2014. szeptember 14., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.09.15-09.21-ig)

                          
    ÚJ IDŐK KEZDETÉN…

Ennek az írásnak akár a fenti alcímet is adhatjuk, hiszen valóban ez történik, ez zajlik életünkben, már amennyiben figyeljük a légzésen keresztül a magunkban zajló érzelmi, gondolati és akarati folyamatokat. Akik nem igazán követték magukban a változásokat- mondhatnánk, hogy: szokásaik rabjaivá váltak-, azoknak is fel kellett, hogy tűnjön, miszerint: már semmi nem úgy működik, ahogy eddig működött. Valahogy az eddigi beváltnak hitt módszerek, mintha csődöt mondanának. A világ forgatagában sodródó ember, vajmi keveset tud tenni, a hagyományos értelemben vett világi eszközökkel azért, hogy élete hajóját szélirányba kormányozza, ezért, valószínű, hogy marad az eddigi sokat sejtetett, de valójában látszat módszereknél. Akik, azonban az elmúlt időszakban,- netán években-, figyelték önmagukat, és ezáltal belátták, hogy amennyiben egy működő szellemi technikát, hagyomány alapú gyakorlatot elsajátítsanak, azok számára egy igen kedvező időszak kapui tárulhatnak fel, a közeljövőben. Mint tapasztalhatjuk, hosszú napok óta sűrűn hull ránk az Ég áldása eső formájában, ami minden bizonnyal komolyabb változások időszakát jelezheti. Ezt a tényezőt, a Magiar hagyományban is fellelhetjük. Az esőt egy tisztító erőként tartották számon a régi emberek, hiszen megtisztulást hozott és elmosta azokat a lerakódó érzelmi szennyeződéseket, amik megrekedve bennünk, gátat szabtak tudati fejlődésünknek. Amennyiben felismerésre jutunk, úgy tegyünk azért, hogy valóban jobbá legyen életünk!Az elmúlt héten a konstellációk is jelezték, egy hosszabb időszak végének közeledtét, és egy reménytelibb jövőkép kialakulását… A leírtak tükrében, gondoljuk át a múltban megtett dolgainkat, és vessünk számot életünk menetében,  a még ippeg a Szűz zodiákus vége felé közeledő Nap analógiájában. Szombat estétől, a Nyilas jegyébe érkező Mársz (akaratiságunk szimbóluma), egy sokkal átfogóbb, joviálisabb, a jövő céljait megmutató indítékkal segíti terveink megvalósítását. Bár ezen a héten, a halakban úszkáló Neptunusszal fog egy feszült kvadrát fényszögbe kerülni, de 22-ike után felszabadul, és kiváló lehetőségeket mutat majd számunkra. Lovagoljuk meg az erőket! A hét feladatai közé tartozik, hogy az említett feszültséget kezeljük. A Neptunusz kvadrátjai mindig bizonytalan, ködös, zavaros lehetőségeket kínálnak, a gyanútlan „járó-kelő” számára. Ilyenek például, a bódító és kábító szerek, a gyógyszerek, a reklámok, valamint a zavaros ideológiák, melyek a héten különösen meg fognak mutatkozni. Legyünk éberek és lehetőleg ne bonyolódjunk vallási, ideológiai és egyéb természetfeletti erőket felvonultató semmit mondó vitákba, mert csak zavaros képzetek maradhatnak ezek után. Lehetőleg ne akarjunk semmit. Éljünk azzal a Taoista bölcselettel, miszerint: „Hagyjuk a dolgokat, a maguk útján menni.”

 A hét jelentős részében kellemesen haladhatunk tova, sőt, a hétvégén még bölcsebbek időszerű tanácsait is megfogadhatjuk, amennyiben nyitott füllel járunk. Ne feledjük, hogy az esetlegesen „ koldus képében” megjelenő erő, nem egy bölcs mágust takar e, aki ippeg vizsgáztatni készül minket, az életünk aktuális feladataiból. Amennyiben felismerjük az álruhás tanítót - Tanítónőt-, úgy figyelmesen hallgassuk tanítását. Igyekezzünk ne a stílust figyelni, hanem a mondandó lényegére koncentráljunk!

 A jóga gyakorlói számára is jó időszak ez, tehát, aki teheti, végezze gyakorlatait szorgalmasan, hiszen most nagyobb léptekkel haladhat ezekben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése