2015. április 13., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.04.13-04-19-ig)

                              
Hetünk ismét mozgalmasan alakulhat. Szombaton az Ikrek jegyébe lépett a Vénusz, így érzelmeink mostantól egy könnyedebb, levegősebb megjelenési formát ölthetnek. A Nyilasban szemben álló Szaturnusz a törvény és törvényesség kérdéskörével feszegetheti, érzelmeink húrjait. Lehetőleg kerüljük az erkölcsi kihágásokat, hiszen most a Mester (Szaturnusz) kéri azt számon rajtunk. Szerdán, közvetlenül éjfél után lép át a Merkuriusz, a Bika jegyébe, így gondolkodásunk mostantól stabil, földies, praktikumokat kereső hozzáállást ölthet. Mindenképpen jól jöhet a megfontolt, átgondolt cselekvés, hiszen érzelmeink feszítettségét, a Halakban úszkáló Neptunusz zavarodottsággal tetézheti. Támaszkodjunk a józan eszünkre (Bika Merkuriusz)!


Igaztalansággal kapcsolatos élményeink is lehetnek a hét folyamán, hiszen az Oroszlánban ippeg direkt irányba forduló Jupiter, a Bika jegyében, száműzetésében menetelő Márszot (akaratiságunk jelölője), sietséggel teli, kipörgésre ösztönözheti. Akaratiságunk csorbát szenvedhet még törvénytelen, erkölcsileg helytelen feladatok elvégzésében, amelyet látszólag a Törvény Ura (Jupiter) kényszerít ki belőle. Amennyiben ilyen jelenséggel találkozunk, úgy lehetőleg ismerjük fel és kerüljük el! Ügyeljünk például a közlekedési szabályok betartásában, hiszen a Mársz, a nagy szerelvények jelölője is! Ennek betartására, illetve jó megsejtések megvalósítására ösztönözhet minket a Halak Neptunusz – Bika Merkuriusz fél harmonikus fényszöge. Amennyiben ilyet tapasztalunk magunkban, úgy öntsük formába megsejtésünket.
Szombaton este kilenc órakor ünnepelhetjük, a Kos havának Újholdját. Kezdjük újra, és gondoljuk át, hogy így a tavasz elején mik azok a megvalósítandók, amelyeket az év folyamán szeretnénk beteljesíteni, majd ötleteinket tegyük rá a növő Holdra.

Gyógynövények szempontjából virágzik a kankalin, amely segít a szívünkbe szorult gondolatokat kimondani, valamint Újhold körül érdemes szedegetnünk bojtorjángyökeret, illetve fekete nadály gyökeret. A bojtorján gyökér főzete segít a vérünket tisztán tartani, míg a nadály gyökér tinktúrája, pakolása az esetleges zúzódásokra, ínszalagsérülésekre gyógyír. Erdei túráink során találkozhatunk a pettyegetett tüdőfűvel, amely mostanság van ereje teljében. Levelének forró vízben történő áztatmánya jó gyógyír, a tüdőben rekedt nyákok kitakarítására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése