2014. szeptember 1., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.09.01-09.07-ig)Hétfőn reggel nehézkesen, küzdelmesen ébredhetünk. A Skorpió Hold összefüggésében, a már részletezett múlt heti érzelmi feszültséget, a hétvégén, saját bőrünkön érezhettük. Hétfőn este negyed nyolc után azonban, látványos hangulati változást tapasztalhatunk magunkon belül, és környezetünkben is. A Nyilas jegyébe lépő Hold, a nagyvonalúság lehetőségét ígéri… Vidámság, jó kedély és a célok magasabb szemlélete, illetve magasabb rendű célok elérése, vizsgálata mozgathat mostantól minket, egészen Szerda éjfélig. Lehetőleg óvakodjunk, a „jobban tudni, mint mások” állapotától, hiszen a Nyilas jegye erre hajlamosíthat most minket. 

Kedden reggel fél nyolc után nem sokkal, a Merkuriusz jegyváltásával gondolkodásunk is a társkapcsolati harmónia felé fordul. Nagyfokú rendeződést figyelhetünk meg kapcsolatainkban, amennyiben rajta vagyunk a gondolkodásunkat átszínező Mérleg jegy nyújtotta lehetőségeken. Ebben és más ügyek rendezésében is segítő erőt tapasztalhatunk, hiszen Szerdán tetőzik, a Szűz Nap -, és a Bak Plútó trigonja. Lovagoljuk meg az Ég által felkínált erőt, és formáljuk át külső és belső ügyeinket egyaránt. Vezéreljen minket Szívünk, Tudatunk (NAP) húrjának pendülése. Végezzünk számvetést, az elmúlt egy év történései között, és ami nem kívánatos tulajdonság bennünk, attól szabaduljunk meg. Segítségünkre lehetnek, a lélegzet figyelésével kapcsolatos gyakorlatok, illetve az a kitartó gyakorlás, amellyel nap, mint nap gyakoroljuk, a lélegzetünk áramlásának figyelemmel követését. Érdemes ehhez jóga-testhelyzeteket igazítanunk, melyben számos szakirodalom segítségünkre lehet (Pl: Mireisz László: Jógama c. könyve). Igyekezzünk Nap-unkat, gyakorlással kezdeni, hiszen a kezdetben benne van az egész folyamat. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint születési képletünk! Figyeljük önmagunkat, hiszen világunk, magunkból fakadóan bomlik ki. 


Pénteken este köszönthetjük, a Szűz jegyébe lépő Vénuszt. Mostantól kezdve, úgy egy hónapon keresztül, megtapasztalhatjuk azt, milyen az, amikor a Királynői Vénuszból (Oroszlán Vénusz), egy száműzött és ejtett, szürke kis hivatalnoki állapotba kerülünk érzelmileg. Lehetőleg kerüljük a direkt módon történő ízléstelen öltözködést, a számító érzelmi fricskázást, illetve a túlzott kritikai hajlamunkat is tartsuk kontroll alatt. Amennyiben ilyet tapasztalunk magunkban, jusson eszünkbe a Szűz Vénusz analógiák sora. Amennyiben extremitásunkat féken tudjuk tartani (Vízöntő Hold), úgy hétvégénket kellemes társasági hangulatban, pezsdítő beszélgetések közepette tölthetjük.Ügyeljünk arra, hogy az időjárás már hűvösebb, így napi étrendünkbe beiktathatjuk például a kurkuma fogyasztását, amely segít az izmok melegen tartásában, illetve jelentős fertőtlenítő hatással is bír. Kipróbált, viselhető fogyasztása: Egy tányér meleg levesbe, egy kávéskanál kurkuma. Hűvösebb napokon a fázósabb alkatúak használhatják a nyers gyömbér főzetét, amely segít a szövetelemek közötti pangást felszámolni. Ezáltal a keringésünkben megjelenti a belső finom tűz esszencia, így optimálisabbá válik életünk menete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése