2015. május 3., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.05.04-05.10-ig )

                 

       Hétfőn hajnalban, a Nap keltével üdvözölhetjük a Bika havának Teliholdját. Gondoljuk át, hogy mit szeretnénk a Hold fogyásával elemésztetni. A Skorpióban lévő Hold jó lehetőségeket kínál, a berögzültségek mérgeinek feltárásához, illetve azok elfogyasztásához, elemésztéséhez. Napunk további részében még komoly figyelmet érdemes szentelni, az Oroszlánban tartózkodó Jupiter és a Bikában haladó Nap kvadrát feszültségének beteljesülésére. Amennyiben igaztalanságot tapasztalunk, úgy tudjuk, hogy a megjelenő feszültség belső indikációját tapasztaljuk külső világunkban! Érhetnek minket sérelmek anyagi és pozícióbéli szempontból, illetve óvakodjunk a túlköltekezés okozta következményektől! Segítségünkre lehet, hogy Szerdán kulminál, a szintén a Napot (tudatosságunkat) érintő Nap- Plútó trigon, amely segíthet átértékelni, megfordítani az esetleges igazságtalan sérelmeket. A Bakban haladó Plútó világi folyamatainkat tükrözi vissza, a tudatunkon keresztül. Ráláthatunk akarati, szándékbéli folyamatainkra, hiszen a Plútó,tudatiságunk akarati folyamatának megszökött, koordinálatlan aspektusa. Figyeljünk a jelekre, és javítsunk helyzetünkön a kínálkozó alkalommal.


Pénteken, éjfél után nem sokkal lép át, a Rák Zodiákusba a Vénusz. Tapasztalhatjuk, hogy érzelmi folyamataink az eddigi levegős, könnyed háttér energetikáról, a vizesebb, család felé forduló, sérelmesebb, gondoskodóbb állapotba kerülnek.  Ügyeljünk az elkövetkezendő időszakban a bennünk működő érzelmek sérelmesebb, érzékenyebb állapotára, hiszen a családtagok felé, illetve felől érkező impulzusok most könnyen kibillenthetnek minket belső nyugalmunkból.
Szombaton tetőzik, az Ikrek jegyében ippeg megállni készülő Merkuriusz és a Halak jegyében „úszkáló” Neptunusz kvadrát feszültsége. Mivel mindkét jelölő az otthonában tartózkodik, így a feszültség erősebben érzékelhető lehet. Ne feledjük, hogy az Asztrológia szimbólum rendszere jelzi a bennünk kialakuló belső állapotokat, de nem felelős azokért!!! Tehát, lehetőleg ne a külső hatásokban, körülményekben keressük a problémáink gyökerét, hanem a lélegzet beáramlásán keresztül igyekezzünk megfigyelni magunkban, az esetlegesen kialakuló feszültségeket. Ezeket konkrét tünetként érzékelhetjük, például a gyomor rándulásában, görcsökben, kapkodásban, ami a légzésünk normál állapotától eltérő légzés állapotokra vezethető vissza. Igyekezzünk megfigyelni, hogy egy esetlegesen kialakuló feszültségnél, hogyan, miként változik át a légzésünk egy szétesettebb, ziláltabb formátumra. Általában az ilyen finom változások kevésbé tűnnek fel a mindennapokban, hiszen figyelmünket a külső történésekre irányítjuk, nem pedig az előtte már fennálló belső állapoton tartjuk!!! Ne feledjük, hogy egy külső történés a világunkban, mindig egy már fennálló belső lelki-tudati állapot következménye, amelyet a lélegzet módosításával felszámolhatunk, megváltoztathatunk!!! A fentebb említett Merkuriális feszültség az elkövetkezendő bő egy hónapban még részletezve lesz, hiszen a Merkuriusz mostanában kezdi meg látszólagos hátráló (Retrográd) ÉGI mozgását, amely mindennapi életünkre is kihatással lehet. Lehetőleg ne kezdjünk most bele új, kecsegtető lehetőségeket kínáló feladatokba, vállalkozásokba, hiszen a Neptunusz kvadrátjában most elveszhetünk a káoszban. Ügyeljünk beszédünk tisztaságára, egyszerűségére és közlekedjünk igen megfontoltan, mert az elkövetkezendő bő egy hónap igen balesetveszélyes időszaknak ígérkezik. Amennyiben tehetjük, tárgyalásainkat, megbeszéléseinket halasszuk június közepe utáni időszakra, hiszen az ebben az időszakban aláírt szerződések a későbbiekben jelentős kellemetlenségeket okozhatnak. Jól tesszük, ha figyelmünket elmaradt, megoldatlan feladatainkra fordítjuk, és azokat kezdjük el rendezni. A későbbiekben ehhez a feszültséghez csatlakozik még a Mársz és a Nap is. Május második felének vége felé már mindhárom jelölő, a Neptunusz kvadrátjában tartózkodik majd. Természetesen ezekre még a későbbiekben visszatérünk… Megelőzendő a kaotikus állapotok esetleges kialakulását, végezzünk rendszeresen jóga gyakorlatokat, különös tekintettel, a lélegzet - figyelésen keresztül vezetett lassú mozgásra. A háromszögállás gyakorlat kedvez az áramlások harmonikus mozgásának, illetve a dolgaink több oldalról való megközelítésének. Az orrnyíláson beáramló lélegzet figyelésén keresztül tudjuk elménket lekötni, így alkalmunk nyílik, hogy megfigyeljük az esetlegesen felmerülő zavaros gondolati képeket.

A macskagyökér főzete a bazsalikom áztatmányával kiváló idegnyugtató, elmerendező hatással bírnak. Amennyiben nagyon felpörgött, zilált elmeállapotot tapasztalunk magunkban napközben, úgy nyaljunk meg egy csipet sót, amely leköti elménk pörgöttségét, és néhány perc múlva egy nyugodtabb állapotot tapasztalhatunk magunkban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése