2015. március 22., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.03.23-03.29-ig)

                               


Hetünket átszínezheti a tavasz lendületes, kosos tüzének fiatalító áradása. Megkezdtük a tavasz első napjait, hiszen Pénteken (Márc.20.) éjfél előtt közvetlenül, átlépett a Nap a Kos jegyébe, kiegyenlítve egy pillanatra a nappalokat és az éjszakákat. Tapasztalhatjuk, hogy a bennünk működő tüzes, kezdeményező indíttatások, most tettrekészségbe mehetnek át. Használjuk ki a kezdők lendületét, és kezdjük el megvalósítani terveinket, hiszen ehhez most meg van a szükséges tűz. Tapasztalhatjuk, hogy a Nap sugarai egyre korábban kezdik el megvilágítani a horizontot, így egyre korábban lesz világos. Ehhez igazítsuk ébredésünket, és lehetőleg végezzünk reggeli jóga, illetve Nap-üdvözlő gyakorlatokat. Tudatunkat hangoljuk össze az ébredő Nappal, így közelebb kerülhetünk belső természetünk és a külső természet összhangjához, harmóniájához. Segítségünkre lehet a Kos Nap- és a Nyilasban ippeg látszólagos hátráló mozgását megkezdő Szaturnusz. A fiatal harcos uralkodó (Nap), jól teszi, ha hallgat, a Bölcs (Szaturnusz) törvényerejű szavára. Nem lesz könnyű dolga, hiszen amennyiben megfordítjuk a jelölők helyzetét, úgy a Szaturnusz a Kosban ejtett pozícióban van, tehát, az ereje teljében lévő Nap (fiatal koronás hadvezér), hajlamos lefitymálni a Bölcs Szaturnuszi intelmeket! Lehetőleg hallgassunk a bennünk megjelenő hangra, hiszen Ő mondja most a „tutit”. Amennyiben úgy érezzük, hogy lendületünkből nem tudunk visszavenni, úgy végezzünk légzés figyeléses gyakorlatot, amellyel lelassíthatjuk gondolkodási folyamatunkat. Ennek következtében jobban át tudjuk gondolni cselekedeteinket, tetteinket. A megjelenő esetleges dühöket, indulatokat has hajtással tarthatjuk kordában. 

Hétvégénket kellemetlenül érintheti, a Szombaton kicsúcsosodó Bika Vénusz- Oroszlán Jupiter kvadrát feszültsége. Figyelmünket tartsuk éberen, hiszen maga a feszültség már Csütörtökön érzékelhető lesz. Igyekezzünk erkölcsi normáinkat a határaink közé terelni, hiszen maga az érzelmi feszültség erre fogja felhívni a figyelmünket. A Bika Vénusz az érzelmi, anyagi lehetőségek, alapok lerakásában tud jeleskedni, amelyet valamilyen túlzás (Oroszlán Jupiter) és az ahhoz való ragaszkodás tud kibillenteni a medréből. Ebből alakulhatnak ki komoly konfliktus helyzetek, amelyek főleg a másik nem képviselőivel okozhatnak sérülékeny napokat, órákat. Ügyeljünk magunkban a túlzások féken tartására, kerüljük a csalásokat, hazugságokat. Anyagi javaink tekintetében óvakodjunk a túlköltekezésektől, hitelektől, hiszen ezek megvalósítására most kísértetiesen nagy vágyat érezhetünk! Próbáljuk meg magunkban lefülelni azon belső érzelmi indíttatásainkat, amelyek megjelennek bennünk és a fentebb leírt tulajdonságokhoz köthetőek. Különösen érdemes figyelni azoknak, akiknek a Vízöntő, illetve a Skorpió jegyében vannak érdekeltségeik, főleg az említett jegyek tíz és 15 foka között!


Élettani szempontból a Vénuszhoz tartozó vesék, illetve a Jupiterhez tartozó máj lehetnek érintettek. Szervezetünkben a máj végzi az asszimiláció, egyben látás képességét, amely a terveinket hivatott összerakni. Az Oroszlánban lévő Jupiter nagy terveket hivatott szövögetni, amelyhez most kapcsolódási pontként, a vesék kapcsolati áramlását hívja segítségül, melyet a képletben a Vénusz szimbolizál. Érzelmi folyamataink jelölője, a Vénusz, most a Bika jegyében- egyik otthonában- tündököl, és szívesen segít a tervek formai, anyagi kivitelezésében, hiszen Neki ehhez remek érzékisége van. A kvadrát feszültség azonban egy torzulást hozhat ezen tervek kivitelezésében, amely túllépheti a formaiság adta lehetőségeket, és a tervek megvalósítóját belekényszerítheti tisztességtelen folyamatokba, helyzetekbe, amelyet a Jupiter szimbolizál. Mint tudjuk, mindkét jelölő, a törvényesség, a tisztességesség, az erkölcsi határok betartásának jelölői. A Jupiter a nagy szerencse bolygója, a Vénusz pedig a kis szerencse bolygója. A kettő diszharmóniája hozhatja a szerencsétlenséget, amely a cselekedet pillanataiban nem biztos, hogy feltűnik… Később lesz majd csak alkalmunk, hogy rálássunk az adott történésre, de akkor már csak a tanulságokat vonhatjuk le az eseményekből. Fogyaszthatunk vese és májtisztító teákat, teakeverékeket. Az orvosi zsálya, petrezselyem, zilizgyökér, nagybojtorján gyökér keveréke segíthet a lerakódások tisztításában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése