2015. január 4., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.01.05-01.11-ig)

                                   

Érdemes átgondolnunk, hogy mit tekintünk az új esztendő kezdetének, kezdő pillanatának. Erre lehetőségünk nyílik, hiszen a hagyomány szerint, a Téli Napfordulót tekintjük az Új Év első napjának, ami naptár szempontjából, December 22-ére esik javarészt. Ekkor mondjuk azt, hogy megszületik a FÉNY, hiszen ez az évkör „legsötétebb napja”, vagyis, ilyenkor a leghosszabb az éjszaka és innentől számíthatunk a nappali világosság percenkénti növekedésére, ami Június 21-re éri el csúcspontját. A másik verzió szerint, korunk szilveszterezői Január 01-ét tekintik az újesztendő kezdetének, így – eltérve a tradíciótól-, egy másik időrend szerint számolják az évet. Sőt, amennyiben a világ vallásaiban szét nézünk, úgy láthatjuk, hogy bizony igen sokféle időszámítás létezik, amely eltér a fentebb említettektől. Természetesen ki-ki belátása, meggyőződése szerint választhat a lehetőségekből. 


Mindenesetre bármelyiket választjuk is, azt tekinthetjük egy ciklus kezdetének, illetve az elmúlt ciklus folytatásának, ezért érdemes ránéznünk az évünk kezdetére úgy, mint egy születés pillanatára. Ehhez nyújt kiváló segítséget az Asztrológia rendszere. Amennyiben a Téli Napforduló pillanatát tekintjük újévnek, úgy kivételes pillanatnak lehettünk belső szemlélői, hiszen a Bak Jegyének Újholdját is ippeg azokban a pillanatokban ünnepelhettük. Amennyiben a Január elsejét tekintjük az újévkezdésnek, úgy már egy kicsit nehezebb, feszültebb pillanatoknak lehettünk részesei. Most- Január 5-én-, Napkelte előtt köszönthetjük, a Bak jegyének Teliholdját, ami rámutathatott az elmúlt két hétben azokra a dolgokra, történésekre, megoldandó feladatokra, amelyek az év folyamán várnak ránk. 

Hetünket kitöltheti a hideg szeles időjárás okozta idegrendszeri feszültségekből eredő fázékonyság, idegesség. Meleg olajos masszázsokkal, ülőfürdőkkel, testhőmérsékletnél melegebb italokkal, pikánsabb ételekkel tehetjük magunkat rugalmasabbá, melegebbé. Nagy segítség lehet ezekben az időszakokban a Jóga testhelyzetek gyakorlása, a macskagyökér, bazsalikom, galagonya főzete, a rozmaring, gyömbér, kurkuma fogyasztása. Lehetőleg kerüljük az éjszakázásokat! Hétfőn éjszaka lép át a Vízöntő jegyébe a Merkuriusz, így mostantól már két személyes jelölőnk is a fix levegő jegy birodalmában tartózkodik, hiszen a Vénuszt Szombaton léptethettük át.Kerüljük a hidegen hasító, bántó viselkedést, az érzéketlenséget. Lehetőleg ne ragaszkodjunk minden áron  fixa ideáinkhoz. Amennyiben ilyet tapasztalunk, úgy gondoljuk át, hogy valósnak vélt igazságunk előrébb visz e minket életutunkon. Amennyiben arra a következtetésre jutunk, hogy nem, úgy hagyjuk ideánkat elenyészni a semmibe. A mostani időszak kiváló lehetőséget nyújt szellemi gyakorlatok végzésére. Lehetőleg ébredjünk a Napkelte előtt, mert a hideg időszakban különösen nehéz, a Napkelte utáni ébredéssel járó késedelmet behozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése