2014. július 21., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.07.21-07.27-ig)

                           

Ismét egy igen feszült időszak elé nézünk, melynek időtartama kitolódik egészen az iskolai időszak kezdetéig. A hétvégi Nap-Mársz kvadrát feszültsége jelezhette ennek kezdetét, amely a héten folytatódik. Mindjárt érezhetjük is, a Rákban haladó Merkuriusz feszülését a szemben araszoló Bak-Plútóval, amely egy igen kellemetlen, durva, kíméletlen szemben állásos feszültséget hozhat. Talán a világi események is jelzik, hogy ami mostanság történik, az felülmúlja az eddigieket… Legyünk igen óvatosak a közlekedésben, a kommunikációban, hiszen a Merkuriusz elsődlegesen a gondolkodásunkat, és azon keresztül a felsoroltakat érinti. Jó lehetőséget kínálnak, a mostanság végzett légzés gyakorlatok, hiszen ezekkel igencsak elejét lehet venni a konfliktus helyzeteknek. Ne feledjük, hogy minden külső esemény gyökere bennünk leledzik! Kedden délután sorsunk jelölője - a Szaturnusz-, megkezdi látszólagos, előre irányú mozgását az égen. Ennek következménye lehet, hogy sorsunk kereke meglendül és folytathatjuk a hónapokkal ezelőtt (retrográdba induló Szaturnusz) abbamaradt sors feladatainkat. A különbség talán abban érzékelhető, hogy amennyiben figyeltük a hátráló időszakot, úgy felfedezhettük a kijavítandókat életünk sors fonalán. Amennyiben követjük az égitestek mozgását, úgy azok szimbolikája beszédes tud lenni. Például a látszólagos hátráló (retrográd) időszakok, mindig rámutatnak az eltelt időszak hibáira.


 Így segítenek az „Égiek”, az embernek, hogy kijavítsa azt, amit szeretne, hogy a későbbiekben jobban tudjon működtetni. Érdemes átgondolni a lehetőséget, hiszen amennyiben így gondolkodunk, jobban átláthatóvá válnak a mindennapok láthatatlan szövevényei, és a figyelő (aki a légzését figyeli) rájön arra, hogy le kell lassítania. A lelassulást pedig a lélegzet figyelésén keresztül érhetjük el! Így tudjuk lelassítani a gondolatainkat, amik ezután megfigyelhetővé válnak számunkra is. A lélegzet lelassításával tudunk rálátni cselekedeteinkre, melyeket normál esetben automatikusan, születési hajlamainknak megfelelő berögzültségben hajtunk végre. A gondolkodásunk lelassításával ezekre az idegrendszeri berögzültségekre tudunk rálátni, amelyeket egyúttal ki is tudunk javítani. Mellékesen egy öngyógyítási folyamat részesévé válik az ember, hiszen akár betegségeket is elkerülhet tetteinek megfontoltabb kivitelezése által. Például, ha nem bántunk meg másokat, úgy elkerülhetjük a későbbi lelki furdalásos önmarcangolásokat, amelyek fizikailag akár daganatos problémákhoz is vezethetnek. Tehát, az önismeretnek számos előnye van, a kérdés csak az, hogy hajlandóak vagyunk e a belső útra lépni!
Kedden este, röviddel éjfél előtt ünnepelhetjük az Oroszlán zodiákusba érkező Napot. Tudatosságunk fényességes jelölője évi ciklikus mozgását követve, ismét haza érkezik. Az elkövetkezendő harminc napban megfigyelhetjük azt, hogy milyen az, amikor a király beragyogja birodalmát. Köszöntsük szertartással a hazaérkező Uralkodót, aki nem más, mint a Tudatosságunk. Szerdán megkezdi retrográd mozgását a Kosban menetelő Uránusz, így világi ügyeinket mostantól nehézkesebben tudjuk majd intézni. Amennyiben visszatérő ügyekkel találkozunk, úgy igyekezzünk azokat jelként, javítandóként kezelni. Szerdai napunk igen fényességes lehet, hiszen egy ritka alkalmat ragadhatunk meg. A hazatérő Nap, együttállásba kerül, a nemrég az Oroszlán jegyébe lépő Jupiterrel, ami igencsak fényessé teheti az elkövetkezendő két napot. Lehetőleg kerüljük a túlzásokat, hiszen a Jupiter a bőség jelölője. Gondoljunk arra, hogy „jóból is megárt a sok”! Annál is inkább érdemes résen lennünk, hiszen a Mekuriusz tovább haladva, eléri az Uránuszt, így létrejön az a T-kvadrát feszültség, amely igencsak felfokozott, indulatos viselkedési formákat jeleníthet meg a mindennapjainkban. Közlekedjünk igen óvatosan, megfontoltan és alkalmazzuk az Oroszlán jegy királyi aspektusait, mint például az előzékenység, nagyvonalúság, méltóság. Segítő erőként megfigyelhetjük, hogy a T-feszültség közepette, a Merkuriusz, a Skorpió Szaturnusz trigonjában van. Amennyiben figyelünk, úgy ráláthatunk a mélyben megbúvó, gondolkodásunkat megkötő mérgekre. Ezek méregfogát most időszerűen kihúzhatjuk.

Szombaton Nap-kelte előtt lép át a Skorpió jegyébe akaratiságunk jelölője, a Mársz. Szintén egy hazatérő erőről beszélhetünk, hiszen a Mársz egyik otthona a Kos, a másik pediglen a Skorpió jegy. Az elkövetkezendő közel két hónapban érdemes lesz megfigyelnünk magunkban, a szándékaink tisztaságát. Lehetőleg végezzünk vértisztítást, amelyre igen alkalmas a nagybojtorján (bogáncs) növény gyökérzetének főzete. Az elkészült főzethez áztathatunk orvosi zsályát, és orbáncfüvet is, hiszen ezek kiváló vértisztító keveréket alkotnak. A Skorpió jegyben érdekelteknek igen fontos, hogy aktivitásban, mozgásban legyenek, mert így a keringésük nem lesz pangásban. A pangás hátul ütője, hogy megrekednek benne a méreganyagok, és így kezdődik el a Skorpió érdekeltségűeknél a méreganyagok termelődése. Kiváló lehetőségek kínálkoznak most a túrázásra, szaunák, fürdők használatára. Annál is inkább jól tesszük, ha tisztító gyakorlatokat hajtunk mostanság végre, mert a Mársz a Skorpióban, egy igen kellemetlen kvadrátba fog kerülni a Jupiterrel. Maga a feszültség lassú lefolyású lesz (kb. két hét), hiszen a Jupiter is és a Mársz is előre irányú mozgásban van és nem olyan gyorsan haladnak az ekliptikán, mint például a Vénusz, vagy a Merkuriusz. Ennek következménye, hogy a fennálló feszültség is hosszabb ideig tart. Mivel a Jupiter a májat szimbolizálja szervileg, a Mársz pediglen az epét, a vért, és az izomzatot, így már átláthatóvá válhat, a vértisztítás fontossága.  Mivel a máj egy vértisztító és vérszűrő szerv, az epét pedig a máj termeli, így az összefüggés is érthetővé válhat. Másik oldalról nézve, a terveink a májban szövődnek (szintézis), az epe által indul el tervek végrehajtása, amikor befolyik a vékonybélbe. A vékonybél a rendszerező gondolkodásunkat jeleníti meg (Szűz Merkuriusz), ami ez után beindítja az izomzatot, hogy végrehajtódjon a terv. Amennyiben a májban méreganyag található, úgy a terv nem lesz erkölcsileg helyes, így a végrehajtás is torzult formában jön létre. Az Oroszlánban haladó Jupiter, pediglen nagy terveket fog szövögetni, hiszen királyi aspektusról van szó. Ügyeljünk terveink realitására, lehetőleg ne szálljunk el!

Vasárnap éjfél után nem sokkal ünnepelhetjük az Oroszlán havának Újholdját. Amennyiben éberek tudunk maradni, úgy megfogalmazhatjuk magunkban, hogy mit szeretnénk kiteljesíteni a Teliholdig. Ilyenek lehetnek például a méltóság, nagyvonalúság, ÖNURALOM, belátás képességei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése