2016. január 23., szombat

                       

Asztrológiai áttekintés

(Vízöntő Teliholdtól - Vízöntő Újholdig)

Tapasztalhatjuk, hogy napjainkban komoly változások zajlanak világunkban. Valahogy, a dolgok már nem tudnak, a megszokott mederben haladni. Nagyvilágunk változásai mindenképpen figyelemre ösztökélnek minket, hiszen saját világunkat, a saját figyelmünkkel tudjuk a saját befolyásunk alatt tartani. Ezért is oly fontos, hogy az orrnyíláson beáramló lélegzet érzetén keresztül tudjuk a belső folyamatainkat figyelemmel kísérni, így az érzelmek, a gondolatok és az indítékok figyelemmel kísérhetőek. 

Energetikai változásokat is tapasztalhatunk, a Telihold előestéjén, hiszen érzelmeink jelölője, a Vénusz, átlép a Bak zodiákusba, így mostantól fagyosabb, földesebbik arcát mutathatja felénk. Elképzelhető, hogy az időjárás is hidegebbre, fagyosabbra fordul, hiszen ennek egyik mozgatórugója, a Vénusz jegyváltásaiban rejlik… Közlekedésünkben, kommunikációnkban is tapasztalhatunk indulatosabb, fordulatosabb momentumokat. Az ippeg égi mozgásában előre irányba fordulni készülő Bak Merkuriusz, a Plútó együttállásában és a Kosban masírozó Uránusz kvadrátjában „fordul”, így az elkövetkezendő napokban kényszeredett állóvízben találhatjuk magunkat, mely feszültséggel teli. Maga a jelenség, egészen Február másodikáig eltarthat, hiszen a Merkuriusz fordulása lassú, majd előre indulása fokozatos lehet. Türelmünk lesz próbára téve ezen időszak alatt. Amennyiben tehetjük, gondoljuk át teendőinket és igyekezzünk azokat megfontoltan, nyugodtan átalakítani. Február 2-a és 5-e között bölcs döntéseket hozhatunk, valamint cselekedeteinket is a megfelelő mederben tarthatjuk és a bölcs döntések által vezérelhetjük.


 A Nap és a Szaturnusz fél harmonikus fényszöge a bölcsesség és a tudatosság lehetőségét kínálja, amelyet mostanság jól teszünk, ha megfogadunk. A hétvégén esedékes Merkuriusz és a Szűz zodiákusban ippeg retrográdba forduló Jupiter trigonja megmutatja az előzőekben meghozott döntésekhez, a megfelelő megoldásokat, valamint az azokhoz szükséges eszközöket kínálhatja fel. A Február 6-i hétvégén óvakodjunk a hirtelen indulatoktól. A Vénusz együttállásban lesz a Plútóval a Bak jegyében, míg a Kosban haladó Uránusszal pediglen kvadrátban. Fordulatos, indulatos érzelmi állapotokat tapasztalhatunk, ezért ügyeljünk a magunkban dúló indulatokra, hiszen ezek időben történő megfigyelése segíthet a lecsillapításukban is. Lehetőleg kerüljük a kíméletlenséget, a fagyottságot, a ridegséget és a merevséget. Szükség esetén végezhetünk has hajtást, amelynek segítségével az indulatokat űzhetjük ki a vékonybélből. Az elkövetkezendő két hét, a türelem kérdés körét teheti próbára bennünk. Legyünk figyelmesek önmagunkkal és másokkal.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése