2015. január 19., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.01.19-01.25-ig)


Hetünket áthatja, a Kedden esedékes Vízöntő Nap átlépése, illetve a rögtön utána esedékes Újhold. Érdemes átgondolnunk, hogy milyen szellemi idea alá rendeljük életünk menetét. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy életünk fonala vezethető komolyabb idea mentén is, úgy cseréljük ki az eddigit, egy magasztosabbra. A Vízöntő Újholdja egy bennünk megújuló, csiszolhatóbb, járhatóbb belső útra hívja fel a figyelmünket.
Természetesen, amikor magasztosabb, illetve magasabb rendű dolgokról beszélünk, akkor nem igazán arra érdemes gondolni, hogy az ember miként tudná nagyobbra cserélni az autóját, vagy magasabb pozícióba kerülni a munkahelyén, hiszen az ilyen típusú dolgok inkább a valóságtól való elrugaszkodáshoz vezethetnek, mintsem tényleges fejlődéshez. Amennyiben szeretnénk önnön realitásunk talaján maradni, úgy például érdemes átgondolni azokat az élettani alapokat, amelyekre létünk helyezkedik. Ezeket három konkrétumban tudjuk tetten érni:
-          Első lényeges szempont, a táplálkozásunk, amelyet javarészt napi szinten művelünk. A hagyomány itt elsősorban az emésztést jelöli meg, amelynek első része a gyomor, ami befogadja a táplálék esszenciát. Tehát, lényeges dolog, hogy mivel töltekezünk fel, mit fogadunk be, illetve mi az, amit nem tudunk már befogadni. Gondolhatunk itt a túlevésre, a rendszertelen táplálkozásra, illetve a valamilyen szélsőséges irányába eltolódott táplálkozásra. Nagyon egyszerű példa, hogy télen, hidegebb időjárás uralkodik, ezért érdemes a test hőmérsékletével (36 fok Celsius) azonos, vagy attól magasabb hőfokú ételt, italt fogyasztani, így nem hűtjük ki magunkat. Amennyiben nem vagyunk túlfűtött, indulatosabb alkatúak, úgy érdemes melegítő fűszereket használni az étkezésünkhöz. Ilyenek például, a gyömbér, kakukkfű, majoránna, szerecsendió, szurokfű, bazsalikom, rozmaring, szegfűszeg, fahéj, stb. Ezen fűszereket, belefőzhetjük leveseinkbe, főzelékeinkbe, és egyéb ételeinkbe, így ezek gyógyhatása, beleivódik az általunk készített ételbe.


-          Másik lényeges szempont, hogy tartsuk gerincünket egyenesen, hiszen helyesen lélegezni csak egyenes tartásban lehet. A feladat nem egyszerű, hiszen eleinte fájdalmas is lehet a gerinc egyenesen tartása, hiszen javarészt elszoktunk az ilyen irányú törekvéstől. Az iskolapadban görnyedő gyermekeknél jól és a számítógép előtt dolgozó felnőtteknél már jól láthatóan kialakult, egy görbe hát tartás, amely a légzés helyességét szinte teljesen kizárja. A magyarázat nagyon egyszerű, hiszen a görnyedt hát tartásánál, a borda kosár és a kulcscsont, összenyomja a tüdőt, így a vénás keringés rendszere elégtelenné válik. A tüdők összenyomják a szívet, ami az artériás keringés elégtelenségét okozza, így tapasztalhatóan enerválttá válhat, a magát görbén tartó egyén. Egyenes tartásnál, a felsőtest súlya, az ülőcsontokon helyezkedik el, míg görnyedt tartásnál, a felsőtest súlya, átkerül a keresztcsontra, ami derék és hátfájdalmakhoz vezethet hosszú távon. Érdemes tehát gerincünket minduntalan egyenes tartásba helyezni, hiszen egy idő múlva tapasztalhatjuk, hogy a kezdeti fájdalmak elmúlnak és napjaink is energikusabbá válnak.
-          Harmadik szempont pedig az első kettőből adódóan, a lélegzés kérdése. Lélegzet nélkül kevésbé tudunk létezni, így érdemes átgondolni, hogy milyen minőségben is végezzük, ezt a létünket igencsak meghatározó napi „rutinszerű” ténykedést. A légzés hiányosságára vezethető vissza betegségeink forrása. Addig, amíg lélegzetünket automatikusan csak vegetációra használjuk, addig életünk nem igazán tud kiteljesedni, hiszen lelkünk fénymagja nem érzi jól magát bennünk. Érdemes tehát átgondolni a kérdést. Az átgondoláshoz is lélegeznünk kell, hiszen a gondolkodásunk is szervesen összefügg, a lélegzetünk minőségével.
A fentebb leírt három tényező tehát az, amin érdemben érdemes változtatnunk. A Víz energiához tartozik a táplálkozásunk, a gyomor, a Tűz energiához tartozik a tartásunk, a gerinc és a Szél energiához tartozik a légzésünk, ami a tüdővel analóg.
Asztrológiai szempontból a Merkuriusz látszólagos hátrafelé mozgását tapasztalhatjuk most analógiásan, az elkövetkezendő két és fél hétben. A Merkuriusz jeleníti meg szimbolikusan a gondolkodásunkat, cselekvéseinket, közlekedésünket. Látszólagos hátráló mozgásánál érdemes átgondolnunk létünket, hiszen előre irányba most nem igazán fogunk tudni haladni. Ügyeljünk a közlekedésünkre, hiszen lassító tényezőkkel, fokozottabb baleseti tényezőkkel

találkozhatunk út közben. Lehetőség szerint ne siessünk, inkább lassítsuk lélegzetünket, így lassul gondolkodásunk sebessége is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése