2015. március 16., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.03.16-03.22-ig)

                           
Hetünket meghatározhatja, a Halak elején haladó Merkuriusz és a Nyilasban ippeg látszólagos hátráló mozgását megkezdő Szaturnusz kilencven fokos, kvadrát feszültsége. Számíthatunk időbeli elcsúszásokra, félreértésekre, kommunikációs és közlekedési bizonytalanságokra. Lehetőleg ne vállaljuk magunkat túl, inkább azokat a feladatokat igyekezzünk jól elvégezni, amik adottak. A lélegzet figyelésen keresztül tudjuk kontroll alatt tartani csapongó elménket. Ne feledjük, hogy a lélegzetünk hiányosságából fakadnak élettani problémáink, melyeket mindennapi tetteinkben, cselekedeteinkben tudunk lefülelni! Igyekezzünk figyelmünket az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén tartani, így elménket egy földelt állapotban, a jelenre koncentrálva tudjuk stabilizálni. Mint tudjuk, a légzésünk egy éterikus, szubtilis, hétköznapi szinten megfoghatatlan jelenség önmagunkon belül. Orrnyílásunk, szaglásunk, viszont a föld elemhez kapcsolódik, így a kettőt párosítva, le tudjuk kötni a finomat, a számunkra is megfigyelhető „durvábbhoz”, vagyis, az éterelemet (ÉRTELMET), a föld elemhez. Maga a gyakorlat rendkívül nehéz, hiszen a figyelő általában nincs hozzászokva a koncentrációhoz, így tapasztalhatjuk, hogy néhány légzés után az elménk csapongani kezd, vagyis, mindenféle gondolatok jelenhetnek meg bennünk.
Helyzetünket nem könnyíti meg, hogy Szerdán tetőzik a Merkuriusz - Neptun együttállása a Halak jegyében, amely eddigi bizonytalankodásunkat még inkább fokozhatja. Ennek kapcsán a fentebb leírt légzésfigyeléses gyakorlat végzése sokat segíthet a napi feladatok elvégzésében. Közlekedésünkben legyünk igen óvatosak, figyelmesek, körültekintőek. Vezessünk lassan!!! Ne feledjük, hogy lélegzetünk, tüdőnk, gondolkodásunk és az, ahogyan a gázt nyomjuk az autóban, összefüggenek, hiszen például az autónk tükrözi a Merkuriális képességeinket, vezetési stílusunk pediglen életvezetésünkről ad tanúbizonyságot.
Kedden hajnalban kulminál HETEDSZER és utoljára, az a világi eseményeket hűen tükröző kvadrát feszültség, amely a Bakban araszoló Plútó és a Kosban menetelő Uránusz között áll(t) fenn az elmúlt négy és fél évben. A világban igen komoly átalakulásokat, konfliktus helyzeteket figyelhetünk (figyelhettünk) meg, amelyek gyökeres átalakulásokat hoznak (hoztak) maguk után. A Hermetikus Asztrológia szempontjából, az Uránuszt, a Merkuriuszunkra – gondolkodási folyamatunkra-, míg a Plútót, a Márszikusságunkra- akarati folyamatunkra, vágyainkra, tetterőnkre, szándékunkra – vezethetjük vissza. Saját születési képletünkön belül érdemes megvizsgálni egy- egy eseményt, hogy miként, hogyan reagálunk a külső körülményekre, hiszen az Uránusz és a Plútó a fentebb említett összefüggései alapján, megfoghatóvá teszi számunkra is a változásokban való részvételt, vagy ippeg nem részvételt. Tehát, megőrizhetjük szabadságunkat, amennyiben a lélegzet figyelésen(MERKURIUSZ- GONDOLKODÁSI FOLYAMATUNK) keresztül észrevesszük, hogy a történés számunkra is reakciót, reagálást igényel e, vagy „hagyhatjuk a dolgokat a maguk útján menni”...! Amennyiben megállunk és átgondoljuk a történést, úgy megvilágosodhat bennünk a megoldás. Ahhoz, viszont meg kell állnunk, tehát a lélegzetünket le kell tudni lassítani, amelyet a figyelmen keresztül tudunk megtenni!


Hetünk további része is izgalmasan alakulhat, hiszen Pénteken délelőtt háromnegyed tizenegy előtt néhány perccel Ünnepelhetjük, a Halak jegyének utolsó fok-percein kulmináló Újholdat, amely most egy részleges napfogyatkozással együtt teljesül be. Kiemelt figyelmet érdemes fordítani a jelenségre, hiszen a Napfogyatkozás a hagyomány szerint, a tudat elsötétülését is szimbolizálja.A régi emberek ilyenkor elsötétítettek a lakásban, bezárták az állatokat, hogy a lehető legkevésbé „érje” Őket az esemény. Amennyiben tehetjük, gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk meg-Halasztani a Halak-Újholdban, hogy újjászülethessen az a magvas-csíra, amelyet néhány óra múlva a Kosba lépő Nappal el tudunk indítani, egy megtisztult önmagunkból. Éjfél előtt nemsokkal ünnepelhetjük ugyanis a Tavaszi Nap-Éj egyenlőség kezdeti pillanatát, amelyben újjászülethetünk, kiteljesedhetünk és újrakezdhetünk. Most lesz meg a MAG-ban az erő, a kiteljesedéshez.
Hétvégénket ennek fényében tölthetjük. Szombaton a Kosban lévő Hold harcos önérzeti feszültségeket hozhat, de jó szerencsénk (Hold-Jupiter trigon), nagyvonalúságunk segíthet ezek feloldásában, így jókedvvel, tetterővel, aktivitással örvendeztethetjük meg környezetünket. Vasárnap kulminál az a fél harmonikus szextil fényszög, amely tudatunk berögzült mérgeinek eltávolításában segíthet. A Halakban úszkáló Merkuriusz, a Bakban araszoló Plútóval kerül fényszögkapcsolatba, melynek lényege a cselekvésünkben rejtezik. Amennyiben belátást, felismerést észlelünk magunkban, úgy cselekedjünk annak beteljesüléséért. Például karitatív ténykedésekben jeleskedhetünk, észrevéve annak jótékony hatásait, amennyiben határt tudunk szabni magunknak. Addig segítsünk, amíg az nem káros mások számára. Ne folyassuk feleslegesen életünk vizét másokért, hiszen így könnyen elvehetjük azoktól az önmegvalósítás lehetőségét. Segítsük a hozzánk fordulókat úgy, hogy az számukra is hasznos tudjon lenni!

Járjunk nyitott szemmel világunkban, hiszen mostanság már találkozhatunk frissen szedhető gyógynövényekkel. Naposabb helyeken például friss rozmaringok is virágozhatnak, illetve itt-ott már találhatóak friss csalánhajtások is… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése