2015. június 1., hétfő

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.05.31-06.14-ig)

                        
Rendhagyó módon íródik most eme cikk, hiszen mint a dátumból is kiderül, sem a hét eleje, sem az egy hetes idő ciklusának nem felel meg. Az Ikrek jegyében haladó Nap (Tudat) – Mársz (akarat) és ippeg látszólagos hátráló mozgását kezdő Merkuriusz (Gondolkodás) levegős, szeles élethelyzeteket teremthet mindennapjainkban megoldandóiban. Ehhez társul még, a Halak jegyében úszkáló Neptunusz (köd, káosz, bizonytalanság) kvadrát feszültsége, amely a fentebb említett három jelölőt, ippeg mostanság érinti a legintenzívebben. Amennyiben bizonytalan, talajvesztett élményekkel találkoznánk, úgy tudatosítsuk annak múlandóságát. Lehetőleg ne nagyon kezdjünk bele új, ígéretesnek mutatkozó lehetőségekbe, mert mostanság ezeknek kétséges kimenetele tud lenni. Érdemes figyelembe venni, hogy a Merkuriusz az Ikrek jegyében uralmi pozícióban van, tehát, joggal gondolhatja/gondolhatjuk, hogy igen okosan, intelligensen meg tudunk oldani feladatokat, viszont a Neptunusz 90-fokos kvadrátja ezt elmoshatja, bizonytalanná teheti. A Neptunusz feszítő fényszögeire jellemző lehet, hogy minden jól mutat, azonban a „köd” eloszlása után derülhet ki, hogy bizony a lápvidék közepére sodródott életünk hajója, ez azonban a „ködben” nem látszott. 


Érdemes figyelmet fordítani például a félreértésekre. Amennyiben valami nem világos számunkra, úgy járjunk a végére, tisztázzuk ki a helyzetet. Erőinket célszerűbb szellemi gyakorlatok irányába fordítani, mint például a jóga gyakorlatainak rendszeres elvégzése. Próbáljuk meg erőinket, tehetségünket befelé irányba is, hiszen minden belőlünk fakadóan jelenik meg a világunkban.
Kedden estig – az Ikrek havának Teliholdjáig – érezhetjük az említett bizonytalan állapotok erősödését. Igyekezzünk a Teliholdat szertartásban ünnepelni, hiszen ilyenkor fogalmazhatjuk meg magunkban azokat az elfogyasztandó belső állapotokat, amelyeket a Hold fogyásával útjukra tudunk engedni.  A Telihold - Újhold ciklikusságának követése sokat segít, a saját ritmusunk megtalálásában, hiszen ennek jelölője, a Hold. Amennyiben Női aspektusát vizsgáljuk, úgy a havi ciklus kérdéskörének a beállításában segít. Láthatatlan szálakon ráhangolódhatunk önmagunkra, így átláthatóvá válik az a belső elhangolódás, amelynek következménye a ciklus elcsúszása. A fentebb leírtakat olyan Nők tapasztalata alapján tudtam írásba foglalni, akik jó ideje figyelik a belső és a külső ritmus közötti egybeeséseket!
Június 5-én, Pénteken késő délután köszönthetjük Érzelmi életünk szimbólumát, az Oroszlán jegyében. A Vénusz jegyváltásával megfigyelhetjük, hogy érzelmeink a vizes Rák minőségéből, hogyan változnak át a tüzes Oroszlán minőségébe. Mostantól ügyeljünk, a méltatlanságból fakadó érzelmi igényünk igazságot követelő  megnyilvánulásaira. Lehetőleg kényelmi igényeinkkel ne korlátozzuk környezetünk szabadságát. Bár érezhetjük úgy, hogy királyi/királynői minőségben vagyunk jelen a létünkben, de eme magunkra ruházott dicsőültség lehetőleg maradjon határainkon belül, így elkerülhetjük az esetleges konfliktusokat. Használjuk inkább a Vénusz Bölcs, tisztán látó, filozófia bölcsességét hordozó aspektusát, hiszen a hétvégén a Nyilasban ippeg hátráló Szaturnusz harmonikus fényszögének áldását élhetjük át. Amennyiben megfigyeljük, hogy milyen az, amikor bölcsen, belátóan tudunk érzelmeinknek józanságot parancsolni, úgy rögzíteni tudjuk magunkban ezt a belátást!!! Ráláthatunk arra, hogy az érzelmeink harmóniája az egy fenntartható állapot, ami által gondolkodásunk megfigyelhetővé válhat. Ezen a hétvégén cselekedeteinket jó szerencse kísérhet, hiszen az Ikrek jegyében haladó Mársz, egy fél harmonikus ( 60-fokos), szextil fényszöget zár be az Oroszlánban araszoló Jupiterrel. Gondoljuk át és tudatosítsuk, hogy mit és miként szeretnénk megvalósítani, hiszen az Ikrekben a Merkuriusz uralkodik, amely jelenleg az ippeg ott tartózkodó Márszot tudja irányítani, míg a Jupiter az Oroszlánban a Nap uralma alatt ontja bőségét, ami szintén az Ikrekben fényeskedik.  

Június 8-i hetünket is ennek tükrében kezdhetjük. Az esetleges kellemetlenségek közepette váratlan, intuitív ötletes cselekedni valóink teremhetnek.  Az Ikrek Mársz (akaratiságunk jelölője), egy fél harmonikus, szextil fényszöget alkot, a Kos jegyében masírozó Uránusszal. Amennyiben figyelmesen elolvassuk a Mársszal kapcsolatosan leírtakat, úgy megfigyelhetjük, hogy az Oroszlán Jupiter és a Kos Uránusz, egy 120 fokos harmonikus fényszöget zár be egymással, míg az Ikrekben haladó Mársz mindkettejük szextiljéban halad. Így cselekedeteink most igencsak praktikusan és szerencsésen alakulhatnak. Ugyanezt az élményt tapasztalhatjuk meg a Nappal, tudatosságunk jelölőjével kapcsolatban is. Levonhatjuk a következtetést, miszerint az Ikrek zodiákusban a Nap-és a Mársz jelenleg együttállásban haladnak, amely egész hetünket átíveli. Hasonlóan szerencsés érzelmi és gondolati élményeket tapasztalhatunk magunkban, hiszen az Oroszlánban haladó Vénusz egy fél harmonikus fényszöget alkot, az Ikrek jegyében ippeg hátrálni készülő Merkuriusszal. Érzelmeink és gondolataink mostanság jól kiegészítik egymást, tehát amennyiben meg szeretnénk fogalmazni valamit, azt most tegyük meg bátran, hiszen akár költői vénánkat is megismerhetjük! Ne feledjük, hogy a leírtak tükrében az Ikrek zodiákusban megjelenő bolygó felhalmozódások fokozottan a lélegzet figyelés irányába terelik figyelmünket. Az Ikrek zodiákus ura, a Merkuriusz, ami nem más, mint gondolkodásunk, ami nem más, mint légzésünk. Így az összefüggések tükrében érthető, hogy a légzés figyelemmel kísérése komoly fejlődési lehetőségeket hordoz magában, például a koncentráció tekintetében.  Június 14-ével lezárhatunk egy fejezetet, hiszen 15-én, Hétfőn hajnalban a Szaturnusz visszahátrál egy kis időre a Skorpió jegyébe és egészen Szeptember 18-ig ott is fog tartózkodni. Ezen időszak alatt újra értékelhetjük azokat a gyökér okokat, amelyek szellemi fejlődésünk útjában állhatnak. Érdemes komolyabb tisztító gyakorlatokkal készülni az említett időszakra, természetesen a józan ész határain belül!!! Ne feledjük, hogy a test tisztítása összhangban kell, hogy álljon a lelki megtisztulásunkkal, ezért fokozottan figyeljünk a belső hangra.           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése