2014. július 28., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.07.28-08.03-ig)


Az elkövetkezendő hét igen komoly kihívásokat támaszthat elénk. A Rákban lévő Vénusz Szembe kerül a Bakban haladó Plútóval, ami igencsak felbolygathatja érzelmi életünket. legyünk figyelmesek önmagunk felé, különösen akkor, amikor belső dühöt, feszültséget észlelünk magunkban. Elsődlegesen a család érintett a témában. Amennyiben szükséges, végezzünk has hajtást. A lélegzet érzetének figyelésén keresztül tudjuk kontroll alatt tartani a belső feszültséget, így könnyebben észrevehető, ami bensőnkben megjelenik. Maga a feszültség elhúzódik egész héten, hiszen a Plútótól kapott szembenállás után, a Kosban menetelő Uránusz kvadrátja következik, ami ugyancsak kiválthat hirtelen váratlan dühös rohamokat.


Ezen felül a Szombaton hajnalban, a Skorpió jegyébe haza érkező Mársz (akaratiságunk jelölője), kerül kilencven fokos feszültségbe, az Oroszlán jegyének elején haladó Jupiterrel. Felfokozottá válhat az igazság érzetünk, amelynek égisze alatt retorziókat követhetünk el, a minket valósnak vélt igazságtalanságok miatt. Lehetőleg gondoljuk át cselekedeteinket, mielőtt belebonyolódnánk az önbíráskodás útvesztőjébe. Érdemes májtisztítást végeznünk, hiszen a Jupiter szervileg a májat, míg a Mársz az epét szimbolizálja. Mivel a máj termeli az epét, így az összefüggést értelmezhetjük úgy is, hogy a terveinket (máj), ami végrehajtja (epe). A máj képessége a szintézis, az egyben látás, ami utána megkívánja, hogy kivitelezve legyen. Mivel ebben az időszakban a kivitelezés feszültségben van a tervvel, így könnyen előfordulhat, hogy a terv eltorzul, mire megvalósul. Ennek szellemében érdemes a májtisztítást elvégezni, hiszen amennyiben a máj tiszta, úgy tiszta epefolyadékot fog termelni, így elkerülhetőek a torzult következmények is. Legegyszerűbb módja, a bojtorján gyökér főzetéhez hozzá áztatott orvosi zsálya és orbáncfű virág. Az így elkészült főzetet 25 percre fedő alá helyezzük és utána fogyasztjuk.
Pénteken, nem sokkal éjfél után köszönthetjük az Oroszlánba érkező Merkuriuszt. Gondolkodásunk mostantól egy tüzesebb jelleget ölthet, így továbbra is legyünk résen, különösen a dühöt illetően. A fentebb említett feszültségbe mostantól beszáll a Merkuriusz is, így fokozódhat a bennünk felgyülemlő méltatlan dühösség, amely már szervileg a vékonybelünket is érinti. Mint tudjuk, a vékonybélben zajlik a rendszerező gondolkodás. Maga az epe folyadéka ide ömlik be az adott pillanatban, segítendő az emésztést, és a tervek megvalósítását. Kivitelezéskor ügyeljünk fokozottan tervünk tisztaságára. Amennyiben erkölcsileg nem helyes gondolatot, indítékot figyelünk meg magunkban, a lélegzeten keresztül, úgy hagyjuk abba ténykedésünket, és gondoljuk át még egyszer, hogy mit is csinálunk?!
Legyünk igen óvatosak a közlekedésben, hiszen mostanság könnyen keveredhetünk konfliktusba a rend őreivel. Amennyiben ilyen helyzetbe kerülünk, úgy mindenképpen viselkedjünk igen visszafogottan, mert súlyos következményei lehetnek esetleges kitöréseinknek! Mindenképpen tartsuk be a közlekedési szabályokat, és vezessünk igen óvatosan.  A feszültség elhúzódó lesz, hiszen a jelölők egymás kvadrátjában haladnak, ami lassú lefolyását hozza az eseménynek.

Segítő erőként tapasztalhatjuk, a hétvégén kiteljesedő Rák Vénusz – Skorpió Szaturnusz harmonikus fényszögét, amely a bölcs belátás képességével ruházhat fel minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése