2015. október 13., kedd

ASZTROLÓGIAI ÁTTEKINTŐ MÉRLEG ÚJHOLDTÓL- SKORPIÓ TELIHOLDIG (2015. 10.11 – 2015.10. 27-ig)

                                         
A továbbiakban egy régi-új ritmikában szeretném folytatni, a már ismert asztrológiai áttekintéseket. Ezen ritmikát mindenki ismeri, csak nem biztos, hogy használja, figyeli. Újholdtól - Teliholdig, illetve Teliholdtól- Újholdig történő hagyomány alapú ritmusban lesznek megírva az előre tekintések.
A Mérleg havának Újholdja Kedden, hajnali két órakor teljesedik be. A Hold újbóli növekedési fázisának kezdetén megfogalmazhatjuk, hogy mit szeretnénk megnövelni ebben az időszakban. Mivel tudjuk, hogy a Mérleg Zodiákus a harmónia teljességére van kihegyezve, így jól tesszük, ha a tökéletes harmonikusságra törekszünk az elkövetkezendő két hétben. Például gyakorlatba is önthetjük teakeverék formájában ennek megvalósítását. Az orvosi ziliz (táplálásra), a galagonya (keringésre), a koriander (olajozásra és savtalanításra), az édeskömény (szélhajtásra), a zsurló (lerakódások kitakarítása a veséből) főzete, majd a petrezselyem hozzááztatásával egy kiváló vese tápláló és tisztító főzetet kapunk. Jólesően, egy – egy pohárral reggel és este fogyaszthatjuk. Néhány nap múlva a zsurlót hagyjuk ki belőle, mert hosszútávon kizsarolja a vesét!
Az Újhold áthathatja a Nap-felkelte időszakát is, így jól tesszük, ha reggeli gyakorlatunkban szertartásosan ünnepeljük azt. A Mérlegben ippeg előre irányba forduló Merkuriusz fél-harmonikus (szextil) fényszöge, a Nyilas zodiákusban haladó Szaturnusszal (Idő Ura) kiváló bölcsességeket jeleníthet meg bennünk, gondolati szinten. Hallgassunk a Bennünk ÉLŐ BÖLCS Szavára!!! Bár a Mérleg Nap – Kos Uránusz szembenállása már lecsengőben van, azért óvakodjunk a hirtelen, váratlan indulatossággal bíró, hasító szándékoktól, mert könnyen kapcsolati sérelmeknek lehetünk szenvedői, illetve szenvedtetői. Igyekezzünk intuitív ötleteinket, bölcs gondolatokban megfogalmazni.
A Hét további részében igen jó erőnlétet tapasztalhatunk, így bátran felvállalhatjuk életünk jelen feladatait, amelyeket most praktikusan formába is önthetünk, illetve által alakíthatunk. A Bakban araszoló Plútó, egy harmonikus (trigon) fényszöget vetít, a Szűz zodiákusban ippeg együtt álló Márszra (akaratiságunk) és Jupiterre (tervek és egyben látás képessége). A világ kínálta lehetőségekkel élve (Plútó), alakítsuk át praktikusan (Szűz- Jupiter- Mársz) az életünkben átalakítandókat. Például lakásfelújítás… Ehhez minden praktikus segítséget megkapunk a jelölők általi szimbólumokat értelmezve, vagyis: Itt az Idő! A Bika jegy szülöttjei, illetve azok, akiknek a Bika jegyben vannak érdekeltségeik – különösen 8 és 16 fok között -, most igencsak elemükben érezhetik magukat, hiszen a Föld erők, ebben az esetben egy király trigonban tudnak megnyilvánulni az Ő életükben. Bár nagyfokú óvatossággal, de kijelenthető, hogy Ők még akár, egy világi ténykedést, egy vállalkozást is elindíthatnak ezen a héten, amennyiben alapjaikat stabilnak tudják! Más zodiákus szülöttjei vegyék figyelembe jelen állapotukat, körülményeiket, és lehetőségük szerint annak tükrében cselekedjenek.


Az Ikrek, a Halak és a Nyilas szülöttek lehetőleg ne kapkodjanak és egyszerre csak egy dolgot igyekezzenek megoldani, hiszen a Szüz zodiákusban lévő említett jelölők (Mársz és Jupiter, valamint Vénusz) Őket egy Kvadrát, illetve a Halak szülötteket szembenállásban érinti, ami komoly feszültségeket generálhat emésztő rendszerükön keresztül, az idegrendszerben. A feszült sokságot, odafigyeléssel, tudatos lassítással, az orrnyíláson keresztül beáramló lélegzet érzetének figyelésén keresztül tudjuk rendezni. Amennyiben világi ténykedések indításában gondolkodnak, úgy érdemes tanácsot kérni a földies jegyekben érdekelt ismerősöktől. A Szűz zodiákus szülöttjeit, az említett konstellációk szerencsésen, önmagától értetődően érinthetik, az együttállásokból adódóan.
Zavart okozó tényezőként jelentkezhet, a hétvégére beélesedő, Szűz Vénusz – Halak Neptunusz szembenállása. Ügyeljünk az érzelmek okozta zavarokra, kívülről érkező frusztrált impulzusokra, hiszen ezek okozhatják terveink meg nem valósulását. Amennyiben szükséges, gondoljuk át többször terveinket, megvalósítandóinkat. Október 17-én, Szombaton, a Nyilasban haladó Hold komoly feszültségeket okozhat önérzetünkben! Hallgassunk a józan eszünkre és lehetőleg ne terheljük emésztő rendszerünket feleslegesen! Vasárnaptól (18-a), egészen Keddig (20-ig), viszonylag jó ütemben végezhetjük napi teendőinket. Szerdától ügyeljünk a Mérleg Merkuriusz és a Bak Plútó kvadrátjára, amely komoly, radikális átalakításra kényszeríthet bennünket, életünk bizonyos területein. Gondoljuk át józanul, hogy mit, hogyan és mikor akarunk változtatni. Figyeljünk a beszédünkre és a közlekedésünkre, hiszen ezekben a napokban igen komoly karambolokra, ütközésekre van esély! Az említett Merkuriális feszültség elhúzódik a Skorpió Teliholdig, azaz Október 27-ig, Keddig, hiszen a Bak Plútó kvadrátját elhagyva, a Kos Uránusz szembenállásában folytatódik a fordulatos meghasítás. Ügyeljünk a dühünkre, amely váratlan idegrendszeri feszültségeken keresztül sülhet ki. A feszültséget, az említett Telihold oldhatja, amelyben megfogalmazhatjuk, a bennünk felgyülemlett méreg anyagok csökkentésével kapcsolatos tisztító gyakorlatokat, étrendet, teakeverékeket. Például a Kobra testhelyzet…
A fentebb említettekből kiderülhet, hogy időközben a Nap, átlépett a Skorpió Zodiákusba (23-án este 20 óra). Boldog Szülinapot, a jegy szülöttjeinek. A továbbiakban elővehetjük éleslátásunkat, együttérzésünket, gyógyító képességeinket, főleg azért, hogy rálássunk intrikus, kritikus, nem megbocsájtó hajlamainkra.

Amennyiben ezen időszakban erőinket szellemi gyakorlatokba fordítjuk (PL: JÓGA - ÉLETAN), úgy igen komoly sikereket érhetünk el önmagunk fejlődésében.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése