2015. január 26., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.01.26-02.01-ig)


Hetünket továbbra is áthathatja, a Merkuriusz látszólagos hátráló mozgásából adódó nehézkesebb közlekedés, kommunikáció. Észlelhetjük, hogy inkább visszatérő eseményekkel, ügyekkel érdemes foglalkoznunk, hiszen azokban tudunk most rendeződést elérni. Készítsük elő a talajt, a Február 15-én forduló Merkuriusznak, hogy onnantól biztos talajon haladhassunk tovább utunkon. Tapasztalhatjuk továbbá, hogy igen vizes, hideg napokat élünk, így óvakodjunk a túlzott táplálkozástól, annak is főképpen az esti verziójától. Lehetőség szerint testhőmérsékletnél alacsonyabb hőfokú italt, ételt ne nagyon vegyünk magunkhoz, hiszen azok kihűtik emésztő rendszerünket, aminek következménye a hurut fokozott képződése, a nehézkesség, a kihűlés lehet.

Kedden délután jegyet vált érzelmi életünk jelölője, a Vénusz. Az említett vizes energetikai túlsúlyt fokozódhat, ezért jól tesszük, ha fokozzuk éberségünket, a légzésfigyelésen keresztül. A bennünk működő karitatív érzelmi indíttatások megnövekedhetnek, hiszen a Halakban lévő Vénusz ereje, fokozottan irányítja figyelmünket, az elesettek irányába. Ne feledjük betartani a határokat, hiszen amennyiben mindenünket elosztogatjuk, úgy nem marad semmink! Szabjunk határokat magunknak. Óvakodjunk az ajzó és stimuláló szerek mértéktelen fogyasztásától, valamint az érzelmi szétfolyástól. Hízásra, szövetszaporodásra való hajlamok is felüthetik fejüket életünkben. Legyünk résen az étkezéseknél! 


Péntekig érzelmi feszültséget tapasztalhatunk, az említett Halak Vénusz, kvadrát feszültségbe kerül, a Nyilas jegyének elején tartózkodó Szaturnusszal. A végtelen érzelmek, a magasabb szempontokat figyelembe vevő ideákkal kerülnek feszültségbe. A sors erői azokra a feladatokra hívják fel a figyelmet, amelyet el kell végeznünk ahhoz, hogy a napi teendőink rendben legyenek. Lehetőleg tartsuk be a szabályokat és ne ússzunk el! Szintén Péntekre, felfokozódhat bennünk a gondolkodás folyamata. A Vízöntőben lévő Nap-Merkuriusz együttállása jelezheti ezt számunkra. Amennyiben túlpörgést tapasztalunk, úgy igyekezzünk figyelmünket a lélegzet beáramló élményén tartani, és igyekezzünk a nyugodt, mély légzés irányába terelni elménk túlhajszolt állományát. Ne feledjük, hogy a nyugodt légzés, nyugodt elmét eredményez!
Ezen a héten kiváló lehetőségek nyílhatnak cselekedeteink megvalósítására, illetve ténykedéseinkben komoly átalakítási munkálatokat végezhetünk. Gondoljuk ki, hogy mit szeretnénk megvalósítani és tegyük meg, alakítsuk át, tegyük konkréttá terveinket. Minden bizonnyal visszatérő feladatok, ötletek kerülhetnek terítékre. Amennyiben öngyógyászati ötleteink, megsejtéseink, intuitív meglátásaink vannak, úgy vegyük azokat komolyan. Lehetséges, hogy magunkban megbúvó lelki problémákra találhatjuk meg az elixírt.

Vasárnap kulminál a Halakban Úszkáló Neptunusz együttállása, a Vénusszal. Fokozott elúszásra való hajlamot tapasztalhatunk, így hallgassunk megsejtéseinkre, sugallatainkra. Érdemes melegítő gyógynövényeket használnunk, amelyek segítenek az emésztési folyamatok folytonosságában. Fogyasszunk nyers gyömbért, szerecsendiót, kurkumát, rozmaringot, kakukkfüvet, szurokfüvet, macskagyökeret, galagonyát. Amennyiben a reggeli felkelésnél szemünk alatt ödémás tasakot tapasztalunk, úgy hajtsuk ki vesénkből a felesleges vizet, zsurló, petrezselyem és kevés boróka főzetének segítségével. Ételeinkhez használjunk bőven bazsalikomot, a jó kedélyünk ébren tartása végett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése