távozni készülő Mársztól. Mint tudjuk, a Mársz bolygó szimbolikusan akaratiságunkat jelöli, így olyan élményünk lehet, mintha folyamatosan támadnának minket kívülről. A Nap, az életünk forrása, a Mársz, az akarat, a Nap egyik funkciója. Ebben az a kellemetlen, hogy a forrást adót támadja az az erő, amiből ő maga is táplálkozik. Lehetőleg kerüljük a családi konfliktusokat, hiszen a családunk erejéből vagyunk mi is! Ne támadjuk saját kutunkat, forrásunkat!!! A magas vérnyomásban szenvedők ügyeljenek keringésük egyenletességére. Lehetőleg kerüljék az idegeskedést, feszült helyzeteket. Ügyeljünk arra, hogy ne merítsük ki magunkat túlzott fizikai munkával, mert most annak komolyabb egészségügyi következményei is lehetnek.
Szerdán délben fél egykor lép át a Jupiter- életterünk jelölője-, az Oroszlán Zodiákusba. Mostantól a tűz erő fogja jellemezni terveink előkészítését és egyben látását. Lehetőleg ügyeljünk arra, hogy terveink legyenek reálisak, életünkhöz mérten megvalósíthatóak.  Az Oroszlánra jellemző a bőség, amihez a Jupiter, mint a bőség szimbóluma igencsak partner tud lenni. Ne szálljunk el, ne legyünk fellengzősek, mert az a későbbiekben megbosszulhatja magát. Élettanilag a Jupiter, a májat jelképezi a szervezetünkben, ami mostantól jobban szeretheti a fűszeres ételeket, csípősebb ízeket. Ennek kapcsán belső energetikánk is egy bátrabb, harciasabb, tüzesebb, királyibb hozzáállást tükrözhet.  Ügyeljünk továbbá arra, hogy terveinkkel ne sértsünk másokat, ne okozzunk túlzó terveinkkel hosszabb távú lekötöttséget magunknak (pl. túlköltekezés, hitelek, stb). Ezeket persze a későbbiekben megbánhatjuk… A Jupiter szimbolizálja még életünkben a törvényességet, igazságosságot, amelyért az elkövetkezendő egy évben igencsak nagy vehemenciával tudunk majd kiállni. Különösen az elkövetkezendő egy hónap lesz majd ennek melegágya. Ne feledjük, hogy életünk során mindig „csak” tetteink következményével nézünk szembe, csak olykor már nem emlékszünk rá, illetve az önismeret hiányossága miatt, nem tudjuk, hogy miként hoztuk létre az ippegaktuális élethelyzetünket. Élettani szempontból ez úgy néz ki, hogy a tervezés, ami a májban történik (Jupiter), kitermeli az epét ( Mársz), az pedig befolyik a vékonybélbe ( Merkuriusz), és megvalósul a cselekmény.
Csütörtökön reggel - Nap kelte után nem sokkal-, a Hold a Kos jegyébe lép, és önérzetünk most egy aktívabb, cselekvőbb arcát mutathatja felénk. Ügyeljünk a bennünk működő tűz energia egyensúlyban tartására. Amennyiben dühöt, haragot észlelünk magunkban, úgy végezzünk has hajtást, ami kiűzi a tűz ártót a vékonybélből. Későn este megkezdi direkt mozgását a Szaturnusz, így sorsunk folyamának eseményeit ismét ott folytathatjuk, ahol annak idején - amikor Retrográdba fordult-, abbahagytuk. Vizsgáljuk meg, hogy életünk menete abban a mederben halad e, amelyet szántunk magunknak! Amennyiben eltérést tapasztalunk, úgy korrigáljuk azt.

Hetünket a fentebb már leírt feszültség teljében zárhatjuk, de segítségünkre lehetnek a jó sugallatok, megsejtések, melyeket akár gyógyászati céllal is felhasználhatunk. Érdemes most energiáinkat az aktuálisan fellehető gyógynövények felé fordítani, hiszen a növények világában mindig benne rejlikaz Istenek mondandója, az elixír készítése. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése