2015. július 12., vasárnap

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTÉS (2015.07.11-07.19-ig)

                           
A Nyári Napforduló után vagyunk. Belépett a Nap a Rák Zodiákusba. Boldog szülinapot a Rák szülötteknek.
Eddig élvezhettük az Oroszlánban együtt álló Vénusz-Jupiter áldásos bőségét, mostantól azonban figyelmünket jó, ha az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén tartjuk, hiszen érzelmeink nyomasztottsága kerülhet előtérbe. A Skorpióban ippeg látszólagos hátráló mozgását végző Szaturnusz, mostanság feszíti be kvadrátját, az érzelmeinket szimbolizáló Vénusszal, amelyet hamarosan a Jupiter is követ. Az Oroszlán jegyének utolsó fokain lassuló Vénusz, szintén látszólagos hátráló mozgásba fog kezdeni, mihelyst Július 19-én Vasárnap hajnali fél egy után átlép a Szűz Zodiákusba! És ez hosszú menet lesz, felfokozva a Jupiter bőségével! 

Érzelmeink mostanság még az Oroszlán tüzes aspektusát képviselik, amelyet a Szaturnusz nyomasztó valósága feszít, hozzáadva a Jupiter bőségre való törekvését. Kicsit olyan ez, mint a jó buli, ahol minden földi jó megtalálható, csak ippeg jön vihar, ami elmossa…, így nyomasztóvá válik az esemény, látván a romokat, amit nekünk kell eltakarítani. Érzelmeinkben is hasonlót tapasztalhatunk. Jól tesszük, ha vesénket tisztán tartjuk, a lerakódásoktól, tüzes méreganyagoktól. Használhatunk petrezselymet, amely mostanság frissen szedhető. Amennyiben ödémás dugulást tapasztalunk, úgy a zsurló és a boróka főzete segíthet, amelyet óvatosan adagolva néhány napon keresztül fogyasszunk, amíg megindul a vizek áramlása, majd tápláljuk vesénket orvosi-zilizgyökér, édeskömény, koriander főzetével, amelyhez petrezselymet áztathatunk. Lehetőleg kerüljük a vesék teljes mértékű lehűlését, hiszen a jeges-hideg italok és egyéb hűtőanyagok mértéktelen fogyasztásának következtében telítődik a szövetháztartásunk hideggel, aminek következménye lesz az őszi-téli időszakban való fázás, kihűlés. Ezt a fázósabbak már húsz fok alatti hőmérsékletben tapasztalhatják! Nagy meleg estén is tartsunk  mértéket, a fentebb említett hűtőitalok-ételek fogyasztásában. Amennyiben alkoholt fogyasztunk a melegben, úgy a sör a javasolt, hiszen a keserű ízéből fakadóan hűti a szervezetet. A többi alkohol melegítő, savgerjesztő hatású, ami a nyári melegben élettanilag nem javallt.  A Szaturnusz-Vénusz kvadrát feszültsége a hátráló mozgásból adódóan nehezített, lassú állapotot feltételez, ami a vesékben lévő nedvháztartás kihűléséhez vezethet. Ezzel összefüggésben kapcsolati nehézségeket is tapasztalhatunk, hiszen a vesék állapota lélektanilag ezt tükrözik vissza. Ezért fontos, hogy igyekezzünk kerülni a szélsőséges élethelyzeteket, és tartsuk magunkat lehetőleg középen, magunkhoz képest egyensúlyban.


Nem javít helyzetünkön a Rák Zodiákusban haladó Mársz helyzete sem, amely alapvetően ejtett állapotban van ebben a Zodiákusban. Július 15-én tetőzik a Plútóval való szembenállása, amelybe beszáll még az időközben odaérkező Merkuriusz is. Akaratiságunk és gondolkodásunk egy igen feszült, harcias, agresszív állapotot tükrözhet, amelyet a bélrendszerben, epében, vérben  felgyülemlett savak gerjeszthetnek. Végezzünk savtalanítást, amelyet has hajtással, illetve lúgos italok fogyasztásával érhetünk el. A Rák zodiákus jellemzője, hogy savas – vizes élettani folyamatokat generál, így alattomos, érzelmileg zsaroló tulajdonságainkat leplezhetjük le, amennyiben figyelünk magunkra a légzésen keresztül. 15-én a Hold is „beszáll” az említett feszültségbe, így saját bőrünkön tapasztalhatjuk, annak fokozottságát. Igyekezzünk kerülni a sértést és sértődést, amely a Rák jegy negatív ismérve. Amennyiben tehetjük, használjuk a jegy pozitív, érzelmileg gondoskodó aspektusát!
Az említett feszültségek hetünket bőven átívelik, sőt még jut belőlük a későbbiekre is, hiszen mind a Szaturnusz és a Jupiter, mind a Plútó és az Uránusz is lassan mozgó planéták. Az asztrológiában jártasabbak jól teszik, ha figyelik a feszültségek keletkezését és elmúlását, hiszen a Plútó és az Uránusz távolsága a kvadrátjuk orbiszát tekintve már ugyan nincs meg, de a köztük T-kvadrátban elhaladó Merkuriusz és Mársz, még be tudja húzni a feszültséget, amelyet minden bizonnyal tapasztalhatunk az elkövetkezendő bő két hétben.

Július 16-án hajnali fél négykor köszönthetjük a Rák havának Újholdját, ahol megfogalmazhatjuk azokat az érzelmi kérdéseket, családdal kapcsolatos gondolatokat, amelyeket szeretnénk megnövelni az elkövetkezendő két hétben.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése