2014. november 24., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2014.11.24-11.30-ig)

                                     
A Nyilasba lépő NAP érezhető felszabadulást hozhatott, az elkövetkezendő időszak Skorpiós nyomasztottságából. A légzés áramlásán keresztül megfigyelhetjük, hogy az esetleges vizes, összetörtebb érzetek túlsúlyát hozó időszak, hogyan fordul át, egy lendületesebb, lelkesedésekben és nagyszabású tervekben bővelkedő tüzesebb ritmussá. A hét első részében még a Skorpióban együtt álló Merkuriusz és Szaturnusz koncentratív, mélységes felismeréseke rámutató, energetikája lehet a mérvadó. Lehetőség szerint figyeljünk oda a mostanság hallott, tanult dolgokra, hiszen a jelölők azt sugallják, hogy a belső felismerések azok, amelyekre támaszkodva lelki-tudati kapaszkodókat találhatunk magunkban. A felismeréseken továbblendülve érhetünk el fejlődést önmagunkban, a megfelelő gyakorlatok alkalmazásával. A konstelláció hozhat híreket az elmúlásról is, ezért érdemes megkeresnünk, hogy milyen tulajdonságainktól szabadulnánk meg szívesen.


Szerdán már érezhető lesz, a Nyilasban haladó Nap és a Halakban ippeg látszólagos hátráló mozgását végző Neptunusz kvadrátja, ami rámutathat, a tudatunkban lévő zavaros ideákra. Érdemes megfigyelnünk, hogy milyen ideák alapján szeretnénk életünk fonalát vezetni és abban milyen torzulások, illetve zavaros képek jelennek meg. Amennyiben felfedezünk ilyeneket, úgy tisztázzuk azt magunkban. Lehetőség szerint kerüljük az ajzó és stimuláló szereket, mert ezek most komolyabb problémákat is okozhatnak szervezetünk keringésében. Szintén ezekben a pillanatokban realizálódik egy másik, érzelmi harmóniát megjelenítő konstelláció. A Kosban menetelő Uránusz, egy trigonos fényszög kapcsolatba kerül, a Nyilasban haladó Vénusszal. Érzelmi életünk vidám, ötletekkel teli, váratlanul megjelenő ideákat teríthet életünk asztalára. Ügyeljünk esetleges túlzott lelkesedésünkre, hiszen a háttérben a tűz energia túlsúlya okozhat kellemetlenebb történéseket. Igyekezzünk a jelen realitásánál maradni, hiszen a kellemes és a kellemetlen érzelmi élmények, kéz a kézben járnak.
Pénteken hajnalban léptethetjük át a Nyilas jegyébe, a Merkuriuszt. Gondolkodásunk mostantól szintén egy vidám, távlatokban megjelenő idea képek sorozatát mutathatja. Szintén érdemes figyelnünk, a tűz túlsúlyára, hiszen a Nyilas jegyében mostantól, a Vénusz, a Merkuriusz és a Nap is jelzi ennek lehetőségét. Igazság kereső ideánk élménye minden bizonnyal utat tör magának, tulajdonságaink között. Lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy ne akarjunk mindenkinél jobban tudni mindent, és mindenben a magunk igazát keresni! Amennyiben megfigyeljük a mások által elmondott véleményeket, úgy hamar ráébredhetünk arra, hogy mindenki magából fakadóan mondja el a történéseket, így a dolgoknak magunkból fakadóan adunk igazat vagy vetjük el azok valóságát. Érdemesebb megvizsgálni a magunkban megjelenő, számunkra valósnak vélt igazságot, abból a szempontból, hogy az minket előre visz e belső fejlődésünkben, vagy sem. Amennyiben a vélt igazság nem hoz belátást számunkra, úgy hasztalan.

Hétvégénket, a Halak jegyébe lépő Hold, vizessége tükröztetheti. Ügyeljünk önérzetünk elúszósan befolyásolható labilitására, hiszen a Nyilas jegyében haladó jelölőkkel kvadrát feszültségbe kerül, így hajlamosíthat bennünket, a nagyvonalú elúszás lehetőségeire, különös tekintettel a már említett stimuláló szerekre!Mindenképpen kerüljük, az alkoholok, drogok fogyasztását, hiszen ezeknek most látványosan súlyos következményei lehetnek. Mind a Nyilas, mind a Halak jegye labilis hátterű, így a bennünk megjelenő élmények, is ennek függvényében alakulhatnak. Igen komoly hajlam mutatkozik ilyen időszakban, a vidám társasági összejövetelekre, ahol a tüzes (Nyilas) – vizes (Halak) labilis energetikával áthatott tudat, észrevétlenül viszi bele gyanútlan hordozóját (testét), a különböző világi elúszásokba. Lehetőleg tartsuk magunkat légzésünk figyelésén keresztül magunkhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése